Reagrupament al mercat de Vilafranca


El passat dissabte, 6 de novembre, Reagrupament va ser present a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca, amb una parada informativa des d’on va poder explicar el projecte de la formació independentista a tots els penedesencs interessats que s’hi van acostar. Cal destacar la bona acollida que va tenir la iniciativa, més encara donat el moment de cansament de molts ciutadans davant de propostes polítiques. Reagrupament, es va constatar, és vist com una opció honesta i de la que se’n valora, més enllà de l’objectiu sobiranista, l’aposta desacomplexada perquè les formes de fer política en aquest país es canvïin de manera radical i s’acostin a la gent. Així, doncs, les propostes de regeneració democràtica són vistes, ara per ara, com el motor del canvi indispensable que la nostra societat ha de viure en els propers anys

No hi ha Comentaris

Rut Carandell inaugura seu a Vilafranca: “Som lliures per fer política i fem política per a ser lliures”

Dimecres passat, la cap de llista de Reagrupament a la circumscripció de Barcelona, Rut Carandell, inaugurava la seu electoral que aquesta formació ha obert a Vilafranca. L’acte, que es va celebrar en el propi local on s’aplegaren més d’una quarantena de simpatitzants i curiosos, va començar amb unes paraules de benvinguda del coordinador comarcal de Reagrupament a l’Alt Penedès, Jaume Claramunt, que va celebrar l’obertura d’un local que servirà per difondre el missatge i el projecte de Reagrupament a la comarca. Claramunt va remarcar les dificultats amb què es troba Reagrupament davant d’altres formacions: manca de recursos i un cert buit mediàtic. Claramunt ho atribueix al convenciment amb què Reagrupament defensa els seus postulats de regeneració democràtica, cosa que els fa incòmodes a la premsa establerta, als grups de pressió econòmics i financers, i especialment als partits establerts en l’estatus quo institucional. Per contra, remarcà Claramunt, Reagrupament compta amb uns actius imbatibles: la credibilitat de no haver canviat de discurs, el convenciment en defensar un projecte en el que s’hi creu fermament i, sobretot, la força i la il·lusió de la gent de base que veu en Reagrupament la resposta als partits tradicionals. Claramunt va tancar la benvinguda convidant els assistents a participar en un projecte coherent i il·lusionador.
Per la seva banda, Rut Carandell va felicitar els components de l’Alt Penedès per la feina feta i per obrir un espai de comunicació i diàleg amb els ciutadans. Carandell va remarcar que la força de Reagrupament és precisament la il·lusió de la gent per això ens distingim d’altres formacions en fer coses obertes a la gent, de cara enfora i a disposició dels ciutadans. Molts partits, que tenen molts recursos econòmics, en canvi no tenen la gent il·lusionada com RCat perquè són conscients que no es creuen el missatge que estan donant, no creuen en el seu propi projecte. I és que la majoria de partits no tenen propostes concretes mentre que Reagrupament precisament es basa en les propostes. Som un grup de fet, no de paraules. L’oferta, el nostre projecte, és un compromís amb el país i ho és perquè ens el creiem. Les eleccions són, doncs, un contracte que fem amb els ciutadans, donar la paraula amb uns compromisos clars als quals no renunciarem. Som gent amb la que es pot confiar perquè tenim les idees clares i el que diem ho fem, reblà Rut Carandell.
L’acte va tancar-se amb un pica-pica que serví per fer un animat intercanvi d’opinions entre els assistents.

La seu electoral de Reagrupament a l’Alt Penedès, està situada al l’avinguda de Barcelona, 28 i estarà oberta cada dia, de dilluns a dissabte, de 6 a 2/4 de 9 del vespre.

