L’engany del concert econòmic i el federalisme


Cristian López

Ens volen fer creure que ara és el moment de demanar el concert econòmic, d’altres sempre defensen el federalisme com a única via possible, quan realment és una via morta ja que és cosa de dos i ja sabem que Espanya no dóna per vàlida aquesta situació quan està intentant esmicolar un estatut que de per si ja era fet a la baixa.

El concert econòmic és una via completament impossible ja que com va dir el líder del PP a sitges el mes de maig ell no hi estaria d’acord per que Catalunya apart de tenir una població de més de 7 milions d’habitants és el 19% del PIB de tot el conjunt i això no seria beneficiós per a Espanya. Amb d’altres paraules sense l’espoli fiscal al qual estem sotmesos l’estat espanyol no seria capaç de tirar endavant o almenys no podria seguir al ritme al que estava anant en la majoria de comunitats autònomes menys la nostra. Amb unes enquestes que cada cop donen més avantatge al PP queda clar que parlar del concert econòmic en plena campanya electoral de cares a la tardor només és un engany que es divideix en dues fases. Primer, parlar del dret a decidir. Queda molt de moda ara que hi ha les consultes als municipis catalans parlar del dret a decidir ja que així s’enganya a molta gent. Parlar d’un dret a decidir si volem o no el concert econòmic que ens negaran un cop arribi a les corts espanyoles. I segon, entenent que l’ independentisme ha crescut molt i segons enquestes podríem guanyar-lo per més d’un 60% dels vots segons els estudis publicats per la UOC, ens fan intentar creure que no hi ha una majoria social quan si hi és i intenten enganyar-la dient que ara no és el moment, i enganyant-nos amb el concert econòmic com a fita. Una fita al cab i a la fi impossible ja que no depèn de nosaltres.

Cal entendre que Reagrupament no és l’alternativa a aquests enganys. Cal entendre que Reagrupament és la seriositat, el rigor i que serà radicalment democràtica per que la sobirania la té el poble i aquest ha de ser qui expressi la seva voluntat, són les bases de l’Europa moderna. Reagrupament al Parlament de Catalunya aportarà seriositat, ganes de treballar, fermesa, serà la veu del poble. Aconseguir una majoria no és impossible, només cal entendre que no som una alternativa si no que soms els únics disposats a no enganyar i a fer la feina ben feta, sense deixar de perdre l’excel·lència del nostre país.

Els Comentaris estan tancats