La Constitució a debat
El passat divendres, 21 de maig, va tenir lloc al Virus Cafè, una nova Assemblea general de Reagrupament Alt Penedès. En aquest cas, la convocatòria es va fer oberta a tots aquells simpatitzants i penedesencs en general que estan interessats en el projecte de Reagrupament però que encara no s’hi han associat. Per tal de fer-ho més amè i atractiu, vam convidar en Roger Granados, membre de la Junta Nacional i participant en l’elaboració del projecte de Constitució de Catalunya, per tal que ens la presentés amb detall.

La xerrada va començar amb el convenciment que Reagrupament ha demostrat amb la presentació del projecte de llei de Constitució de Catalunya, la seva principal diferència amb la resta de formacions polítiques que s’omplen la boca amb el país mentre segueixen apostant per un estatut d’autonomia que ens segueix mantenint lligats de peus i mans. Defensar la independència, avui, no pot ser compatible amb acceptar de bon grat l’autonomisme, encara que el disfressin amb noms ampul·losos com federalisme asimètric.

Ben aviat però, la vetllada va anar derivant en un viu debat sobre la situació que es viu al país i les expectatives electorals i nacionals del sobiranisme en general i del projecte de candidatura unitària que impulsa Reagrupament. En aquest sentit Granados es va mostrar convençut de la força de l’independentisme malgrat el buit mediàtic a què ens veiem sotmesos i, sobretot, de l’aposta clara per la via d’aconseguir la majoria necessària per arribar a la proclamació des del Parlament.

La sessió fou molt animada, amb la presència d’una trentena de persones, i de la presentació de la Constitució es va passar a parlar obertament dels molts aspectes de la política catalana que neguitegen el sobiranisme en general i els reagrupats en particular, tot demostrant que ens trobem en uns moments plens d’il·lusió i d’empenta.

Un cop acabat l’acte vam acabar amb un lleuger pica-pica.

Prèviament, aquest mateix divendres, s’havia realitzat un dinar amb persones vinculades a l’àmbit jurídic del Penedès, per tal de presentar-los el projecte de Constitució de Catalunya en els seus aspectes més legals i de discutir-ne la bondat de la proclamació unilateral d’independència.

Els Comentaris estan tancats