Qüestió de prioritats


sergi_de_la_fuenteA la política, com a la vida, tot és qüestió de prioritats. La meva prioritat és ajudar a que  Catalunya sigui un país normal. Tant difícil és demanar això? No busco un impossible ni una utopia, només demano que el meu país sigui un país normal. I què és, al meu entendre, un país normal? Com a primera part hi ha d’haver una consciència de nació. Som un poble amb una mateixa cultura, fruit d’anys d’història, que tenim una llengua pròpia, el català, uns costums i unes tradicions comunes. I sobretot tenim la voluntat d’ésser catalans, aquell sentiment col·lectiu que ens identifica com a nació. Cal dir, que en gran part, aquesta consciència de nació la tenim i és la base del nostre país.

En un segon terme, per tal de sentir-nos reconeguts nosaltres mateixos, com a país, necessitem ser els responsables de les nostres accions, decisions i gestions en tot allò que ens pugui afectar. Cal assumir la responsabilitat i cal poder respondre madurament pels nostres actes. I aquesta responsabilitat només la dóna la llibertat.

Som un país amb seny, madur, autònom, amb majoria d’edat i necessitem sentir-nos realitzats com a tal, allunyat d’actituds paternalistes i de tuteles exteriors que ens suposen un fre al nostre desenvolupament cultural, social i polític. Que ens respectin, com a un país normal!!! És de justícia el que demanem!!! Només volem sentir-nos lliures per fer del nostre país allò que vulguem ser. Això no és una petició gratuïta, és el clam d’un poble que té voluntat d’ésser.

Per aquest motiu, la via independentista és aquella que recull aquest sentiment. Volem ser un país lliure que decideixi lliurement. La independència, no és un objectiu en sí mateix, més aviat és un mitjà per assolir la plena normalitat política com a país.

Queda clar, per tant, que la independència ha d’ésser la nostra prioritat com a país.

Vist l’actual panorama polític del nostre país, necessitem mobilitzar-nos nacionalment per promoure i recollir aquest sentiment arreu del territori. Cal implicar a tota la societat, sumant totes les sensibilitats existents, per canalitzar aquesta il·lusió col·lectiva que ha d’ésser l’esperança del nostre país.

Reagrupament.Cat ha prés clarament la iniciativa i cal agrair al Sr. Carretero que sigui el portaveu d’aquesta plataforma ciutadana. Ara toca que tots els catalans i catalanes treballin en aquesta direcció, afegint el seu gra de sorra per tal que puguem construir el nostre país.

Sergi de la Fuente, reagrupat de l’Anoia.

Els Comentaris estan tancats