Web territorial del Baix Camp

Web territorial de Reagrupament Baix Camp:
www.reagrupamentbaixcamp.cat

Web territorial del Baix Camp

No hi ha Comentaris

2ona Assemblea General de Reagrupament al Baix Camp

La segona assemblea de Reagrupament al Baix Camp se celebrà el passat dijous 15 d’abril al Centre d’Amics de Reus amb el següent ordre del dia:

1.- Informe del Coordinador Comarcal

2.- Informe econòmic

3.- Aprovació dels objectius de Reagrupament Baix Camp. Exposició de les línies programàtiques.

4.- Finançament. Aprovació, si s’escau, d’una quota comarcal per tal d’autofinançar-nos

5.- Torn obert de paraules.

Aquest ordre fou modificat degut a la trobada realitzada el passat divendres 9 d’abril a Sarral. Una jornada de treball convocada pel president de la Junta Directiva, Joan Carretero, i que la Comissió Executiva del Baix Camp estimà necessari posar en coneixement dels assistents a l’assemblea degut a la seva especial rellevància.

L’informe del coordinador girà entorn a les actuacions dutes a terme a la comarca del Baix Camp durant els últims mesos, la presencia de Reagrupament en totes les consultes per la independència de la comarca i la ratificació del compromís de la Comissió Executiva en el projecte de Reagrupament després dels últims esdeveniments ocorreguts. Així mateix, es feu esment a la necessitat i conveniència de comptar amb tots els adherits a Reagrupament del Baix Camp per optimitzar els projectes i les tasques de futur.

Pel que respecta a l’informe econòmic, cal destacar que l’assemblea aprovà per unanimitat absoluta la possibilitat de que a tots els associats de Reagrupament al Baix Camp se’ls hi carregui trimestralment una quantitat extra a la de la quota d’associat. Aquesta quota ha de servir per finançar les activitats de Reagrupament a la comarca i és de participació i quantitat voluntàries.

En referència a la jornada de treball de Sarral, convocada pel president Joan Carretero, s’esmentà que girà entorn a la necessitat de donar al territori, segons paraules del propi president, un tercer impuls després dels fets ocorreguts en el sí de la Junta Directiva i que afectaren directament el Camp de Tarragona que es quedà sense representació electa. El president anuncià als assistents la incorporació de la reagrupada Sandra Lomas com a nova coordinadora del Camp per fer front a aquesta manca de representació. Aquesta nova figura s’encarregarà de tutoritzar les diferents Coordinadores del Camp de Tarragona així com de millorar la comunicació entre elles i la Junta Directiva. La comissió Executiva de Reagrupament al Baix Camp va voler aclarir a l’assemblea que, segons els estatuts i el reglament aprovats per l’Assemblea Nacional el passat 3 d’octubre, manquen escollir encara els 12 membres que han de representar les diferents vegueries dins la Junta Directiva i que s’han d’afegir als 18 escollits per votació durant la mencionada assemblea. Un fet que, quan ocorri, eliminarà el problema de falta de representativitat del Camp de Tarragona.

Durant l’assemblea es presentà també la nova pàgina web de Reagrupament Baix Camp. Un web creat per membres de la pròpia Comissió Executiva amb dos objectius fonamentals: l’un, donar a conèixer totes les activitat de Reagrupament a la comarca i fomentar l’adhesió de nous membres; l’altre, donar veu a tots els adherits i simpatitzants.

Cal fer esment que, durant el torn obert de paraules, els assistents a l’assemblea reclamaren a la Comissió Executiva el compromís de fer política des del territori. En aquest sentit i de cara a la possible necessitat d’haver de confeccionar una llista per fer front a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb garanties, la comissió Executiva del Baix Camp es va comprometre a buscar i treballar per trobar els millors candidats del territori.