No hi ha Comentaris

Joan Canadell a Gelida: “Si badem, acabarem sent una comunitat autònoma pobra del regne d’Espanya”

Joan Canadell, secretari general del Cercle català de Negocis (CCN) i candidat número 5 a les llistes de Reagrupament per la circumscripció de Barcelona, va participar en la xerrada que el passat diumenge 31 d’octubre es va realitzar al bar de la Unió del Casal Gelidenc, a Gelida.
Canadell, enginyer industrial d’organització i màster en marquèting i distribució comercial, va centrar la seva intervenció en els aspectes econòmics de la nostra relació amb Espanya. En aquest sentit va denunciar que el 10% de tot el que produïm els catalans ens és pres per afavorir d’altres comunitats espanyoles. Això són60 MEUR al dia, un import que ens permetria construir un hospital diari, o 15 escoles. Amb l’import de 20 dies d’aquest espoli podríem pagar el tren de mercaderies tan necessari que ens enllacés amb Europa.
El més important però no és tant aquesta sagnia econòmica sinó la constatació que només amb un estat propi serem capaços de definir un model de país que asseguri el futur de la nostra nació. Només amb un estat al darrere, serem capaços de ser prou competitius en aquesta economia gobal. És un problema de model, assegurà Canadell: mentre Espanya aposta per les grans multinacionals i l’especulació financera, el model català està basat en la petita i mitjana empresa que aporta el 70% dels nostres recursos. Només si som independents podrem protegir aquest motor econòmic que ens ha dut al camí de l’excel·lència durant dècades. Canadell apuntava també la necessitat d’aprofitar la capacitat turística i la necessitat de fer-ne un model de qualitat. Finalment Canadell apuntà que la situació geogràfica privilegiada en què ens trobem ens ha fet el centre de gravetat del fluxe de mercaderies entre Àsia i Europa. Això cal aprofitar-ho per fer arribar els productes als nostres ports, donar-los valor afegit i distribuir-los a la resta d’Europa. Per fer això necessitem desenvolupar els nostres ports, l’aeroport i el ferrocarril; i això no podrà ser sense un estat propi ja que Espanya mai no invertirà en qui li fa la competència i representa un model d’èxit amb el qual, sent independents, seríem la quarta economia d’Europa.
Però tot això depèn de si som capaços de fer un acte de sobirania i apostar per la independència, continuà Canadell, ja que si no ho fem, si badem, en pocs anys el centre econòmic serà Madrid i seguirem el camí d’empobriment que fa anys hem iniciat.
Canadell també va recordar l’aposta radical per la regeneració democràtica que Reagrupament proposa als electors. Cal retornar la credibilitat en la classe política. I això només es pot fer amb lleis que aportin transparència, control i proximitat a l’acció política.

L’acte va acabar amb una breu exposició de la vilafranquina Esther Ponsa, candidata número 16, en què va argumentar els avantatges innegables de la independència i el convenciment que només depèn del nostre vot el proper 28N.

No hi ha Comentaris

Carles Móra a Sant Martí Sarroca: “El poble és el que et mana i tu et deus al poble”

Amb aquesta contundència Carles Móra encetava la seva intervenció, diumenge passat, en l’acte de presentació de Reagrupament a Sant Martí Sarroca. L’acte, un més del seguit de presentacions que Reagrupament fa per la comarca, va desenvolupar-se mentre els assistents feien un vermut i va comptar amb la presència de Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt i candidat número 2 a la llista de Reagrupament per la circumscripció de Barcelona, i amb la de l’Esther Ponsa, la vilafranquina que ocupa el setzè lloc a la mateixa llista.
Móra va fer una distesa reflexió sobre les dificultats amb què es troba la nostra societat a causa, principalment, que no disposem del nostres recursos mentre assegurava que si seguim de la mateixa manera que avui, aquest país en té per poc tamps. En aquest sentit Móra va assegurar, en contra del que va declarar fa poc el president Montilla, que laindependència del nostre país és pura subsistència. “Si en aquestes eleccions no es vota independència, ho tenim fotut”, insistí Móra.
D’altra banda, el candidat de Reagrupament també va fer una amarga crítica al nepotisme, l’amiguisme i la utilització en benefici propi que de la política n’han acabat fent molts dels nostres representants dels quals va assegurar que l’estada al Parlament és per a ells una forma de vida, una professió. “L’estimació pel país es demostra sacrificant-te, no aprofitant-te’n”, va reblar.
Al seu torn, l’Esther Ponsa va fer un repàs minuciós dels beneficis que la independència reportaria al nostra país i va remarcar el convenciment que només depèn de nosaltres, de la voluntat de fer el pas i votar independència a les properes eleccions. Ponsa també va recordar la impossibilitat de d’avançar en l’autogovern en les condicions actuals i va remarcar la fal·làcia de pretendre tant el concert econòmic com un referèndum d’autodeterminació o un federalisme en què ningú no creu.
L’acte va ser presentat pel coordinador comarcal de Reagrupament a l’Alt Penedès, Jaume Claramunt, que va introduir la xerrada amb una breu exposició on justificà l’aposta per Reagrupament com a únic projecte seriós, honest i transversal d’alliberament del nostre país.

