Daniel Roig, escollit nou Coordinador Comarcal de l’Anoia

Dijous, 26 de maig de 2016  ha culminat el procés electoral de renovació de la Junta Comarcal de l’Anoia de Reagrupament, en la que Daniel Roig ha estat escollit nou coordinador. Els altres membres són Jordi Muray, coordinador segon i secretari, Nicolau Sagrera, Tresorer, i Camil Vidal, Vocal
L’acte, que s’ha fet a Igualada, l’ha obert el Coordinador territorial de les comarques de Barcelona i Vegueria Penedès, Vicenç Julià, acompanyat de Jordi Tomàs, (antic coordinador de la comarca), tots dos membres de la Junta Directiva Nacional de Reagrupament.
En l’acte també s’han exposat les activitats i els plans de futur de Reagrupament i l’encaix en el procés que Catalunya ha endegat. Per part de la coordinadora entrant s’ha posat de manifest la il•lusió i els objectius i projectes de treball de la nova Junta de l’Anoia. Posteriorment s’ha fet el tradicional sopar de germanor.

No hi ha Comentaris

Reagrupament Anoia també dóna suport a Artur Mas

La Junta de Reagrupament Anoia comparteix que en ‘moments excepcionals, calen actituds excepcionals’. L’evidència del caràcter plebiscitari que tenen les properes eleccions al Parlament de Catalunya obliguen a Reagrupament a posicionar-se clarament a favor del full de ruta que va encetar el President Mas el passat 11 de setembre i que té com a objectiu la construcció de l’Estat Propi. El dia 25 de novembre el poble català haurà de triar entre el sí  o el no a la independència,  serà el President Mas qui encapçalarà el ‘sí’ cap a la nostra llibertat. És per això que ha de sortir àmpliament reforçat dels propers comicis, ja que és l’únic que pot dur a terme el procés d’emancipació del nostre país, des d’una posició majoritària.

El canvi de rumb d’Artur Mas i la transcendència del moment exigeixen generositat, i si cal, renunciar als interessos personals i de partits. És per això que Reagrupament ha rebutjat les ofertes que tant ERC com SCI han fet per separat per concórrer a les properes eleccions. Necessitem, més que mai, pensar en el país, sense esperar-ne res a canvi, més enllà de la llibertat. Tot i així, Reagrupament hagués desitjat vestir una candidatura d’ampli espectre polític encapçalada per CiU i amb la presència d’altres formacions independentistes.

Des de RCat Anoia es vol mostrar el recolzament a la decisió de donar suport al President Mas, una decisió que es deu a la situació d’excepcionalitat que viu Catalunya i a les necessitats de tirar endavant i construir l’Estat Català. Segons el coordinador de Reagrupament Anoia, Jordi Tomàs, la postura de RCat de cara a les eleccions del dia 25 “no ha de perjudicar la relació amb cap partit polític, i menys amb aquells amb qui vam concórrer coalicionats a les eleccions espanyoles o a les municipals, com per exemple a Igualada”, i en aquest sentit afegeix que “la situació és totalment diferent. Per part nostra no hi haurà cap tipus de problema en seguir treballant i col·laborant amb ERC-Igualada, i la feina que s’està fent a nivell municipal segueix tant vigent com el primer dia”.

No hi ha Comentaris

ERC-Reagrupament es congratula per l’aprovació de la moció municipal d’independència

En darrer Ple municipal, a proposta de l’equip de govern, el regidor d’ERC_RCAT Joan Requesens va presentar el text de la moció d’independència de Catalunya, per la qual “s’insta al Parlament de Catalunya a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya, i si s’escau, a votar la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya.” La moció també declara la ciutat d’Igualada com a territori lliure català, a l’espera de que el Parlament de Catalunya dicti la legislació legalment aplicable.

La moció va rebre el suport d’ERC_RCAT, CiU, i PSC; l’abstenció d’ICV i els vots contraris del PP i PxC.
No és de rebut destacar també la moció presentada pel PSC a favor de “convocar un referèndum a la ciutadania de Catalunya per decidir el seu futur nacional”. Aquesta moció també va prosperar els únics vots contraris de PP i PxC.
De tot plegat, des d’ERC_RCAT ens en congratulem. Veiem al Ple el reflex del canvi de mentalitat de la majoria del poble, que el passat Onze de setembre reclamava al carrer la constitució de Catalunya com a nou estat d’Europa.

