La resposta a Jordi Basté


sergi_de_la_fuenteJordi Basté, es convertirà  en l’involuntari protagonista d’aquesta nota. El conegut periodista – a qui s’ha de felicitar per l’éxit del seu programa El món a RAC1 – ara farà uns tres o quatre mesos, estava fent uns comentaris sobre la situació actual de la política catalana i sobre la defensa dels interessos nacionals de Catalunya, incidint en el fet de que els catalans som pocs i mal avinguts. Va fer la següent reflexió, que tinc gravada a la memòria, que venia a dir : “ Amb lo fàcil que seria tenir quatre idees bàsiques, només quatre i  anar tots a una. Si això s’aconseguís … endavant les atxes!”

Ara deixarem tranquil al Sr. Jordi Basté, però no la seva simple però profunda reflexió, que estic convençut que compartim la majoria de la nostra societat. Amb lo fàcil que seria tenir quatre idees bàsiques i anar tots units defensant els interessos nacionals de Catalunya com a prioritat, per sobre dels interessos partidaris?

Sincerament, penso que aquesta pregunta ens la fem tots ja que tothom som els afectats. Som tota la nostra societat catalana, que veiem com està el pati, i pensem que així no anem bé. Som tots aquells catalans i catalanes que pensen que alguna cosa s’ha de fer per promoure un canvi de generi esperança i il·lusió en el nostre país. Som tots aquells que creiem que s’ha d’impulsar una regeneració de la política per tal que sigui molt més propera a la societat. Som tots aquells que hem vist que per defensar els interessos nacionals de Catalunya, la independència és la nostra eina per assolir un país normal i sobirà, generant un major benestar i riquesa social.

El projecte de Reagrupament dona resposta a la pregunta. Com ja sabeu hi ha dues idees bàsiques, la lluita per la independència i la regeneració democràtica i política. A més és un moviment obert i  d’ampli espectre, a on tota la societat catalana hi té cabuda, on totes les sensibilitats nacionals hi poden treballar per un objectiu comú. Reagrupament és ben bé la resposta a la necessitat de la nostra ciutadania i a les seves aspiracions d’autogovern. És precisament l’aire fresc que necessita la nostra societat. És exactament l’arma més potent que podem utilitzar, ja que ningú podrà aturar les aspiracions d’un canvi polític basat en la il·lusió i en l’esperança d’un futur millor per Catalunya i per la seva gent.

Necessitem unificar les forces, sumar els esforços de tothom, que la gent s’hi vagi implicant en un projecte engrescador, ple de rauxa i esperança, que desperti la consciència adormida de un país, que malgrat tot, té voluntat de ser i que lluiti de forma pacifica i democràtica pels drets nacionals de Catalunya, convertint la nostra patria en un país sobirà. Aquest és l’objectiu de Reagrupament, aquest és el repte de tots.

Com diria el Sr. Jordi Basté: “ Endavant les atxes!!!”

Sergi de la Fuente, reagrupa’t de l’Anoia.

Els Comentaris estan tancats