Resposta de Reagrupament Anoia a la crida d’unitat a Igualada


IGUALADAIgualada 14/03/2011

La secció comarcal de Reagrupament Independentista a l’Anoia, atenent a la crida de Solidaritat per la Independència a fer un front comú a nivell municipal, comunica la seva bona predisposició a plantejar una coalició política unitària de totes les formacions independentistes presents al territori per concórrer a les properes eleccions municipals.

Reagrupament, com ja ha fet esment reiteradament des de el seu inici -ara fa dos anys- no ha estat una formació política amb voluntat municipalista i així mateix ho va transmetre la secció comarcal de l’Anoia, que va descartar la possibilitat de concórrer a les eleccions municipals.

Ara bé, la realitat s’imposa i vista l’escassa incidència del independentisme en les passades eleccions al parlament de Catalunya, Reagrupament Anoia és conscient que només a partir de la suma d’esforços a nivell nacional i també municipal, des de les bases, es pot construir un eix independentista determinant.

Val a dir, però, que l’independentisme com a únic denominador comú no creiem que sigui suficient per crear una coalició a nivell municipal, sinó que cal un bon programa municipal consensuat entre totes les forces participants, on es prioritzin eixos bàsics i essencials com la regeneració política i democràtica, així com el foment a la creació d’empreses i llocs de treball, i la valoració d’un nou pla d’ordenació urbanística (POUM), entre moltes altres coses.

Així doncs, d’acord amb la voluntat d’associats i societat civil independentista, la secció de l’Anoia de Reagrupament posa de manifest el seu suport a aquesta iniciativa proposada per Solidaritat, desitjant el màxim consens entre forces afins per fer possible aquesta possible coalició.

Els Comentaris estan tancats