Sobirania alimentària, sobirania nacional


Ahir, dijous 7 de juliol, tingué lloc a l’Escorxador de Vilafranca un nou acte sectorial de Reagrupament Alt Penedès. A la presència dels membres de la Junta Nacional de Reagrupament, esther Ponsa i Marc Viñolas, cal afegir-hi la presència destacada de Salomó Torres, membre de la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos.

Torres va exposar amb contundència i claredat la situació precària del món agrari al nostre país, va queixar-se de la manca de capacitat de decisió i de subordinació als grans grups de distribució i grans productors que defineixen les polítiques agràries en funció dels seus interessos en lloc de fer-ho d’acord a les necessitats del país.

Tant l’Esther Ponsa com en Marc Viñolas van exposar com la manca de decisió, també en el món de la pagesia, és causa de la incapacitat de governar-nos i de gestionar els nostres propis recursos. La constitució d’un estat propi és doncs, també pel món de la pagesia, l’única sortida que ens pot treure de l’atzucac en què el camp català, a l’igual que la nació, es troba en aquests moments.

Els Comentaris estan tancats