2 Comentaris

Joan Carretero a Sant Sadurní: “Si la nit del 28N el Parlament és ple d’autonomistes voldrà dir que ja ens està bé com estem”

Una seixantena de persones van assistir divendres, 15 d’octubre, al vespre a la presentació de Reagrupament al Casal d’Entitats de Sant Sadurní d’Anoia. L’acte va encetar-se amb una breu intervenció del coordinador comarcal de Reagrupament a l’Alt Penedès, Jaume Claramunt, que va justificar que molts catalans s’hagin aplegat a Reagrupament en la preocupació de pel futur de la nostra nació i en el deteriorament, tant econòmic com cultural i nacional, que viu de fa temps el nostre país. Reagrupament, per Claramunt, és la garantia d’un treball polític, amb honestedat i transparència, dels qui no són professionals de la política però que pretenen posar a les mans dels ciutadans una eina capaç de dur el benestar i la llibertat a Catalunya.

Tot seguit va intervenir en Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt i candidat número 2 a la llista de Reagrupament per Barcelona. Móra va fer un sentit plany de la situació de crisi profunda que vivim a Catalunya, exemplificada en els greus problemes que viuen els municipis i va atribuir-los a l’estat de submissió política i econòmica que viu Catalunya. Mentre els nostres ciutadans pateixen la fallida econòmica de l’administració, l’estat espanyol segueix expoliant-nos 60 milions d’euros cada dia. Móra féu una crida a la força interior del poble català per superar aquesta crisi profunda i ser capaços de trobar el camí de la llibertat, única via per poder gestionar el nostre futur amb dignitat. Per acabar la seva intervenció, Móra es queixà de la laxitud en l’exigència moral que els catalans hem anat adquirint i va assegurar que només amb la consciència de poble i de la feina ben feta, serem capaços de superar aquests moments difícils.

A continuació va intervenir el president de Reagrupament, en Joan Carretero, que va fer una exposició detallada del moment històric en què ens trobem en el qual ens caldrà triar, ara potser ja definitivament, si el que volem pel nostre país és ser espanyols, una Comunitat Autònoma de Règim Comú, o el que volem és tenir un estat propi que pugui donar resposta als nostres reptes. Carretero assegurà que els catalans hem viscut alegrement d’il·lusions des de fa molts anys, però que l’estat espanyol ja ens ha deixat clar en aquests darrers mesos que les nostres il·lusions (federalisme, concert, plurinacionalitat) no seran mai possibles dins d’un Espanya més reforçada cada dia. En aquest sentit, Carretero, assegurà que el 28N serà un moment clau on els ciutadans d’aquest país podrem dir amb llibertat el que volem pel nostre país; si aquell vespre el Parlament és ple de diputats autonomistes voldrà dir que ja ens està bé la situació d’espoli i humiliació a què ens tenen sotmesos.
Carretero també denuncià l’amnèsia que sembla afectar als catalans. En aquest sentit recordava com no fa gaire se’ns venia, des del govern de la Generalitat i els partits que li donen suport, que s’havia aconseguit el millor acord de finançament de la història. Ara, pocs mesos després, la Generalitat ha d’emetre bons perquè es troba tècnicament en fallida econòmica. Això mentre es va generant un dèficit cada vegada més gran que, a la llarga, provocarà que els pocs recursos econòmics que som capaços de gestionar, aniran exclusivament dedicats a pagar aquest deute. Un altre aspecte que demostra aquest nivell d’il·lusió en què hem viscut i que ara semblem no voler reconèixer, és el record del tancament de fàbriques de “baix valor afegit” i com des de la Generalitat se’ns deia que això responia a un millor nivell de la nostra economia que no admetia ja treballs de baixa qualificació i sous reduïts, que nosaltres havíem entrar en l’etapa del R+D i les fàbriques havien de marxar a països amb economies que nosaltres ja havíem superat. No fa gaire, però, el president de la generalitat va haver d’anar a la Xina a suplicar que fàbriques d’aquesta mena tornessin a instal·lar-se a Catalunya en una demostració clara que el nostre nivell com a país està caient en picat.