Reus, dimarts 20 d’abril de 2010

No hi ha Comentaris

La primera dent

El passat 18 d’abril va ser concebuda una il·lusió i una esperança per l’independentisme català, per fi naixia una proposta d’unitat independentista capaç de posar a tots els independentistes en una sola trinxera, un sol front patriòtic i dos objectius tan clars com són la llibertat i la regeneració política. Dos objectius nobles i èpics pels que qualsevol home o dona que estimi el seu país hauria de defensar a ultrança, ja que, què pot ser més noble i més èpic que salvar la pàtria dels seus ocupants i dels polítics corruptes?

Aquesta pregunta va posar les galtes vermelles a més d’un i és per això que ben aviat el creador d’aquesta proposta va ser expulsat d’Esquerra, partit mutilat, on molts hi havíem dipositat la nostra esperança i la nostra il·lusió, potser durant massa temps. Calia fer foc nou, la deriva nacional que portava era imparable i evident per tots, calia torna a començar de zero recuperar el vell estel blanc de la nostra ensenya i tots els principis morals que s’havien perdut o oblidat amb ell. Així naixia Reagrupament amb patriotisme i dignitat, amb la força i convicció que només de la unitat de l’independentisme en sortirà la victòria, per fi un moviment on tots ens podem sentir còmodes amb els nostres ideals i amb les nostres diferències, que per cert en son moltes, però ens uneix l’amor per la pàtria i el desig de fer-la lliure i plenament sobirana. I aquest desig és més fort que cap diferència.

Poc desprès de néixer va tenir els millors padrins que un fillol podria desitjar, com el Salvador Cardús, en Miquel Calçada, en Carles Mora, en Moisés Brogi, el molt honorable ex president del parlament Heribert Barrera, que des del naixement de Reagrupament cada dia se’l veu més jove i més ple de força. També poc després de néixer va trobar multitud d’enemics que la veien com un perill per l’estatus quo, calia destruir-la abans que aprengués a caminar i van emprar tots els mitjans per aquest fi per immorals que fossin.

La criatura ja ha fet un any i en tan poc temps s’ha independitzat dels pares que la tenien presonera a les seves entranyes, ha après a caminar sola i a cridar amb una veu clara, inusual per la seva joventut, que cap guarderia la farà callar. Ara ja és rebel i indomable i els seus gemecs no deixen dormir tranquils ni a botiflers ni conservadors, saben que en menys d’un any li sortiran totes les dents, menys les del seny es clar, que són les úniques que farden els nostres polítics covards i temerosos de com de grossa serà la nostra queixalada allà on els fa mes mal: els seus preciosos vots

La criatura entrarà al parlament i ja mai més ningú gosarà fer-la callar

Pau Gort

No hi ha Comentaris

REAGRUPAMENT DIU “SÍ A LA INDEPENDÈNCIA”

28-F: La secció comarcal de Reagrupament al Baix Camp present en totes les consultes sobiranistes de la comarca

La secció comarcal de Reagrupament al Baix Camp ha estat present en totes les consultes per la independència realitzades el passat 28 de febrer a la nostra comarca. Diferents membres de la coordinadora comarcal s’han desplaçat a tots i cadascun dels municipis per mostrar el seu suport a les entitats organitzatives i per apostar pel “sí a la independència”. En aquesta segona onada de consultes, han estat els municipis de Riudecanyes, Alforja, Vilaplana i l’Aleixar els qui s’han afegit als tres que ja formaren part de la primera: Almoster, Maspujols i Montbrió del Camp.

Els resultats obtinguts, que donen més d’un 90% de suport al “sí”, mostren la força de l’independentisme a la comarca del Baix Camp on la participació ha estat molt per sobre de la mitjana catalana, tot i l’escàs ressò que els mitjans de comunicació han donat a l’esdeveniment durant les jornades prèvies a la consulta.

La participació a Riudecanyes ha estat del 36,09% amb un 92,77% de vots favorables al “sí”, la d’Alforja del 32,62% amb un 90,95% de vots favorables al “sí”, la de Vilaplana del 45,13% amb un 94,09% de vots favorables al “sí” i la de l’Aleixar del 35,18% amb un 81,08% de vots favorables al “sí”.

