Reunió de l’alcaldessa de Vila-sacra, Carme Barceló, amb Reagrupament per tractar la problemàtica de la prostitució a la carretera

La trobada va tenir lloc a la seu de RCat de Girona i per part d’aquesta formació hi van assistir el responsable regional, Carles Bonaventura, i la coordinadora de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany, Rosa Cruz

Reagrupament es compromet a col·laborar en la mesura de les seves possibilitats per eradicar aquesta pràctica degradant per a la dona de les carreteres catalanes

El passat dilluns 23 de juliol, al local de RCat de Girona, va tenir lloc una trobada entre responsables d’aquesta formació i l’alcaldessa de Vila-sacra, Carme Barceló, que havia estat sol·licitada per ella mateixa, dins la tanda de contactes que des de l’Ajuntament de Vila-sacra i una associació veïnal d’aquesta població s’està portant a terme amb diverses organitzacions polítiques i càrrecs institucionals.

L’objectiu dels veïns d’aquest municipi altempordanès és aconseguir que no s’exerceixi la prostitució a la via pública ni en aquesta població ni en cap altra. L’alcaldessa va posar en coneixement dels membres de RCat la problemàtica que representa per als veïns i veïnes d’aquesta població que en dues rotondes pròximes s’hi exerceixi sistemàticament la prostitució i la inutilitat de l’actual legislació per perseguir aquesta pràctica. Barceló va explicar que, malgrat l’actuació dels Mossos, no s’aconsegueix posar-hi fi, ja que la llei tan sols preveu sancions administratives per a les persones que exerceixen la prostitució i, com que es declaren insolvents, un cop identificades pels agents, al cap de pocs minuts tornen al mateix lloc o a un de pròxim per continuar la seva activitat.

L’alcaldessa va demanar el suport de Reagrupament, i el d’altres organitzacions polítiques amb les quals ha parlat, perquè es porti a terme un canvi legislatiu, com ja es va fer a l’Estat francès l’any 2003, perquè es consideri el requeriment i l’oferiment dels serveis sexuals a la via pública com a delicte. També va demanar que seria convenient que la llei òmnibus no s’apliqués només a les carreteres que depenen de la Generalitat sinó també a les de l’Estat per evitar que les dones que exerceixen la prostitució puguin desplaçar-se i continuar oferint els seus serveis impunement.

Barceló va lamentar així mateix que des que als anys 80 es va modificar el Codi Penal i es va deixar de considerar l’exercici de la prostitució al carrer com a delicte s’ha fet molt difícil combatre aquesta pràctica i que convindria trobar una solució de manera urgent a aquest buit legal.

Per part de Reagrupament, el responsable regional, Carles Bonaventura, i la coordinadora del Gironès i el Pla de l’Estany, van donar tot el seu suport a les reivindicacions de l’alcaldessa. Van considerar que la prostitució és un problema complex i que cal legislar i actuar sobre el tema d’una manera global i general, però que l’exercici d’aquesta pràctica a les carreteres i a les proximitats de molts municipis, especialment a la comarca de l’Alt Empordà és una problemàtica que no pot esperar i que cal actuar-hi de manera ràpida.

Bonaventura va dir que es posaria en contacte amb la diputada al Congrés dels Diputats de la coalició ERC-RCat-CatSí a la demarcació de Girona, Teresa Jordà, per “transmetre-li aquesta problemàtica i per estudiar quina actuació es pot fer en aquesta cambra espanyola, conjuntament amb altres diputats i diputades catalans, per intentar-hi trobar una solució”.

Per la seva banda, Rosa Cruz va dir que “la pràctica de la prostitució és degradant per a la dona i que, conjuntament amb l’actuació policial i judicial per perseguir els culpables de la seva explotació, cal trobar alternatives per a aquestes dones, protegir-les de possibles represàlies i oferir-los alternatives”.

Abans d’acabar la reunió, Carme Barceló, Rosa Cruz i Carles Bonaventura es van comprometre a mantenir el contacte i a continuar treballant plegats en l’objectiu de posar fi a aquesta pràctica a les carreteres catalanes.

No hi ha Comentaris

Cap de setmana de mobilitzacions a favor del desdoblament de l’N-II i contra els peatges abusius a l’autopista

Reagrupament participarà a les comarques gironines en l’acte que es portarà a terme dissabte a Bàscara a les 12 del migdia per demanar una carretera N-II desdoblada i en condicions dignes

Diumenge, els associats gironins de RCat també estan cridats a participar en el tercer #novullpagar, que tindrà lloc arreu del país

El cap de setmana vinent, els associats de Reagrupament de les comarques gironines tenen dues cites importants en defensa d’una xarxa viària gratuïta i en condicions dignes. És a dir, pròpia d’un país del Primer Món, que és el que ha d’aspirar a ser la nació catalana en tots els àmbits.