I ens en congratulem d’una manera especial, quan des de fa molts anys aquest ha estat el discurs que hem defensat. I ara aquest discurs es troba en el centre del debat polític del moment amb una majoria social al darrera. Creiem que el Ple municipal ha estat a l’alçada del moment.

No hi ha Comentaris

Alguns volen fer demagògia amb els llibres de text

Les ajudes per comprar els llibres de text que cada any es donen a la nostra ciutat han fet sobresaltar, i de quina manera, al Partit Popular.  El seu enuig es deu al canvi de barem a l’hora d’atorgar-les.

En els anys anteriors es donaven 45€ a totes les famílies per cada nen en etapa escolar obligatòria (primària o secundària) per ajudar a comprar els llibres. La universalitat de l’ajuda era, com a mínim, paradoxal. Es donava el cas que una família amb el pare i la mare a l’atur rebia d’ajuda exactament el mateix (45€) que un diputat que cobra 75.497,85€ (ser membre de la mesa) més 20.060,45€ (dietes per distància al parlament), més 32.445€ (per ser portaveu del seu grup a tres comissions i secretari a dues comissions del parlament), o sigui, que un igualadí que cobra 128.000€ a l’any (bruts eh?!) més el seu sou de regidor (que no l’he comptat) més les futures comissions de les que pot ser membre.

Aquest any, però, les coses s’han fet diferents: S’ha obert un període per sol·licitar aquesta ajuda (que per cert, gairebé s’ha doblat i serà de 75€), i es prioritzarà la seva adjudicació a les famílies amb més dificultats econòmiques, com per exemple que els pares siguin a l’atur, o que les seves rendes no hagin superat un topall prou alt com per no necessitar aquests diners.

I, sincerament, no entenc per què el PP es mostra tant contrari a aquest nou mètode. Primer diu que és per tapar ‘les vergonyes’ del govern de la Generalitat, però després diu que ha estat ERC-RCat Igualada els que han fet cedir al govern de Marc Castells en aquest aspecte. La falta de coherència conflueix en perfecte harmonia amb l’esquizofrènia del PP, que a Igualada diu que es deixa gent fora d’aquesta ajuda però que a Madrít retalla l’educació, incrementa taxes universitàries (que per cert, les –poques- beques que ells donen també segueixen un criteri de ‘requisits’), apuja l’IVA de la majoria del material escolar (un 17%!!!) i, en definitiva, es posa un antifaç de botxí per guillotinar el futur dels seus ciutadans.

@DavidPrat

No hi ha Comentaris

11 de Setembre, Independència! amb Reagrupament

Reagrupament, com cada any, prepara els actes de l’Onze de Setembre amb especial il·lusió i energia, conscients que les reivindicacions massives d’aquestes dates han de traslladar-se políticament en diputats independentistes al Parlament de Catalunya. Així doncs, per aquest Onze, trobareu tota l’agenda d’actes puntualment actualitzada arreu del país al lateral dret del web www.reagrupament.cat
Pel que fa als actes específics centrals de l’Onze, a les 8 del matí hi haurà l’homenatge a la tomba de Rafael de Casanova a l’església de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat, seguida per l’ofrena floral al seu monument a la Ronda de Sant Pere de Barcelona cap a les 11 del matí i a la 1 del migdia homenatjarem el General Moragues al Pla de Palau.
Com és habitual des de la fundació de Reagrupament, a les dues del migdia i a l’ombra dels arbres del Pla de Palau de Barcelona, comptarem amb el tradicional Dinar per la Independència.
Després de dinar, ens concentrarem al Passeig del Born amb el C/ Comerç a les 17.00 per assistir junts a la manifestació unitària : Catalunya, nou Estat d’Europa convocada per l’ANC amb la qual col·laborem i sobre la que us enviarem més informació en els propers dies.

No hi ha Comentaris

Per l’#11S no et quedis a casa: T’ho posem fàcil

Per al proper 11 de setembre ERC-Reagrupament Anoia organitzen busos per assistir a la manifestació de Barcelona. T’ho posem molt fàcil: El bus sortirà a les 11 del matí de l’estació d’autobusos d’Igualada i anirà directament a Barcelona, per només 5€.

Per apuntar-te al bus, només ens has d’enviar un correu electrònic a anoia@reagrupament.org i fer-nos-ho saber.

