Jornada de Reagrupament Independentista a Igualada


(Igualada, 5-04-2010)
S’hi han reunit la junta directiva i els coordinadors comarcals, per a planificar la campanya electoral
A la tarda es va fer un acte polític a la plaça Pius XII i posteriorment es va inaugurar el local electoral
L’associació Reagrupament Independentista va inaugurar local electoral a Igualada. Durant el matí es va reunir la junta directiva i a la tarda, a part de l’obertura del local del carrer santa Maria, hi va haver una trobada dels coordinadors comarcals i un acte polític a la plaça Pius XII de la capital de l’Anoia.

En aquest acte públic hi van intervenir Teresa Pelegrí, candidata de l’Anoia per Reagrupament Independentista, Rut Carandell, Carles Móra, Joan Carretero i Enric Canela. Aquest darrer s’ha sumat al projecte de Reagrupament, procedent de la plataforma Suma Independència. Als actes de la tarda hi van assistir més de 200 persones.

En primer lloc ha parlat Teresa Pelegrí que ha destacat que “només tenim dues opcions, ser assimilats completament, sense que se’ns garanteixi mai ser acceptats com a iguals o bé anar pel nostre compte, treballant per un Estat propi”. Pelegrí també ha comentat que els partits no són un fi en si mateixos, sinó una eina per servir al país i que no podem perdre més el temps en reivindicacions com les seleccions nacionals, la llengua, etc. “És esgotador per a nosaltres i per als altres”, ha afegit.

A continuació ha pres la paraula Rut Carandell, cap de llista de Reagrupament per Barcelona que ha dit que “cal un canvi de l’actual situació d’indignitat a una altra de digitat”. Sobre el nou local ha comentat que a partir d’ara als igualadins que hi passin se’ls explicarà de manera serena i coherent en que consisteix el projecte de Reagrupament.

Després ha fet la seva intervenció Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt, que ha comentat que ahir havia estat al monestir de Sant Pere de Rodes, juntament amb altres trenta alcaldes que s’han declarat moralment exclosos de la constitució, que ha qualificat “d’obscena i que cada vegada ens emmanilla més”. Ha anunciat que el dia 12 a Arenys de Munt es farà el primer aplec independentista i també que s’enviarà una comissió a Atlanta per a veure a l’expresident nord americà Jimmy Carter. L’alcalde d’Arenys ha demanat de desconfiar d’aquells que diuen “estic pel sobiranisme, però…” perquè ha dit que ningú ens pararà si nosaltres volem. Móra ha finalitzat el seu parlament amb un emotiu “gràcies poble d’Igualada, us estimo!”

A continuació ha parlat el doctor Enric Canela que ha dit que se sent profundament identificat amb el programa de Reagrupament, on té molts amics, fruit de la manifestació a Brusel·les del 7 de març del 2009, on s’hi van reunir moltes persones procedents de diversos àmbits de l’independentisme. El Dr. Canela ha convidat a treballar per sumar el màxim de persones possible, que han de portar a ser determinats al proper parlament que surti de les eleccions de la tardor.

Ha finalitzat l’acte el Dr. Joan Carretero que ha comentat que inaugurar un nou local és un motiu de satisfacció i que “és un símbol de la nostra solidesa i determinació”. Durant el seu parlament va recordar l’acte que va fer el divendres passat a Vacarisses amb la doctora Ramona Vergès, amb la qual va coincidir a fer un pronòstic que el país està en una situació gravíssima. Malgrat això, va dir que “la curació és possible i la bona notícia és que només depèn del malalt”. Joan Carretero va convidar els assistents a preguntar als que diuen que pactaran un concert econòmic per a Catalunya, amb qui ho faran “amb el PSOE? amb el PP? amb tots dos alhora?” A continuació va dir que seria millor que us “parlessin d’un Estat federal, perquè us podeu fer un tip de riure”. Va finalitzar convidant a transformar les properes eleccions autonòmiques en unes eleccions lliures.

Al matí es va fer la trobada de la junta directiva en un hotel de la capital de l’Anoia i a la tarda, abans de l’acte polític i de la inauguració del local, hi va haver una reunió al teatre de l’Aurora amb els coordinadors comarcals.

La nova seu de Reagrupament està situada al carrer de Santa Maria, número 4 i ha estat cedida, com la majoria de locals electorals inaugurats recentment, de forma gratuïta per un associat.

Els Comentaris estan tancats