En primer lloc, el dissabte 16 de juny es portarà a terme a Bàscara, a partir de les 12 del migdia, una mobilització en defensa de l’N-II; pel desdoblament d’aquesta via de comunicació de vital importància per a les comarques gironines i per la finalització de les obres. Aquesta acció ha estat convocada per la coalició independentista al Congrés dels Diputats, que formen ERC, Reagrupament i Catalunya Sí, per diverses organitzacions sindicals i per les JERC.

En relació amb aquesta convocatòria, el coordinador de Reagrupament a les comarques gironines i regidor de l’Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura, ha fet una crida a fer que “la mobilització sigui massiva, ja que cal donar una resposta a l’Estat espanyol, al seu menyspreu, a la seva manca d’inversió a les nostres comarques i en el conjunt de Catalunya, al seu espoli perpetu, a la seva voluntat expressa per mantenir-nos amb unes infraestructures pròpies d’un país del Tercer Món. Espanya cada cop té més clar que serem un país independent i per això cada vegada invertirà menys en territori català. Hem d’anar per feina i fer que tots els recursos que generem els catalans és quedin a Catalunya, cosa que només serà possible amb la independència. Tota la resta és perdre el temps”, va sentenciar el regidor reagrupat.

Diumenge, tercer #novullpagar

Per altra banda, el diumenge 17 de juny tindrà lloc la tercera onada de la campanya del #novullpagar, a la qual Reagrupament dóna suport. En aquest sentit, des de RCat es fa una crida a participar en aquesta tercera convocatòria col·lectiva dels organitzadors de la iniciativa i a donar resposta als abusos d’Abertis.

En aquest sentit, la coordinadora de les executives comarcals del Gironès i el Pla de l’Estany de Reagrupament, Rosa Cruz, ha manifestat que “no pot ser que en moments de crisi com els actuals, quan moltes famílies ho passen malament, a Catalunya hi hagi una companyia que continuï tenint beneficis estratosfèrics a costa dels diners que les catalanes i els catalans ens veiem obligats a pagar quan agafem l’autopista perquè les vies gratuïtes es troben en un estat lamentable. Això s’ha d’acabar”.

No hi ha Comentaris

Reunió de Reagrupament Independentista a l’Alt Empordà

El passat dissabte 11 de febrer al matí a Peralada va tenir lloc una reunió de l’executiva comarcal de l’Alt Empordà de Reagrupament amb la presència dels membres de la junta nacional Roger Granados i Esther Ponsa, a la qual també van assistir Carles Bonaventura, coordinador de la Regió de Girona, i Artur Segura, regidor de Flaçà i membre de la junta de RCat del Gironès.

Aquesta trobada forma part de tot el seguit de reunions que aquest primer trimestre del 2012 celebrarà RCat arreu de les comarques gironines per preparar la nostra organització per fer front al nou cicle polític en aquest territori amb l’objectiu de posar al dia la nostra estructura organitzativa i territorial. Properament també se’n faran a les comarques del Baix Empordà i la Selva. I més endavant a la resta de la Regió II.

Reagrupament aprofita aquests mesos, en què no hi ha cap contesa electoral a la vista per activar l’organització i començar a preparar el nou cicle electoral (eleccions al Parlament, municipals i europees), en el qual el nostre moviment serà present i en què es prioritzaran les aliances amb altres organitzacions independentistes per assolir la màxima unitat possible entre totes les formacions que treballem perquè la nostra nació assoleixi l’Estat propi.

En aquests moments, Reagrupament disposa de més de 2.000 associats en el conjunt dels Països Catalans, uns 400 a les comarques gironines, i l’objectiu principal és millorar la nostra coordinació interna, enfortir la nostra presència local i accentuar la nostra visibilitat com a força política.

No hi ha Comentaris

L’engany del concert econòmic i el federalisme

Cristian López

Ens volen fer creure que ara és el moment de demanar el concert econòmic, d’altres sempre defensen el federalisme com a única via possible, quan realment és una via morta ja que és cosa de dos i ja sabem que Espanya no dóna per vàlida aquesta situació quan està intentant esmicolar un estatut que de per si ja era fet a la baixa.

