L’ independentisme ha de sumar (2)


Josep Lluís Gozalbo Reagrupament Bages

Després dels primers moments de reflexió posteriors a les eleccions catalanes, s’acosta una altra hora de la veritat. En aquestes setmanes ha estat possible dialogar amb  franquesa entre distintes forces que volem la independència al nostre país. I és que, una vegada superada l’etapa del tripartit a la Generalitat (amb el seu previsible desastre final),   cal començar a reconstruir el moviment que ens pot portar cap a la llibertat del nostre poble.

Des de Reagrupament hem entès que no podem continuar afavorint  el fraccionament. Per això estem intentant aconseguir enteses  arreu del territori que facin viable la màxima incidència de l’independentisme en la gestió  del major nombre  de municipis.

Encarem establir aquestes aliances , com no podia ser d’altra manera, amb aquells amb qui ha estat possible treballar  un programa realment transformador a fi de defensar la regeneració democràtica de la nostra terra. Per això hem insistit en la renovació de persones, en l’urbanisme democràtic i paticipatiu, en la defensa dels valors del treball  i en la lluita per la cohesió social.

Els acords no poden ser ni oportunistes ni superficials. La defensa del programa serà de vital importància i caldrà posar totes les garanties perquè aquest es compleixi si no es vol fracassar una altra vegada. Garanties de rigor i confiança, de compromís seriós.

En  les actuals circumstàncies d’opressió econòmica i nacional, amb l’ increment constant de consciència  de la necessitat d’independència, Catalunya pot iniciar un procés clar d’autodeterminació els propers anys. Per això necessitarà, a més d’uns parlamentaris decidits, uns ajuntaments disposats a impulsar-la i defensar-la. Uns ajuntaments amb candidatures nacionals  plenament arrelades i al servei del nostre poble.

Els Comentaris estan tancats