Joan Carretero: “De pacte fiscal ja en tenim fa anys, ara necessitem la independència”


Joan Carretero va presentar el passat divendres 18 de maig la primera Iniciativa legislativa popular a Igualada.

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, va rebre a l’Ajuntament el President de Reagrupament i ex conseller de la Generalitat Joan Carretero. En un clima distés i de cordialitat tant el batlle igualadí com el president de Reagrupament van coincidir en què la situació de Catalunya ”és dramàtica” i que l’única via per sortir d’aquesta situació de ‘pobresa’ és la independència.

Joan Carretero va presentar a la Sala de Socis de l’Ateneu, plena de gom a gom,  la primera Iniciativa Ciutadana Europea que demana a Europa que admeti a tràmit el debat sobre l’adhesió d’un nou estat sorgit de la independendització d’un altre estat membre a l’UE. Aquesta Iniciativa permetria, per exemple, que després d’un procés democràtic d’independència, Catalunya formés part automàticament de l’UE convertint-se’n en un estat membre de ple drets.

Carretero va explicar que “si s’acceptés a tràmit la ICE, caldria reunir fins a un milió de signatures de 7 països diferents d’Europa proporcionals a la seva població”. És per això que, a més a més d’aconseguir les signatures necessàries de Catalunya, el president de Reagrupament va assegurar que “buscaria sinèrgies entre els partits polítics de diferents països i la població europea perquè ajudi a apropar la democràcia interna a tots els ciutadans i a tirar endavant aquesta Iniciativa.”.

Carretero va matisar, però, que en el supòsit que Europa ho acceptés, “el procés d’independència de Catalunya només depèn dels catalans” i va afegir que “Fins que els catalans no ho vulguin no serem independents, per molt que Europa ens ho permeti”. També va reclamar que “Els dirigents polítics del país han de fer un acte de sobirania i plantar-se definitivament davant d’Espanya. Calen accions valentes, el país ho necessita”.

Els Comentaris estan tancats