Davant de tot això Reagrupament, va continuar Carretero, proposa un pla basat en tres receptes bàsiques que s’han resumit en l’eslògan “Independència, democràcia i treball“. D’una banda la necessitat de la independència evidencia que només amb un estat propi serem capaços de disposar de les eines necessàries per capgirar la situació i apostar per un sistema econòmic adequat al nostre teixit productiu. També és vital encarar un procés de regeneració democràtica, amb accions legislatives que afavoreixin la transparència i el control de la gestió pública. Limitació de mandats, una llei electoral basada en circimscripcions petites, règim sever d’incompatibilitats, simplificació i racionalització de l’administració, austeritat pressupostaria, i un llarg etcètera que ens donaran aquest plus de seriositat que ens farà anar pel món amb orgull. Finalment, cal recuperar l’exigència màxima en la feina ben feta, en els valors de l’esforç, l’excel·lència i la justa recompensa. Hem de treballar més i més bé, per poder ser un país millor i amb més qualitat de vida.

L’acte es va cloure amb un torn obert de paraules que va acabar al voltant d’una copa de cava.

No hi ha Comentaris

Esther Ponsa a El Pla del Penedès: “Ho tenim tot a guanyar i res a predre”

El passat diumenge va tenir lloc al Pla del Penedès una nova sessió de la campanya de presentacions que Reagrupament Alt Penedès ha programat al llarg d’aquest mes d’octubre per diferents pobles de la comarca amb la intenció de donar a conèixer la formació i el projecte polític que proposen per a les properes eleccions al Parlament català. L’acte, sota el lema “Vine a fer un vermut amb Reagrupament”, va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic que va escoltar les propostes de Reagrupament amb interès.
Després d’una breu introducció a càrrec del coordinador comarcal, Jaume Claramunt, va iniciar els parlaments en David Vinyals, membre de la Junta Nacional de Reagrupament i número 11 de la candidatura a Barcelona. Vinyals va remarcar que la proclamació de la independència des del Parlament és l’opció més madura i assenyada si el nostre Parlament deixa de ser una cambra mancada del coratge necessari per posar en perill els sous de diputat. En aquest sentit Vinyals denuncià la manca de voluntat política dels nostres parlamentaris, més amoïnats per seguir gestionant un escàs poder domèstic. La regenració democràtica que proposa Reagrupament, passa per fer de la política un servei a la ciutadania i no una professió al servei d’interessos corporatius. Per això és molt més fàcil, per al nostres polítics actuals, que la culpa sigui sempre tota de Madrid.
Tot seguit va prendre la paraula la vilafranquina Esther Ponsa, membre també de la Junta Nacional, candidata número 16 i una dels 11 representants que el Penedès té a les llistes de Reagrupament. Ponsa va recordar que la independència de la nostra nació és una cosa ben senzilla, en el fons, i que només calen 68 diputats que entenguin el mandat del poble. “La nostra llibertat no depèn d’Espanya, depèn de nosaltres mateixos”, afegí tot al·ludint a la responsaibilitat que tots tindrem el proper 28N. El coratge, el perdre la por, el pensar que és possible i que, a més, és senzill, va centrar el parlament de l’Esther, que remarcà la situació internacional immillorable en què ens trobem per tal d’esdevenir un estat lliure a la Unió Europea.
D’altra banda, Esther Ponsa també va fer esment de tot el seguit de propostes que Reagrupament durà al Parlament per tal d’aconseguir que la nostra sigui una democràcia de qualitat i evitar el creixement de la corrupció a l’administració. Una nova llei electoral, limitacions de mandat, règim d’incompatibilitats i un llarg etcètera que han de propiciar que la política torni a ser un servei a la ciutadania.
L’acte va acabar amb un torn de preguntes que va derivar en un intens col·loqui amb els assistents.