No hi ha Comentaris

Setmana jove, l’exemple a seguir

El primer any de la ‘Setmana Jove’ ens deixa, a tots plegats, un bon regust de boca. No només per la reeixida participació juvenil a totes les activitats que es van dur a terme, sinó perquè ara més que mai aquest és el model a seguir. En uns moments on la crisi –continua- galopant sense treves, l’austeritat ha de ser –més que mai- l’eix vertebrador de les polítiques municipals. I la setmana jove ho va ser: Un projecte nou, allunyat de les embafadores activitats d’esmes i on el protagonisme el van prendre els joves. En definitiva, un canvi del ‘modus operandi’ al que estàvem acostumats, una glopada d’aire fresc.

I aquesta experiència ens va fer veure que no calen grans partides pressupostàries, que no calen espectacles magnes ni malbarataments superflus. Ans al contrari. Es va apostar per la participació, per la implicació del teixit associatiu i juvenil igualadí, perquè fossin els joves qui decidissin com volien la setmana jove, una setmana a la seva mida, una assegurança d’èxit.

I aquest èxit es feia palpable després de cada activitat, on la complaença dels organitzadors es solapava amb la sorpresa de veure’s totes i cadascuna de les activitats desbordades per la gran afluència de gent i la superació evident de les expectatives creades.

I tot això acompanyat per tècnics i polítics que hi creien, que hi van apostar fort i que s’ho van creure, i òbviament per unes entitats i uns joves que s’hi van bolcar, com ja ens tenen acostumats a fer. Aquest cop ningú va fallar, ni tan sols els polítics. Així sí.

David Prat.

No hi ha Comentaris

”Igualada municipi per la independència”

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, festivitat celebrada arreu dels Països Catalans, el consistori igualadí va penjar al balcó de l’Ajuntament una pancarta on s’hi podia veure escrit “Igualada municipi per la independència”, en al·lusió a la pertinença de la ciutat a l’Associació de Municipis per la independència. No és casual que la capital de l’Anoia mostri el seu caràcter independentista i en pro de l’alliberament nacional de Catalunya, sinó que és resultat de la feina dels regidors independentistes a l’ens municipal (Joan Torras i Joan Requesens, membres de la coalició ERC-Reagrupament a Igualada).

Des de Reagrupament Anoia celebrem aquestes mostres desacomplexades del sentiment majoritari igualadí i confiem que aviat, conjuntament amb totes les institucions del nostre país, assolirem l’objectiu nacional.

