Presentació de Reagrupament a Igualada


9--07-2009_igualada(Igualada, 10-07-2009) – Font: Reagrupament.Cat

Joan Carretero va presentar ahir Reagrupament com “una xarxa de patriotes al servei de la independència i el benestar dels catalans”. Tot i que molts mitjans han fet una “apagada informativa” a Reagrupament, Carretero va afirmar confiar en el factor humà i el boca-orella per créixer en nombre d’associats i de suport ciutadà.


Joan Carretero va fer aquestes manifestacions durant l’acte de presentació pública de Reagrupament a l’Anoia, que va aplegar prop de dues-centes cinquanta persones a l’Hotel Ciutat d’Igualada.

Segons l’ex-conseller de Governació, la política catalana es troba en ‘un carreró sense sortida’ . Per això va defensar Reagrupament com un projecte per fer possible la independència de Catalunya, ‘una solució viable i necessària’ davant ‘el fracàs’ de les diferents estratègies del catalanisme polític dels últims anys. L’objectiu fonamental de Reagrupament és assolir la majoria absoluta al Parlament de Catalunya les properes eleccions per proclamar unilateralment la independència.

Els partits polítics s’han de definir com a independentistes o com a unionistes; o la via de Kosovo o la de Múrcia

L’actual incompliment de l’Estatut demostra que la relació de Catalunya amb Espanya ‘està acabada’ i ‘no té cap garantia de millora’ sinó que ‘més aviat sembla atrapada en el temps’. El líder d’aquesta associació política va afirmar que després de les promeses fallides de la Unió Europea i l’Espanya federal, l’únic encaix polític de Catalunya passa per la creació d’un estat propi o bé per la ‘dissolució final en una comunitat autònoma de règim comú més’. Per fer com Kosovo o bé per igualar-se a Múrcia.

Aquesta dicotomia obliga els partits polítics a definir-se davant la ciutadania com a independentistes o bé com a unionistes, sense més posicionaments possibles, ja que ‘a Catalunya no es pot fer política ni de dretes ni d’esquerres perquè tot es decideix a Madrid’. Per exemple, l’exconseller de Governació va explicar que des de Catalunya ‘no es pot fer res per afrontar la triple crisi que pateixen comarques com l’Anoia, perquè no tenim capacitat normativa ni recursos suficients per impulsar les mesures necessàries’.

Els polítics actuals prioritzen la fidelitat al partit per sobre dels valors de transparència, austeritat i eficiència

Així mateix, el líder de Reagrupament va apuntar com a segon eix del seu projecte la regeneració democràtica, punt en què va criticar l’actual classe política catalana per prioritzar la fidelitat als partits en lloc de valors com la transparència, la eficiència i l’austeritat, molt més comuns al Regne Unit o als països nòrdics.

Abans de la intervenció de Carretero, el professor universitari d’economia Emili Valdero va explicar que ‘la manca de competències per aplicar mesures contra la crisi econòmica i el dèficit fiscal tenen conseqüències molt negatives sobre els catalans’, que ‘si tinguéssim Estat seríem la quarta economia europea’.

Toni Palmés, portaveu de Reagrupament-Anoia va definir el projecte com una ‘resposta de regeneració política honesta i inequívocament sobiranista’, que ‘també incorpora la rauxa’.

Pel que fa a les despeses de l’acte, aquest va tenir un cost  de 944 € en despeses de publicitat (la sala de l’Hotel Ciutat d’Igualada fou cedida a canvi de fer-hi el sopar amb 60 persones). Es van recaptar uns donatius de 408 €, per la qual cosa queda un dèficit de 546 €.

Foto: Anoiadiari.cat

Més informació:

Els Comentaris estan tancats