De la literatura d’un país, de la literatura al país


Qualsevol literatura parteix d’una realitat, i la realitat de l’independentisme va ser el transfons comú d’aquesta presentació, diguem-ne, literària, que va tenir lloc el passat divendres 14 de maig a l’auditori del Vinseum de Vilafranca.

Reagrupament Alt Penedès va convidar-hi Héctor López-Bofill i Enric Vila a presentar els llibres Dafne fins a l’alba i El nostre heroi Josep Pla.

Continuant amb la dinàmica dels actes basats en un independentisme global i transversal, la taula va quedar conformada per sectors del sobiranisme diversos. Bofill és professor de Dret Constitucional, promotor de diverses plataformes sobiranistes i destacat membre d’ERC. Enric Vila és historiador, periodista i professor a la Universitat Blanquerna. Dos perfil diferents, dues obres literàries distintes i un mateix desig per al país.

Tal com van explicar els autors actualment el sector sobiranista remou la societat i l’empeny com mai abans ho havia fet. Un escenari que, com bé va explicar Bofill, s’ha donat en altres processos d’emacipació. Un escenari que com fins ara no s’havia donat mai. Vila incidia en la idea de la pressió mediàtica i política que pateix el país. Però també en les escletxes que s’hi poden donar i les possibilitats d’arribar a la independència.

Els Comentaris estan tancats