El concert econòmic és una via completament impossible ja que com va dir el líder del PP a sitges el mes de maig ell no hi estaria d’acord per que Catalunya apart de tenir una població de més de 7 milions d’habitants és el 19% del PIB de tot el conjunt i això no seria beneficiós per a Espanya. Amb d’altres paraules sense l’espoli fiscal al qual estem sotmesos l’estat espanyol no seria capaç de tirar endavant o almenys no podria seguir al ritme al que estava anant en la majoria de comunitats autònomes menys la nostra. Amb unes enquestes que cada cop donen més avantatge al PP queda clar que parlar del concert econòmic en plena campanya electoral de cares a la tardor només és un engany que es divideix en dues fases. Primer, parlar del dret a decidir. Queda molt de moda ara que hi ha les consultes als municipis catalans parlar del dret a decidir ja que així s’enganya a molta gent. Parlar d’un dret a decidir si volem o no el concert econòmic que ens negaran un cop arribi a les corts espanyoles. I segon, entenent que l’ independentisme ha crescut molt i segons enquestes podríem guanyar-lo per més d’un 60% dels vots segons els estudis publicats per la UOC, ens fan intentar creure que no hi ha una majoria social quan si hi és i intenten enganyar-la dient que ara no és el moment, i enganyant-nos amb el concert econòmic com a fita. Una fita al cab i a la fi impossible ja que no depèn de nosaltres.

Cal entendre que Reagrupament no és l’alternativa a aquests enganys. Cal entendre que Reagrupament és la seriositat, el rigor i que serà radicalment democràtica per que la sobirania la té el poble i aquest ha de ser qui expressi la seva voluntat, són les bases de l’Europa moderna. Reagrupament al Parlament de Catalunya aportarà seriositat, ganes de treballar, fermesa, serà la veu del poble. Aconseguir una majoria no és impossible, només cal entendre que no som una alternativa si no que soms els únics disposats a no enganyar i a fer la feina ben feta, sense deixar de perdre l’excel·lència del nostre país.

No hi ha Comentaris

Liderant l’atur juvenil

Cristian López

Paraules impactants com les del titular d’aquest article són les que hem de viure dia rere dia per pertànyer a un estat on fer canvis és impossible i on el poble mai té la paraula.

Espanya registra més d’un 44,5% d’atur en menors de 25 anys, liderant la taxa d’atur més elevada en tot el conjunt dels vint-i-set. Queda clar que ara més que mai ens cal impulsar un moviment que arribi al Parlament per tal d’arribar a una majoria que ens permeti la autogestió completa per així poder fer les reformes laborals necessàries per a impulsar un canvi en la nostra societat. Un canvi que afectarà a tothom però sobretot als joves ens donarà més possibilitats de fer vida, alhora que fer créixer el país i beneficiar-nos tots els ciutadans. Soms europeus i per tant cal fixar-nos en els seus models, com el model d’Holanda on la taxa d’atur juvenil no arriba al 5%. Ens calen molts canvis, no només aquest, sinó també lluitar contra el 30% de fracàs escolar que tenim a Catalunya per que amb aquest alt nivell és difícil fer créixer un país, com a conseqüència queda clar que ens cal un estat propi per lluitar contra les mancances que té el país i l’espoli fiscal al qual estem sotmesos any rere any que no ens permeten res més que fer retrocessos molt grans. Només podem fer front amb un estat propi que gestioni des de l’últim cèntim en aquelles polítiques més eficients per fer front als nostres problemes.

Ens cal impulsar aquest moviment democràtic que arribi aquesta tardor al nostre Parlament i faci de veu del poble que està cansat d’una relació amb l’estat que després de 30 anys ha demostrat no funcionar. Després de 30 anys queda clar que mirar cap a Espanya no és la solució i per fer front als nostres problemes ens cal un estat propi que ens permeti auto gestionar-nos en tot i fer aquells canvis que siguin necessaris per millorar les nostres mancances i tot allò que no funcioni bé. Cal mirar cap a Europa. Cal donar la veu al poble.

Cristian López Vives

Associat a Reagrupament

No hi ha Comentaris

No hi ha Comentaris

Manifest Reagrupament Alt Empordà

Després de tot el que ha passat  i arreglada la situació només queda dir que hem de continuar treballant, que ens queda molta feina per fer i que la il.lusió ha de ser la mateixa que fins ara.

Som una alternativa seriosa en el panorama polític actual, entre l’autonomisme pusil.lànime de CiU i la política de peix al cove “pujoliana” del tripartit.

Hem de continuar perquè ens queda molta feina per fer, les eleccions (si no s’avancen) seran a l’octubre-novembre i ens hem de posar les piles per obtenir els millors resultats possibles.

