Èxit de participació a la presentació de Reagrupament a Calaf

El passat  dilluns 23 d’agost va tenir lloc la presentació de Reagrupament a Calaf. L’acte, a més a més de donar a conèixer l’associació a la zona, va servir per presentar públicament la secció comarcal de l’Alta Segarra, tot i que ja fa temps que hi està treballant. La presentació es va celebrar a la Unió Calafina i va ser tot un èxit d’assistència, amb unes 150 persones aproximadament. Hi van intervenir en Miquel Cribillers, com a coordinador de Reagrupament-Alta Segarra, Sandra Lomas, integrant de les llistes per Barcelona i Joan Carretero, president de Reagrupament i cap de les llistes per Girona.

L’acte va començar amb el cant solemne de la senyera,  acompanyat per un audiovisual que servia de presentació de l’associació. Tot seguit, Miquel Cribillers va presentar l’acte i els ponents, tot fent una introducció històrica, per tal de reflectir la necessitat del poble català a dir prou a les agressions que pateix.

A continuació, Sandra Lomas va presentar els objectius principals de l’associació, basats en la independència de Catalunya,  la regeneració de la política i la dignificació del treball. La ponent va exposar les causes de la nefasta situació actual de Catalunya, no només degut a la situació territorial i històrica, sinó també a la incapacitat del poble català a fer front dignament a les agressions sofertes, sobretot degut a la ineficàcia dels nostres polítics al llarg de la història. Seguidament, va centrar-se en el camp econòmic, posant exemples molt il·lustratius del que suposa l’espoli fiscal per Catalunya i sobretot per cadascun dels seus ciutadans. Va posar èmfasi no només en la desigualtat i la injustícia infligida al poble català, sinó sobretot en la situació insostenible que, econòmicament parlant, pot derivar-se d’aquesta conjuntura, alertant de la precarietat del sistema de pensions actual. Per finalitzar la seva ponència, va explicar quina és la fórmula amb la que Reagrupament aposta per aconseguir la independència, basada en la declaració unilateral d’aquesta a través d’una majoria real dels partits catalans al parlament. Es  rebutja així l’opció d’un referèndum previ, entenent que aquest s’hauria de fer posteriorment a  la declaració unilateral, com a demostració de força del poble català. Sandra Lomas va tancar el seu parlament dient que “des de Reagrupament us demanem la valentia i la confiança de que podem anar sols pel món i fer-ho bé”.

Joan Carretero va ser l’encarregat de tancar l’acte amb una ponència sobre dos temes bàsics en l’ideari de Reagrupament com són la  regeneració política i la dignificació del treball. Carretero va fer dures critiques al sistema polític actual i a la ineficàcia, voluntària o no, de la classe política per a  canviar-lo. A títol d’exemple, va mencionar la incapacitat de crear una llei electoral a causa dels interessos polítics. Concretament va afirmar que “Catalunya és l’únic país del món, que tenint capacitat per fer una llei electoral pròpia, en trenta anys de democràcia, ha estat incapaç de fer-la”. Des de Reagrupament es proposa, segons el seu president, una llei electoral de tipus anglosaxó, basada en districtes petits, uninominals, amb un sol diputat que sigui conegut pels ciutadans. D’aquesta manera, es podria saber qui representa realment la pròpia zona, augmentant el contacte directe entre el polític i el poble. En aquest sentit, Carretero va declarar que “si ningú coneix qui és el seu diputat, a aquest li és igual treballar pel seu territori, perquè ell no serà reelegit en funció de si el voten o no al seu districte. El que importa actualment pels partits és anar a les llistes del partit, no pas la decisió de la gent del territori”.

El doctor de Puigcerdà també va donar molta importància a la creació d’una llei d’incompatibilitats: “és important fer una llei d’incompatibilitats. Hem de fixar per llei què pot fer i què no pot fer un servidor públic. Fa poc es va saber pels mitjans de comunicació que l’actual esposa del president de la Generalitat estava a més d’una dotzena de càrrecs, entre els polítics i els consells d’administració. Hi ha d’haver una llei que fixi quin és el volum màxim de retribucions. Cal fixar per llei el què es pot fer i el què no es pot fer. També cal fer una llei de limitació de mandats.. A Catalunya tenim casos -i no us penseu que són pocs- que la primera cotització a la seguretat social ha estat amb càrrec polític i a més a més confien que la última també sigui amb càrrec. Per això és fan les lleis que és fan, que solen tenir poc a veure amb la realitat de la vida”. Carretero va afegir que es podrien regularitzar, per exemple, les retribucions màximes dels polítics, els anys que poden governar o les connexions que poden tenir en el camp empresarial. D’aquesta manera, es podria augmentar la transparència política i perseguir la corrupció. També es va mostrar molt partidari de reformular el  sistema judicial, per tal d’evitar que aquest sigui tant inoperant i polititzat. En la mateixa línia va remarcar la importància de regularitzar les empreses que es fan càrrec dels serveis bàsics (electricitat, gas…) per tal de que aquestes siguin transparents amb el consumidor.  Finalment, va voler fer un elogi de l’excel·lència en el treball, la bona formació i la iniciativa empresarial, manifestant que és una obligació de tot govern estimular-ho, contràriament al que s’està fent ara.

