S’aprova la moció d’ERC-RCat a favor de l’ingrés de l’IRPF i l’IVA de l’Ajuntament d’Igualada a l’Agència Tributària Catalana


En el passat ple municipal (21/02/2012) el grup municipal ERC-Reagrupament va presentar una moció  instant a l’Ajuntament d’Igualada a ingressar l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària Catalana. El tinent d’Alcalde Joan Torras (ERC-RCat) va assegurar en el ple que “volem que Espanya deixi d’espoliar Catalunya” i va defensar la mesura com a “necessària“. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC-Reagrupament, CiU, PSC i ICV. Hi van votar en contra els dos partits espanyols, PP i PxC.

El mateix grup municipal va presentar una moció rebutjant la nova reforma laboral, basant-se, essencialment, en la pèrdua de competències que patia la Generalitat amb aquesta nova reforma. Joan Torras (ERC-RCat) va demanar, també “un marc de relacions laboral propi que tingui en compte les especificitat de la nostra economia productiva”. La moció també va ser aprovada, amb el suport d’ERC-RCat, PSC i ICV.

El previst referèndum escocès també va tenir el seu paper al ple d’ahir. ERC-Reagrupament van presentar una nova moció on s’instava a donar suport al procés democràtic que exerciria Escòcia. Joan Requesens (ERC-RCat) va apel·lar als ciutadans i ciutadanes d’Igualada per donar força a la moció, recordant que “la consulta popular sobre la independència de Catalunya celebrada el 25 d’abril del 2010 va aplegar un percentatge de vot més alt que qualsevol partit present en aquest consistori“. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC-RCat, CiU i ICV. El PSC i PxC es van abstenir i el PP hi va votar en contra.

Finalment, l’última moció presentada (també pel grup ERC-Reagrupament) era referent als recents fets ocorreguts a València, on la policia va agredir als estudiants que es manifestaven a favor de l’educació pública. La moció instava a rebutjar aquests fets. La moció també va ser aprovada.

Els Comentaris estan tancats