La jornada ha transcorregut sense incidents i amb un toc lúdic i festiu. L’assoliment de la independència per la via democràtica es revalida i el procés, en termes absoluts, ja acumula gairebé un milió de convocats, amb un 93,5% de vots favorables al “sí” i una participació global del 25% a tot Catalunya. Al Baix Camp, la dada de participació acumulada és sensiblement superior amb un 35,45%, essent un 91,61% dels vots favorables al “sí”.

Continuem caminant cap a la independència.

Reus, dilluns 1 de març de 2010

No hi ha Comentaris

Resultats Eleccions Comissió Executiva del Baix Camp

El passat dia 23 de gener es va celebrar l’Assemblea General del Baix Camp per tal de triar els membres de la Comissió Executiva. En primer lloc es va decidir que la Comissió executiva estigués formada per les 16 persones que havien presentat candidatura, en tant que es va entendre que no era propi deixar a ningú, amb ganes de treballar, fora de la Comissió. Així doncs, els 16 candidats van quedar elegits com a membres de la Comissió. El resultat de les votacions va ser el següent.

CANDIDAT
VOTS
Andreu Rodríguez, Abel 43
Baxerias Triay, Manel 25
Cros i Amigó, Marc 35
Domingo de Pedro, Màrius 37
Esporrin i Moles, Carles 37
Gibert i Serrano, Lluís 42
Gomis i Ollé, Antoni 41
Gort i Machado, Pau 38
Llauradó i Ferraté, Blai 35
Miralles Riqué, Joaquim 26
Miranda Galindo, Joan 23
Olivé i Dolcet, Pere 43
Pàmies Herbert, Marc 34
Ribé Canyellas, Òscar 42
Rosich Prats, Artemi 25
Virgili i Ortiga, Josep Maria 34

Un cop finalitzada la votació, i reunits els membres presents de la Comissió Executiva, es va triar per unanimitat al Sr. Abel Andreu Rodríguez com a Coordinador Comarcal, i al Sr. Lluís Gibert i Serrano com a Secretari.

En reunió posterior de la Comissió Executiva, es va decidir el següent organigrama.

Coordinador Comarcal Abel Andreu
Secretari Lluís Gibert
Tresorer Blai Llaurado
Vocals Relacions externes Pere Olivé
Òscar Ribé
Vocals Informatica i Web Joaquim Miralles
Manel Baxeries
Vocal jovent Pau Gort
Vocal Normalització
lingüística Josep Maria Virgili
Vocal Imatge i disseny Marc Cros
Vocals Premsa i comunicació Carles Esporrin
Marius Domingo
Vocal captacio de recursos Marc Pàmies
Vocals Logística i Material Joan Miranda
Artemi Rosich
Vocal Articles,ideari politic Anton Gomis


Salut i independència

No hi ha Comentaris

Article a Reusdigital.cat en suport a Joan Carretero

 

Si cliqueu a l’enllaç podeu llegir l’article que ha publicat avui dia 1 de febrer  el diari digital Reusdigital.cat en referència als esdeveniments de les darreres hores i a la posició que ha mantingut la Comissió Executiva del Baix Camp desde el primer moment en que es van començar a succeïr els esdeveniments.

