Esther Ponsa a El Pla del Penedès: “Ho tenim tot a guanyar i res a predre”


El passat diumenge va tenir lloc al Pla del Penedès una nova sessió de la campanya de presentacions que Reagrupament Alt Penedès ha programat al llarg d’aquest mes d’octubre per diferents pobles de la comarca amb la intenció de donar a conèixer la formació i el projecte polític que proposen per a les properes eleccions al Parlament català. L’acte, sota el lema “Vine a fer un vermut amb Reagrupament”, va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic que va escoltar les propostes de Reagrupament amb interès.
Després d’una breu introducció a càrrec del coordinador comarcal, Jaume Claramunt, va iniciar els parlaments en David Vinyals, membre de la Junta Nacional de Reagrupament i número 11 de la candidatura a Barcelona. Vinyals va remarcar que la proclamació de la independència des del Parlament és l’opció més madura i assenyada si el nostre Parlament deixa de ser una cambra mancada del coratge necessari per posar en perill els sous de diputat. En aquest sentit Vinyals denuncià la manca de voluntat política dels nostres parlamentaris, més amoïnats per seguir gestionant un escàs poder domèstic. La regenració democràtica que proposa Reagrupament, passa per fer de la política un servei a la ciutadania i no una professió al servei d’interessos corporatius. Per això és molt més fàcil, per al nostres polítics actuals, que la culpa sigui sempre tota de Madrid.
Tot seguit va prendre la paraula la vilafranquina Esther Ponsa, membre també de la Junta Nacional, candidata número 16 i una dels 11 representants que el Penedès té a les llistes de Reagrupament. Ponsa va recordar que la independència de la nostra nació és una cosa ben senzilla, en el fons, i que només calen 68 diputats que entenguin el mandat del poble. “La nostra llibertat no depèn d’Espanya, depèn de nosaltres mateixos”, afegí tot al·ludint a la responsaibilitat que tots tindrem el proper 28N. El coratge, el perdre la por, el pensar que és possible i que, a més, és senzill, va centrar el parlament de l’Esther, que remarcà la situació internacional immillorable en què ens trobem per tal d’esdevenir un estat lliure a la Unió Europea.
D’altra banda, Esther Ponsa també va fer esment de tot el seguit de propostes que Reagrupament durà al Parlament per tal d’aconseguir que la nostra sigui una democràcia de qualitat i evitar el creixement de la corrupció a l’administració. Una nova llei electoral, limitacions de mandat, règim d’incompatibilitats i un llarg etcètera que han de propiciar que la política torni a ser un servei a la ciutadania.
L’acte va acabar amb un torn de preguntes que va derivar en un intens col·loqui amb els assistents.

Els Comentaris estan tancats