Roger Granados: “La situació de Catalunya no és culpa del Tribunal Constitucional, sinó dels nostres polítics”


Prop de 50 persones han assistit aquest diumenge a la presentació de Reagrupament a Torrelles de Foix en el marc de les sessions que Reagrupament Alt Penedès ha programat al llarg d’aquest mes d’octubre per diferents pobles de la comarca. L’acte, sota el lema “Vine a fer un vermut amb Reagrupament”, estrenava el format de xerrada-vermut que es va demostrar adient per aconseguir un acte distès i participatiu.
Després d’una breu introducció a càrrec del coordinador comarcal, Jaume Claramunt, va iniciar els parlaments en Roger Granados, membre de la Junta Nacional de Reagrupament, número 6 de la candidatura a Barcelona i un dels redactors de la proposta de Constitució de Catalunya que Reagrupament portarà al Parlament. Granados va assegurar que la situació que avui viu el nostre país no és culpa exclusiva del Tribunal Constitucional espanyol, sinó que bona part de la culpa cal cercar-la en l’actitud poruga dels nostres polítics que van encetar un procés de reforma de l’Estatut que ja sabien inútil i que ens ha deixat pitjor del que estàvem. Acte seguit Granados va anar desgranant els motius pels quals Reagrupament defensa la independència com a única sortida digna pel futur de la nostra nació.
Tot seguit va prendre la paraula la vilafranquina Esther Ponsa, membre també de la Junta Nacional, candidata número 16 i una de les representants del Penedès a la llista de Reagrupament . Ponsa va recordar la situació d’espoli fiscal i de submissió política, cultural i econòmica que viu el nostre país tot assegurant que sortir-ne depèn exclusivament de nosaltres i del sentit del vot en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. “No hi tenim res a perdre”, assegurà Ponsa, mentre assegurava que la via que proposa Reagrupament –la declaració unilateral d’independència del Parlament– és una via perfectament recollida per la legislació internacional tal i com ha sentenciat recentment el Tribunal Internacional de l’Haia. Queda clar que la situació de Catalunya només té dues sortides: o acceptem de ser espanyols i renunciem a les nostres particularitats, o ens decidim a ser un estat lliure dins la Unió Europea.
Esther Ponsa també va fer esment de tot el seguit de propostes que Reagrupament durà al Parlament per tal d’aconseguir que la nostra sigui una democràcia de qualitat i evitar el creixement de la corrupció a l’administració. Una nova llei electoral, limitacions de mandat, règim d’incompatibilitats i un llarg etcètera que han de propiciar que la política torni a ser un servei a la ciutadania.
L’acte va acabar amb un animat col·loqui amb els assistents.

Els Comentaris estan tancats