Article Reus Digital

Salut

No hi ha Comentaris

Comunicat de la Comissio Executiva del Baix Camp

La Comissio Executiva del Baix Camp, després dels fets esdevinguts el día d’ahir , vol manifestar el total suport al projecte de Reagrupament, refermar el seu compromís amb Catalunya i posar-se a disposició de Joan Carretero, President de la formación, a fi i a efecte de superar els entrebancs que han sorgit en aquestes darreres hores. En aquest sentit, blasmem de les actituts que han tingut determinats membres de la Junta que en lloc de buscar solucions i utilitzar els camins del diàleg, ens han portat a una situació força complicada portant el debat fora del lloc on s’havia de dur a terme.
Volem dir fort i clar a tots els nostres associats i simpatitzants que el projecte es prou important, que és una demanda de país i que per tant seguirem fins a on calgui per a que la formació obtingui els millors resultats electorals i porti el pais cap a la indepèndencia. És hora de fer pinya, no és hora de buscar rèdits personals. No podem decebre un país que ha rebut amb tanta ànsia un missatge renovador i engrescador, potser és la darrera oportunitat i tots em de saber estar a l’alçada. En aquest sentit, i referent a l’Assemblea de Coordinadors que es celebrarà demà dia 1 de febrer a Sant Boi, demanem als nostres companys coordinadors territorials que s’adoptin els següents punts.

1.-Adhesió al nostre President Joan Carretero
2.-Rebuig a les declaracions que s’estan fent desde els mitjans de comunicació a les darreres hores en nom de reagrupament sense tenir la necessària legitimitat
3.-Sol•licitud de dimissió dels membres minoritaris de la Junta.
4.-Constitució d’una Junta Gestora Provisional que condueixi tot aquest procés cap a una direcció capaç de liderar el nostre projecte.

Pit i collons

1 Comentari

Èxit de l’acte conjunt amb el CCN a Reus

El dia 22 de gener, a les 20:30 hores, Reagrupament Baix Camp va organitzar un acte a l´Escola de Música del Palau Bofarull de Reus. L´acte va comptar amb l´assistència de més de cent persones i consistia en la presentació a la nostra ciutat del Cercle Català de Negocis. El CCN és una associació d´empresaris, autònoms i professionals de diverses activitats, amb més de cinc-cents associats a Catalunya. Aquesta associació preten actuar com a lobby empresarial per tal de pressionar als partits polítics catalans, per tal que facin seva la necessitat d´assolir un Estat Propi.

És criteri d´aquesta associació, compartida també per Reagrupament, que solament la proclamació d´un Estat Propi farà possible, entre d´altres moltes coses, l´acabament de la situació d´espoli i es garantirà la competitivitat de les empreses catalanes en una economia global.


La presentació va ser realment molt interessant, no solsament des del punt de vista de les dades aportades, com de les necessitats que es cubririen amb el PIB generat al nostre país un cop independent atès que estaria entre els primers d´Europa, tot garantint un benestar als seus nacionals que ara solsament podem somiar.

No hi ha Comentaris

Acte conjunt amb el Cercle Català de Negocis

Benvolguts i benvolgudes compatriotes.

El proper divendres dia 22 a les 20:30 tindrà lloc un acte conjunt amb el Cercle Català de Negocis a Reus, on s’exposaran diversos aspectes, desde l’àmbit econòmic, de la Catalunya Independent.

L’acte l’obrirà en Pere Olivé, destacat associat a Reagrupament del Baix Camp, qui donarà pas als diversos membres del Cercle Català de Negocis, que faran una exposició, desde diverses perspectives econòmiques, dels avantatges inherents a l’assoliment de la  independència del nostre país. Per acabar, i després de la cloenda de l’acte per part d’en Ferran Pujol, associat a Reagrupament del Vallès, hi haurà un torn de preguntes.

Us hi esperem a tots.

Salut i independència

No hi ha Comentaris

Bon any 2.010

Benvolguts i benvolgudes compatriotes.

Som tots conscients que aquest any que comença pot marcar una fita històrica cap a la llibertat del nostre país. No sabem encara si el que farem serà un petit pas en un llarg camí o si el que ens espera és la consolidació d’un procés imparable a curt termini cap a la independència. El que sí que sabem és que ens caldrà treballar de valent per tal que el nostre esforç fructifiqui i que haurem de posar molta imaginació per tal de suplir les nostres mancances. No obstant això estem convençuts que amb l’empenta de tothom ho aconseguirem. Des de la Gestora Provisional us volem desitjar un bon any 2.010.

Visca Catalunya Lliure

No hi ha Comentaris