No hi ha Comentaris

Roger Granados: “La situació de Catalunya no és culpa del Tribunal Constitucional, sinó dels nostres polítics”

Prop de 50 persones han assistit aquest diumenge a la presentació de Reagrupament a Torrelles de Foix en el marc de les sessions que Reagrupament Alt Penedès ha programat al llarg d’aquest mes d’octubre per diferents pobles de la comarca. L’acte, sota el lema “Vine a fer un vermut amb Reagrupament”, estrenava el format de xerrada-vermut que es va demostrar adient per aconseguir un acte distès i participatiu.
Després d’una breu introducció a càrrec del coordinador comarcal, Jaume Claramunt, va iniciar els parlaments en Roger Granados, membre de la Junta Nacional de Reagrupament, número 6 de la candidatura a Barcelona i un dels redactors de la proposta de Constitució de Catalunya que Reagrupament portarà al Parlament. Granados va assegurar que la situació que avui viu el nostre país no és culpa exclusiva del Tribunal Constitucional espanyol, sinó que bona part de la culpa cal cercar-la en l’actitud poruga dels nostres polítics que van encetar un procés de reforma de l’Estatut que ja sabien inútil i que ens ha deixat pitjor del que estàvem. Acte seguit Granados va anar desgranant els motius pels quals Reagrupament defensa la independència com a única sortida digna pel futur de la nostra nació.
Tot seguit va prendre la paraula la vilafranquina Esther Ponsa, membre també de la Junta Nacional, candidata número 16 i una de les representants del Penedès a la llista de Reagrupament . Ponsa va recordar la situació d’espoli fiscal i de submissió política, cultural i econòmica que viu el nostre país tot assegurant que sortir-ne depèn exclusivament de nosaltres i del sentit del vot en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. “No hi tenim res a perdre”, assegurà Ponsa, mentre assegurava que la via que proposa Reagrupament –la declaració unilateral d’independència del Parlament– és una via perfectament recollida per la legislació internacional tal i com ha sentenciat recentment el Tribunal Internacional de l’Haia. Queda clar que la situació de Catalunya només té dues sortides: o acceptem de ser espanyols i renunciem a les nostres particularitats, o ens decidim a ser un estat lliure dins la Unió Europea.
Esther Ponsa també va fer esment de tot el seguit de propostes que Reagrupament durà al Parlament per tal d’aconseguir que la nostra sigui una democràcia de qualitat i evitar el creixement de la corrupció a l’administració. Una nova llei electoral, limitacions de mandat, règim d’incompatibilitats i un llarg etcètera que han de propiciar que la política torni a ser un servei a la ciutadania.
L’acte va acabar amb un animat col·loqui amb els assistents.

No hi ha Comentaris

Èxit de Reagrupament a la Rambla de Vilafranca

Prop de dues-centes persones van participar divendres 10 de setembre, vigília de la Diada, a l’acte de Reagrupament Alt Penedès. La xerrada va tenir lloc a la terrassa del Casino de Vilafranca, en plena Rambla, el que va donar un aire de sinceritat i d’obertura al nostra missatge que va fer que molta gent que hi passejava s’aturés a escoltar el què s’hi deia.

Va presentar l’acte Jaume Claramunt, coordinador de Reagrupament de l’Alt Penedès que va fer una breu reflexió sobre la impossibilitat d’arribar a acords d’unitat si una de les parts no hi està disposada per, tot seguit, fer una descripció de la seriositat i la il·lusió del projecte de Reagrupament. Jaume Claramunt va acabar la seva intervenció amb una crida als assistents a fer-se seu el projecte independentista i a reforçar aquest moviment emergent com a única via de supervivència nacional.