No hi ha Comentaris

ERC-RCAT marca el seu propi segell a l’Ajuntament

Valoracions d’ERC_RCAT del primer any a govern municipal

La coalició electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament
Independentista, van fer una roda de premsa per valorar el primer any al govern
municipal.
Alba Vergés, presidenta d’ERC Igualada va posar en antecedents als presents,
indicant que “els resultats de les eleccions municipals d’ara fa un any, ens
van donar dos regidors,…, i van evidenciar que Igualada volia un canvi de
gover. Nosaltres formem part d’aquest canvi, fruit sobretot de les ganes de
fer per Igualada. La situació econòmica de la ciutat, com també del país,
no és la idònia i som conscients que treballar en aquestes condicions
suposa més esforç i una sobrededicació per poder respondre a les
igualadines i igualadins amb el treball que es mereixen, i ho estem fent “.
Va destacar que la decisió de formar part del govern és una mostra de
responsabilitat amb les circumstàncies del moment i vers la ciutat.
Vergés també va voler incidir que “amb el pacte de govern,
Esquerra_Reagrupament ha assumit la responsabilitat de les àrees per
nosaltres més vitals i fonamentals que es poden tenir amb les persones en
un Ajuntament, com són les de Benestar Social i la de Joventut i
Cooperació. Aportem al govern la sensibilitat que des de l’esquerra es té
amb l’atenció social i el servei a les persones, importantíssim en uns temps
on certs col.lectius són els més vulnerables, i ho fem sense demagògies i
des de la tossuda realitat de les dificultats del temps que ens ha tocat
viure.”
Vergés va afirmar que Igualada té ara mateix el govern més independentista de la
història de la ciutat, i va posar d’exemple el fet que Igualada formi part de
l’Associació de Municipis per la Independència i el representant de la ciutat
d’Igualada a la citada associació en sigui el regidor Joan Torras.
En aquest mateix sentit, va recordar que l’Ajuntament ha aprovat donar suport al
poble tibetà, al referèndum d’Escòcia, i Igualada s’ha declarat també municipi
republicà. “Això ha estat possible perquè Esquerra-Reagrupament hem
aconseguit que s’aprovin aquestes mocions, perquè altres partits no
haguessin tingut ni la voluntat ni la iniciativa de portar-les a ple. Com
també la del pagament a l’Agència Tributària de Catalunya en un moment
on gairebé ni se’n parlava i ara ja es va fins i tot més enllà. Som doncs, una
coalició independentista, i entenem la nostra tasca i presència municipal
des l’òptica independentista.
A continuació, el regidor de la coalició ERC_RCat Joan Torras, va fer una valoració
del seu primer any a l’equip de govern municipal des d’una òptica de partit.
Torras va recordar que durant la campanya electoral “sempre hem parlat de no
deixar-nos a ningú pel camí. I des de la regidoria que ocupo sempre he
tingut aquesta màxima en el punt de mira.”
Torras va voler llançar un missatge de complicitat amb els anteriors responsables
de benestar social municipal, tot reconeixent que havia heretat una bona tasca
realitzada, “però seria un error continuar pensant amb la feina feta fins el
moment, perquè la situació social actual té poc a veure amb el passat més
immediat. Ens trobem amb persones que mai no s’havien pensat que hi
haurien de recorre, que actualment estan acudint als Serveis Socials,
igualadins de tota la vida que han vist com la seva vida ha fet un gir
inesperat. Avui més que mai, parlar de serveis socials és parlar
d’habitatge, d’educació, d’urbanisme,…”
Per la seva part, el regidor d’ERC_RCAt Joan Requesens, va destacar dos elements
que defineixen l’acció política del grup municipal: interlocució i eficiència.
“Interlocució a través de les més de cent trobades que he mantingut amb
persones i entitats representatives del món de la Joventut i la Cooperació.
I una eficiència demostrada amb el fet que amb menys pressupost s’està
tirant endavant nou projectes, posem pel cas la Fira Universitària, o se’n
reformulen d’altres, com pot ser la Setmana de la Joventut.”
També va destacar l’aprovació del Pla Local de Joventut, amb la unanimitat del ple.
Pel que fa a Cooperació, Requesens va dir que després de vint anys de treball, “ara
és el moment de fer un replantejament i valorar cap a on s’ha d’anar.”
Va tancar la roda de premsa, el Coordinador comarcal de Reagrupament, Jordi
Tomàs, comentant que des de la coalició “ERC-Reagrupament hem treballat,
estem treballant i treballarem fins aconseguir el nostre principal objectiu
que és l’alliberament nacional de Catalunya i tenim clar que amb el
municipalisme, treballat des de la responsabilitat com pensem que estant
demostrant els nostres regidors, podem aconseguir crear una ciutat més
justa, més democràtica i més catalana que és el que tots els ciutadans
d’Igualada ens mereixem.” I va valorar molt positivament el primer any de
govern perquè s’ha pogut incidir en les polítiques que afecten a totes les
igualadines i igualadins.

