CRÒNICA ACTE REAGRUPAMENT A LA LLACUNA


CRÒNICA ACTE REAGRUPAMENT A LA LLACUNA

El passat dijous 20 de maig, va tenir lloc la presentació de REAGRUPAMENT a La Llacuna. L’acte, promogut per la Reagrupament-Anoia, es va celebrar a l’antic ajuntament i hi van assistir prop d’unes 20 persones. Hi van intervenir en Jordi Tomàs, com a coordinador de Reagrupament-Anoia, na Sandra Lomas, associada a Reagrupament i en Jaume Fernàndez, alcalde de Roselló i uns dels promotors del projecte de Reagrupament

Els ponents van exposar amb claredat el projecte de l’associació de Reagrupament, basat en la independència de Catalunya i en la regeneració de la política. Sandra Lomas  va fer esment als diversos fets que amenacen el respecte al fet diferencial de Catalunya, tant a nivell cultural, lingüístic, identitari, econòmic i nacional, assenyalant que la societat catalana no té cap altra sortida que reaccionar patriòticament i fer un pas endavant per defensar la nostra dignitat nacional, constatant que només sent independents la societat catalana podrà sobreviure. Així mateix va explicar que Reagrupament és fruit d’aquesta reacció de la societat civil i que cal traduir aquest sentiment políticament en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, impulsant una candidatura transversal que tingui com a màxima prioritat la declaració unilateral de la independència de Catalunya.

En Jaume Fernàndez, va explicar amb exemples molt planers els perjudicis causats al nostre autogovern per l’actual situació de dependència vers Espanya, limitant el nostre potencial econòmic, social i nacional – “anem en un 600 i no podem córrer més, necessitem cotxe nou si volem esdevenir un país normal”. En Jaume, va indicar que Catalunya compleix amb tots els requisits de ser una nació i que per tant cal lluitar democràticament per les nostres llibertats i esdevenir Estat. També va denunciar els actuals partits polítics per no saber donar resposta a les necessitats reals del ciutadans i moure’s únicament per interessos personals i de partit, enlloc de defensar els interessos nacionals. Però per defensar-los realment, simplement hem de ser un país lliure!

Aquest acte de presentació de Reagrupament a La Llacuna s’emmarca en la difusió del projecte de Reagrupament arreu del territori nacional, mobilitzant i promovent una alternativa política necessària per garantir el progrés i el benestar de Catalunya.

Els Comentaris estan tancats