Un cop finalitzats els parlaments, es va obrir un torn de paraula per tal que els assistents poguessin intervenir. El debat resultant va ser molt viu, amb moltes aportacions del públic present. L’acte va cloure amb el cant dels segadors.

No hi ha Comentaris

La furgoneta de Reagrupament va visitar el passat dia 12 Calaf

El passat dia 12 de juny vàrem rebre la furgoneta de Reagrupament a la vila de Calaf. A 2/4 de nou del matí estaven instal·lant la parada al mercat, per tal d’aprofitar que hi ve gent dels pobles veïns i per tant això ens donava la possibilitat poder arribar a més gent. El dia abans havíem rebut una còpia del document que els Reagrupats de Bcn-Eixample han posat a la nostra disposició “Independència és Benestar“, en vàrem fer fotocòpies i les adjuntàrem a la Constitució i al díptic de Reagrupament. Va ser una bona idea, moltes de les persones que rebien els papers, al veure el títol, ja preguntaven què era allò, la qual cosa ens permetia de donar les explicacions pertinents.

La acollida va ser molt bona, es va poder constatar que  la gent n’està tipa de la situació en que vivim, i demana un canvi, i la Independència la veuen com una possible sortida. Encara falta molta pedagogia per fer ja que tenen, com és lògic, moltes preguntes que els hem contestar , i excessiva por al que passarà. Sobretot referent als famosos “tancs”, que creuen que vindran.

Un altre punt preocupant és el fet que molts posen a en Carretero dins del sac de la corrupció generalitzada de la política, sense donar-li, ni donar-nos, la possibilitat de demostrar que nosaltres sí que som diferents. Tenim encara molta feina per fer. Potser ens hauríem d’aplicar més aquella màxima sobre la dona del Cèsar; som honestos però hem de semblar-ho.

No hi ha Comentaris

Nova executiva comarcal

El passat dia 29 de gener vam fer el pas definitiu per constituir-nos oficialment com a secció comarcal, celebrant les eleccions per crear la nova Executiva Comarcal. Cal esmentar que la participació va ser d’un 60% , no es va registrar cap incidència i que el nostre coordinador va ser elegit  per unanimitat per tota la junta. La nova executiva va quedar representada pels següents càrrecs:

Coordinador Comarcal: Miquel Cribillers

Secretari/ Tresorer: Josep Mª. Torra

Actes i Campanyes: Josep Herrera

Informàtica i Mitjans de Comunicació:Joan Casamitjana

Vocal: Alícia Garcia

Es important remarcar el toc diferencial de la nostre secció comarcal, sobretot perquè som una comarca no reconeguda oficialment, per tant agraïm l’esforç i la entesa de Reagrupament cap el reconeixement de la nostre demanda històrica i territorial.

Des d’aquí animem a tots els altsegarrencs a participar activament d’aquest projecte i exposem la total disponibilitat de la junta per a qualsevol proposta o demanda. Tenim la necessitat de mostrar-vos la  voluntat de crear i reforçar el major nombre de vincles entre tots els  associats i simpatitzats, impulsant el màxim possible la nostre lluita i així  treballar per uns Països Catalans lliures.

Nota: degut a un error tècnic la notícia no va quedar registrada correctament en el seu moment i l’hem hagut de tornar a posar, disculpeu les molèsties.

1 Comentari

Eleccions per a la nova Executiva Comarcal

El proper divendres 29 de gener, a les 20 hores al Casal de Calaf,  celebrarem l’assemblea  per triar la nova Executiva Comarcal. A més, serà la primera trobada amb tots els nous socis , i el primer acte com a assemblea comarcal. Esperem que serà un èxit,  i donarà el tret de sortida a tot un seguit d’actuacions  a tot el territori de l’Alta Segarra.

Som conscients, que des de Reagrupament,  estem obrint camí a l’impuls d’una vella aspiració,  com és la de plantejar el reconeixement a tots els nivells,  d’un fet real i quotidià, com és el del sentiment de ser una comarca diferenciada, amb una personalitat pròpia. Aquest fet ajudarà molt a que la gent d’aquí tingui confiança en el nostre projecte,  i vegi Reagrupament com un grup proper, arrelat al territori.

No hi ha Comentaris