ERC_RCAT marca el seu propi segell a l’AjuntamentValoracions d’ERC_RCAT del primer any a govern municipalLa coalició electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya i ReagrupamentIndependentista, van fer una roda de premsa per valorar el primer any al governmunicipal.Alba Vergés, presidenta d’ERC Igualada va posar en antecedents als presents,indicant que “els resultats de les eleccions municipals d’ara fa un any, ensvan donar dos regidors,…, i van evidenciar que Igualada volia un canvi degover. Nosaltres formem part d’aquest canvi, fruit sobretot de les ganes defer per Igualada. La situació econòmica de la ciutat, com també del país,no és la idònia i som conscients que treballar en aquestes condicionssuposa més esforç i una sobrededicació per poder respondre a lesigualadines i igualadins amb el treball que es mereixen, i ho estem fent “.Va destacar que la decisió de formar part del govern és una mostra deresponsabilitat amb les circumstàncies del moment i vers la ciutat.Vergés també va voler incidir que “amb el pacte de govern,Esquerra_Reagrupament ha assumit la responsabilitat de les àrees pernosaltres més vitals i fonamentals que es poden tenir amb les persones enun Ajuntament, com són les de Benestar Social i la de Joventut iCooperació. Aportem al govern la sensibilitat que des de l’esquerra es téamb l’atenció social i el servei a les persones, importantíssim en uns tempson certs col.lectius són els més vulnerables, i ho fem sense demagògies ides de la tossuda realitat de les dificultats del temps que ens ha tocatviure.”Vergés va afirmar que Igualada té ara mateix el govern més independentista de lahistòria de la ciutat, i va posar d’exemple el fet que Igualada formi part del’Associació de Municipis per la Independència i el representant de la ciutatd’Igualada a la citada associació en sigui el regidor Joan Torras.En aquest mateix sentit, va recordar que l’Ajuntament ha aprovat donar suport alpoble tibetà, al referèndum d’Escòcia, i Igualada s’ha declarat també municipirepublicà. “Això ha estat possible perquè Esquerra-Reagrupament hemaconseguit que s’aprovin aquestes mocions, perquè altres partits nohaguessin tingut ni la voluntat ni la iniciativa de portar-les a ple. Comtambé la del pagament a l’Agència Tributària de Catalunya en un momenton gairebé ni se’n parlava i ara ja es va fins i tot més enllà. Som doncs, unacoalició independentista, i entenem la nostra tasca i presència municipaldes l’òptica independentista.A continuació, el regidor de la coalició ERC_RCat Joan Torras, va fer una valoraciódel seu primer any a l’equip de govern municipal des d’una òptica de partit.Torras va recordar que durant la campanya electoral “sempre hem parlat de nodeixar-nos a ningú pel camí. I des de la regidoria que ocupo sempre hetingut aquesta màxima en el punt de mira.”Torras va voler llançar un missatge de complicitat amb els anteriors responsablesde benestar social municipal, tot reconeixent que havia heretat una bona tascarealitzada, “però seria un error continuar pensant amb la feina feta fins elmoment, perquè la situació social actual té poc a veure amb el passat mésimmediat. Ens trobem amb persones que mai no s’havien pensat que hihaurien de recorre, que actualment estan acudint als Serveis Socials,igualadins de tota la vida que han vist com la seva vida ha fet un girinesperat. Avui més que mai, parlar de serveis socials és parlard’habitatge, d’educació, d’urbanisme,…”Per la seva part, el regidor d’ERC_RCAt Joan Requesens, va destacar dos elementsque defineixen l’acció política del grup municipal: interlocució i eficiència.“Interlocució a través de les més de cent trobades que he mantingut ambpersones i entitats representatives del món de la Joventut i la Cooperació.I una eficiència demostrada amb el fet que amb menys pressupost s’estàtirant endavant nou projectes, posem pel cas la Fira Universitària, o se’nreformulen d’altres, com pot ser la Setmana de la Joventut.”També va destacar l’aprovació del Pla Local de Joventut, amb la unanimitat del ple.Pel que fa a Cooperació, Requesens va dir que després de vint anys de treball, “araés el moment de fer un replantejament i valorar cap a on s’ha d’anar.”Va tancar la roda de premsa, el Coordinador comarcal de Reagrupament, JordiTomàs, comentant que des de la coalició “ERC-Reagrupament hem treballat,estem treballant i treballarem fins aconseguir el nostre principal objectiuque és l’alliberament nacional de Catalunya i tenim clar que amb elmunicipalisme, treballat des de la responsabilitat com pensem que estantdemostrant els nostres regidors, podem aconseguir crear una ciutat mésjusta, més democràtica i més catalana que és el que tots els ciutadansd’Igualada ens mereixem.” I va valorar molt positivament el primer any degovern perquè s’ha pogut incidir en les polítiques que afecten a totes lesigualadines i igualadins.

No hi ha Comentaris

El jove reagrupat David Prat guanya el concurs nacional d’oratòria de la Jove Cambra Catalunya

Coincidint en l’assemblea d’1 de maig de la Jove Cambra Internacional de Catalunya es va celebrar a Tarragona el concurs nacional d’oratòria. En representació d’Igualada hi participava en David Prat, de 19 anys, qui finalment es va endur la victòria i el premi a la participació al campionat europeu de l’any vinent a Mònaco representant la Jove Cambra de Catalunya, a més a més de diversos productes d’Apple.

La participació al concurs era a nivell individual on els ponents havien de fer un decàleg oral sobre si ‘l’educació era el fonament de la nostra societat’, que havia de durar entre 5 i 7 minuts.

El campionat va ser molt igualat, tot i que el jurat finalment va fallar a favor del jove igualadí, qui ja havia guanyat el concurs “Joves a debat” amb l’equip “Tripartit” (Blanca Vives i Josep Carner) i que van quedar tercers al campionat nacional.

No hi ha Comentaris