Reagrupament, pels associats i pels simpatitzants (fins i tots per alguns militants d’altres opcions polítiques encara que no ho diguin) és una alè d’esperança davant el jou a què l’Estat espanyol té sotmès el poble català. Només nosaltres, els catalans podem sortir de l’atzucac a què ens té sotmesos l’Estat i per això ara tenim una bona eina: es diu Reagrupament i el factor humà no ens ha de distreure del nostre objectiu: que és treballar per obtenir un majoria social que reflectida en el Parlament declari Catalunya Estat lliure, social i democràtic de dret dins la Unió Europea.

El camí no serà fàcil, hi haurà obstacles, però aquest ha de ser el nostre objectiu, perquè una part de la societat catalana ho demana, hi ha una part que reclama que els nostres polítics parlin clar, que refermin la catalanitat plantant cara a l’Estat, apostant per una Catalunya lliure sense embuts amb tots els drets que tenen la resta de pobles que s’han  pogut articular com Estats. Aquest és l’únic futur per a Catalunya, constituir-se en Estat dins la UE, som molts els que ja ho veiem, ens queda molta feina per fer (o no!) per convèncer la majoria de que aquesta és la única via per aconseguir una Catalunya pròspera i digna, però el que si que podem dir és que per primera vegada a les properes eleccions catalanes hi haurà una candidatura electoral amb un full de ruta clar per aconseguir que Catalunya tingui el que es mereix: un Estat propi.

Som-hi doncs!

Reagrupament Alt Empordà

No hi ha Comentaris

Acte presentació a l’Escala

El passat dissabte 23 de gener a les 18.00h va tenir lloc la presentació de Reagrupament a l’Escala, a càrrec de la Rut Carandell. Unes 60 persones van assistir a l’acte, tot un èxit de públic, que va fer quedar curta la previsió de cadires a la sala d’actes del CER.

L’habitual presentació dels principals punts de la ideologia de l’associació en actes com aquest, va anar seguida d’un animat debat on el públic assistent va estar molt participatiu i va allargar l’acte fins passades les 20.00h del vespre.


No hi ha Comentaris

Alt Empordà decideix

La Gestora Provisional del Reagrupament a l’Alt Empordà dona ple suport a Alt Empordà decideix, en la seva tasca per tal que el proper 13 de desembre
els veïns dels nostres pobles, viles i ciutats puguin expressar la seva voluntat, de com volen viure el seu futur comú, per la consulta popular :”ESTÀ D’ACORD QUE CATALUNYA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?
Volem expressar i donar el nostre modest suport per animar-los a seguir endavant amb aquesta noble causa que estan realitzant des de la societat civil.

No hi ha Comentaris

COMERÇ I CIUTAT

Article publicat al setmanari l’EMPORDÀ el 01/12/2009

Crec que la crisi a simplement, a accelerat el que és un procés de transformació inevitable del comerç urbà.

Veig que en els barris de Figueres s’hi veu molts locals buits, i un fort creixement del comerç de la immigració,  locutoris, botigues de queviures sense horaris i el nou comerç tèxtil xines. En  el centre els comerços de Can algú han passat a firmes internacionals que veuen Figueres com la plaça 53 de l’anuari de ‘La Caixa’. Les anomenades ‘franquícies’, que no son tals, doncs son comerços amb gestió directa s’imposen al comerç petit que no pot fer front a la baixada de marges per l’entrada de tèxtil fet per esclaus orientals, la pressió immobiliària o al salvatge horari comercial. I finalment a  l’extraradi de Figueres s’instal·len formats de comerç de gran dimensió iguals que els que estan instal·lats a Perpinyà. Aquesta transformació comercial  és producte de la victòria d’uns formats comercials sobre uns altres, i no hi tinc gaire res a dir. Ara bé, a Vic, Girona o Reus aquesta victòria no és tant rotunda, o no afecta tant com és el cas de Figueres. Això em fa  pensar si hi ha lloc pel meu model de negoci a poblacions com les que ja han emprés aquest camí, com poden ser Sant Andreu, Rubí, l’Hospitalet o Cornellà, doncs aquest és el model de ciutat que genera aquests formats comercials, on el privat deixa de ser, en conjunt,  diferent d’una ciutat a una altra i lo públic passa a ser imprescindible per diferenciar la ciutat. A Figueres el que diferencia, el que diu alguna cosa, és el Museu Dalí i el Castell de Sant Ferran. Llegir la resta de l’entrada »

No hi ha Comentaris