A continuació va fer la seva intervenció Sandra Lomas que va parlar del nou estatut d’autonomia de Catalunya que “és el darrer intent de bona entesa, però que ha acabat de la pitjor manera possible i fins i tot aquells que defensaven públicament un possible encaix Catalunya-Espanya estan avui absolutament desconcertats”. A continuació la candidata de Reagrupament al parlament de Catalunya per la demarcació de Barcelona va explicar el que ens costa als Catalans la nostra pertinença a l’Estat espanyol: “El 10% del nostre Producte Interior Brut o 3.000 euros que cada català posa anualment de la seva butxaca”. Lomas va destacar el fet de que si els diners que els catalans destinem a la seguretat social espanyola els poguéssim distribuir nosaltres en una Catalunya independent, hi hauria un increment d’un 25% en les pensions. Per sortir d’aquesta situació Sandra Lomas va parlar del cas de Kosovo, que mitjantçant el seu parlament va promulgar la declaració d’independència respecte a Sèrbia, creant un Estat sota la tutela de la Unió Europea i els Estats Units. “Malgrat això, l’Estat espanyol no ha reconegut aquest fet perquè, segons paraules de Miguel Ángel Moratinos, aquest acte no respectava la legalitat internacional. Ara fa dos mesos el Tribunal Internacional de Justícia a l’Haia, com a principal òrgan judicial de les Nacions Unides, va dictaminar que la independència promulgada unilateralment és manifestació del dret d’autodeterminació, i per tant, esdevé precedent per a totes aquelles altres nacions sense Estat”. Lomas va recordar que Joan Carretero, en un article a la premsa va exposar que aquesta era, precisament, la via que havia de seguir Catalunya.

A continuació va parlar Josep Maria Boix del Bloc Sobiranista Català que va dir que la gent de Convergència i Unió i d’Esquerra Republicana de Catalunya són gent patriota, que s’estima el país “a l’igual que nosaltres”. Però no es mereixen els dirigents que tenen, que només hi són per ocupar la cadira quatre anys més. I s’ha preguntat “quan el volen el referèndum, aquests senyors, d’aquí a quatre anys o d’aquí a vint anys? No saben que la independència no es demana, sinó que s’agafa? [...] Nosaltres, l’Enric Ainsa i jo, vàrem anar a visitar al Sr. Mas i li varem preguntar si faria la declaració unilateral d’independència. I la resposta va ser clara i contundent, <<nosaltres no ho posarem al programa i no ho farem, perquè seria enganyar als nostres votants>> i després ens va dir que demanaria el concert econòmic per a Catalunya, perquè <<no tinc res més per oferir al poble de Catalunya>>”. Boix va finalitzar la seva intervenció dient que “ja ens hem unit, som molts partits i organitzacions, els que anirem junts a les properes eleccions”.

Va tancar els parlaments Joan Carretero que va dir que avui per avui és més fàcil aconseguir la independència de Catalunya que el concert econòmic, ja que aquest darrer “s’ha de fer amb algú. L’únic concert que es pot fer en solitari és un concert de guitarra”. Després va parlar de regeneració política i empresarial. “Algú s’imagina que les comissions que repartia Fèlix Millet anaven en detriment de les empreses? No. Aquestes ja calculaven en els seus pressupostos els increments que havien de pagar. Això vol dir que l’obra pública és més cara i això significa més impostos i ineficiència del país”. El president de Reagrupament va fer una crida a l’excel.lència dient que cal potenciar el treball i l’estudi, ja que som un país amb recursos naturals molt escassos. Va recordar que no tenim petroli, ni diamants i fins i tot “de vegades no tenim ni aigua. Per tant cal que la força que te Catalunya, que és la seva gent, apunti a la màxima preparació”.

El doctor Carretero va voler destacar que “no cal espantar-se si hi ha més d’una candidatura independentista. Millor dues candidatures o tres que no pas cap. Ara els independentistes poden triar entre un sòlid tractor i un Ferrari de color vermell. Els que vulguin llaurar poden triar el tractor. Després segur que el dia que ens haguem d’ajuntar per votar la independència ho farem. No en tingueu cap dubte.  ”.

