Reagrupament Bages visita el Dr. Broggi el dia que fa 104 anysRamon Payàs, Coordinador de Reagrupament Bages amb el Dr. Moisès Broggi.

L’espatlla arronsada pel feixuc transit d’una vida molt llarga i el farcell replè d’episodis viscuts. Ara, amb la serenor dela feina ben feta, assegut en una cadira del seu petit despatx atapeït de llibres i records, amb la pau a l’ànima, tomba l’esguard i amb el pensament veu passar més de cent anys de vivències, sense comprendre que la seva gent, la del seny i la rauxa, sigui incapaç d’unir voluntats i deixar d’ensopegar amb les mateixes vanitats de sempre.

Divendres divuit de maig, el Dr. Moisès Broggi i Vallès va complir cent quatre anys. Per molts anys, Dr. Broggi.

L’esdeveniment s’ho valia. El Dr. Broggi és el “reagrupat” més il•lustre, així doncs per aquest motiu en Joan Estragués i en Ramon Payàs en representació de Reagrupament-Bages i la badalonina Teresa Casals, també “reagrupada”, visitaren a l’insigne doctor en el seu domicili a Barcelona.

Trepig curt però lleuger, ment desperta, ulls hàbit i encuriosits. Tot ell és una doll d’anècdotes.

Fou obsequiat amb una reproducció en petit del primer monòlit d’edició limitada i personalitzada (1/100) de la Ruta de la Llengua, obra del manresà Ramon M. Jounou.

Varem informar-lo dels projectes què, amb les Homilies d’Organyà com a pal de paller, Reagrupament Independentista i els Amics de les Homilies d’Organyà, ha començat a treballar: Ruta de la Llengua i Un espai a casa nostra per les Homilies d’Organyà. Respostes globals als atacs frontals i continuats contra la nostra llengua.

També fou invitat a l’acte literari que el proper dimarts 22 de maig tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, organitzat per aquesta mateixa biblioteca i pels Amics de les Homilies d’Organyà. No va dir que no, al contrari, si puc vindré va respondre.

Per molts anys Doctor Broggi, l’any vinent tornarem.

Els Comentaris estan tancats