ERC-RCat Igualada proposa que un carrer porti el nom d’Heribert Barrera


El passat 20 de desembre, coincidint amb el ple ordinari de l’Ajuntament d’Igualada, el grup municipal ERC-Reagrupament va introduir un prec instant a la comissió encarregada d’atorgar noms als carrers i places de la ciutat, que tingués en compte la proposta i afegissin el nom del President Heribert Barrera en properes designacions.

El prec fou el següent:

El passat 27 d’agost va morir Heribert Barrera i Costa.
Republicà i patriota, Heribert Barrera va néixer a Barcelona, l’any 1917.
Fill del dirigent d’ERC, Martí Barrera i Maresma.
Fou membre de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i del Bloc Escolar Nacionalista. El 1935 va entrar a militar a Esquerra Republicana de Catalunya. Es va llicenciar en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. Durant la guerra civil, va ser soldat als fronts d’Aragó i del Segre, havent d’exiliar-se a França, on es va doctorar en ciències físiques a la Sorbona, fins al 1952. A l’exili va emprendre la reorganització clandestina d’Esquerra Republicana de Catalunya, partit del qual en va esdevenir secretari general (1976-1987) i president (1991-1995). Entre els anys 1977 i 1980 va ser membre del Consell Català del Moviment Europeu i diputat al Congrés dels Diputats (1977-1980). El 1980 es va convertir en el 7è president del Parlament de Catalunya, cambra de la qual en va ser diputat fins el 1988. També va ser diputat al Parlament Europeu entre 1991 i 1994. L’any 2000 va ser guardonat amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.
Barrera va ser però un home lliure, és a dir de consciència lliure i molt del seu temps.

Tenint en compte que Igualada disposa d’una comissió encarregada d’atorgar noms als carrers del nostre municipi.

Atenent a la dilatada trajectòria política del Sr. Barrera al servei de Catalunya, i especialment en la seva tasca de presidència d’una institució tan essencial com el Parlament de Catalunya.

Amb la voluntat d’honorar, doncs , la seva memòria i com a homenatge de la nostra ciutat en vers al Sr. Heribert Barrera.

Demanem que aquest ple municipal traslladi a la comissió corresponent, la proposta de que el nom d’Heribert Barrera consti en la nomenclatura de carrers i places del nostre municipi.

Els Comentaris estan tancats