L’acte va finalitzar amb un sopar al mateix indret on es van fer les intervencions dels oradors polítics. Després els assistents, amb Joan Carretero i la resta d’oradors, es van afegir a la 8a Marxa de Torxes que se celebra a Vilafranca.

No hi ha Comentaris

Carandell i Móra, presents a la més típica

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, i l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, números 1 i 2 de la llista de Reagrupament al Parlament per Barcelona, han participat activament de la Festa Major de Vilafranca. Carandell i Móra van seguir ben de prop la cercavila i la Diada castellera de Sant Fèlix.

Després d’una visita a la magnífica seu social dels Castellers de Vilafranca i d’haver pogut intercanviar parers polítics amb diversos membres de la colla castellera, van interessar-se en conèixer de primera mà l’arquitectura que s’amaga darrere de les construccions castelleres.

Més endavant també van poder comentar la diada amb el president dels Xicots de Vilafranca. Així mateix, van poder gaudir dels balls de la festa major, tot intercanviant impressions amb els diversos penedesencs que s’han acostat interessant-se la majoria d’ells pel full de ruta cap a la independència.

Finalment hi va haver temps per conèixer de primera mà les impressions dels caps de colla de les dues formacions castelleres vilafranquines.

Tant en Carles Móra com la Rut Carandell van tenir l’oportunitat també de parlar amb l’Abat de Montserrat i posteriorment, de gaudir de la diada castellera com un vilafranquí més.

Abans d’acomiadar-se han volgut felicitar tots els vilafranquins per la nostra Festa Major que conserva l’essència de l’estima pel país i per la terra, pel respecte a la història i la preservació del patrimoni immens de tradicions i folclore que la nostra festa condensa.

No hi ha Comentaris

“Ciudadano español vecino de Cataluña”

Reagrupament es presenta a Santa Margarida i els MonjosAmb aquesta contundent frase amb què la sentència del Tribunal Constitucional espanyol defineix el que és un català, Ignasi Planas va començar la xerrada que dijous passat omplia la sala Alguer de Santa Margarida i els Monjos. Planas, un dels redactors del projecte de Constitució de Catalunya que Reagrupament ha proposat al país, va desgranar la importància simbòlica de la sentència del TC i com demostra un cop més la migradesa del poder que fem veure que gestionem des de la Generalitat. Planas reblava el clau tot apel·lant a superar la por endèmica dels catalans que potser tenia una explicació, una raó de ser, en els anys de la transició, però que les generacions actuals haurem d’arraconar si volem ser capaços mirar a la cara els nostres fills i explicar-los perquè hem estat tan poc valents quan el país ens ho demanava.

Planas també va fer un repàs ràpid a les condicions internacionals que ens ho posen tot de cara i de com ara ja ningú no discuteix que la proposta de Reagrupament –la proclamació unilateral d’independència- és l’única via possible i ara avalada per la Cort Internacional de Justícia.

Planas, reconegut jurista, recordava també amb humor les expressions de la ministra espanyola Carme Chacón quan proclamà que mai Catalunya no havia gaudit de tant d’autogovern. Caldria recordar-li –argumentà- que la nostra és una nació mil·lenària que ha gaudir d’estatus d’estat durant molts segles però que fins i tot en època de la Mancomunitat gaudíem de més poder que ara ja que manteníem el nostre dret encara independent.

L’acte donà pas a la intervenció de l’Esther Ponsa que ens va comminà a fer el pas definitiu cap a la independència. “Què hi podem perdre?”, interrogà al públic. “En canvi, hi tenim molt a guanyar”, conclogué. Ponsa va seguir conscientciant els assistents de l’oportunitat històrica i de la senzillesa que finalment demana el procés d’independència. Només depèn de nosaltres, d’aconseguir que 68 diputats als Parlament prenguin la decisió de proclamar la nostra sobirania.

L’acte, presentat pel nostre company Pere Nin, finalitzà amb un interessant debat al voltant de les propostes de Reagrupament i dels temes d’actualitat més rabiosa: la unitat de les forces sobiranistes i la proliferació de candidatures que han acabat fent els mateixes propostes que Reagrupament fa més d’un any que proclama.

No hi ha Comentaris