Puigcercós: “Falta que sumem”

Joan Puigcercós ho ha deixat ben clar en una entrevista amb Salvador Sostres:

—El tripartit 3 està fet.
—No dic que no, però falta que sumem.

Ja ho sabíem, però ara en tenim constància directa de qui mana a Esquerra. No sé si per aquí hi ha algun militant o simpatitzant o votant d’Esquerra. M’agradaria que m’expliqués què li sembla aquesta posició.

L’entrevista és curta però sucosa, d’un suc enganxifós. És molt trist veure com el Puigcercós intenta justificar un acord de finançament que no compleix la llei amb excuses com “en el context de crisi econòmica, no hi podíem fer més” i “amb el desastre d’Estatut que tenim és tot un èxit”. Però el més lamentable és la cançoneta de sempre: “Quan Convergència digui que vol la independència, dóna per fet el pacte.” O sigui, com que Convergència no vol la independència, nosaltres, mentrestant, tenim altra feina: pactem amb els unionistes i espanyolitzem el país.

A Reagrupament diem que si demà CiU i Esquerra es posen a treballar seriosament i definitivament per alliberar el país, tanquem la paradeta, ens dissolem, perquè nosaltres tenim un objectiu i tant se val qui en sigui el protagonista. Però mentrestant, i a diferència d’Esquerra, Reagrupament no pactarà amb els unionistes per repartir-se el pastís, que d’això és del que es tracta a E.

Aquí arribem al punt de cinisme màxim. Diu el Puigcercós: “Estic fart d’aquest independentisme gandul que sempre et diu el que has de fer, però que no fa mai res; la independència arribarà treballant i no a través d’una tertúlia o d’un xat.”

A mi m’agradaria saber què és el que fa E per la independència, a part d’omplir-se la boca amb aquesta paraula i fer servir l’excusa de CiU per treure’s la responsabilitat de sobre. I qui dia passa, any empeny i poltrona ocupa.

Ja ho sabeu. Si voteu E, votareu Montilla, votareu més Espanya. Si voteu Reagrupament, votareu Catalunya.

 

Article de Marc Cortès Minguet, reagrupat de l’Alty Urgell

No hi ha Comentaris

Opinió: Els miserables de l’ascensor

La maquinària del poder de la rereguarda ja s’ha posat en marxa per enfonsar Joan Carretero i Reagrupament.

Un tema que estava arxivat, ara, com que no tenen feina, el fan ressuscitar.

Mireu, si hi ha procés judicial ja veurem què passa i qui té raó. El que és molt clar a hores d’ara és que s’acusa Carretero “en la concessió suposadament arbitrària de llicències per a l’ampliació de dos supermercats i una gasolinera” “a canvi de dues partides de 40 i 80 milions de pessetes destinades a construir ascensors públics per connectar la part alta de la població amb la part baixa.”

Des d’un punt de vista ètic, no pas legal, el senyor Carretero té tota la meva confiança, encara que l’acusació sigui certa.

El que em fa rabiar és que d’alcaldes i mandataris en general que s’han aprofitat del seu càrrec per enriquir-se o per aconseguir favors personals, n’hi ha moltíssims i tots en coneixem algun, oi que sí? I aquests no passen mai pel jutjat. En canvi, a Carretero no se l’acusa de robar, sinó de treure un profit per a la seva ciutat.

Quina merda de país, el nostre! Quanta misèria i quanta injustícia!

En fi. Gràcies, poder ocult, per donar-me més forces en la nostra lluita. No ens fotreu pas.

 

Marc Cortès Minguet (reagrupat de l’Alt Urgell)

1 Comentari