Manifestació massiva per la independència de Torre Valentina a Palamós

El passat dimarts 7 d’agost, més de dos milers de catalans es van manifestar seguint la Marxa per  la Independència, que anava de Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge. Entre els manifestants hi havia nombrosos membres de Reagrupament de les poblacions de la comarca del Baix Empordà, acompanyats pel coordinador de la demarcació de Girona, Carles Bonaventura.

La quantitat de manifestants, que superava els dos milers, va superar totalment les previsions dels organitzadors, fet que fa preveure una mobilització massiva a la manifestació del proper Onze de Setembre a Barcelona, a la qual Reagrupament ja ha anunciat la seva presència.

A la manifestació es podien veure varis centenars d’estelades, i  va incloure un parlament a Sant Antoni de Calonge per part del vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana i històric de l’independentisme, Carles Castellanos, que és calongí. També va participar al parlament Josep Miquel Servià, en l’acte final que va tenir lloc a Palamós.

Tant l’alcalde de de Calonge-Sant Antoni com l’alcaldessa de Palamós varen rebre els manifestants. Durant el transcurs de la marxa també hi varen haver diversos parlaments, a càrrec dels organitzadors, cant coral, un cremat a la platja i finalment un bany per donar sentit al tema “Mulla’t per la independència”.

No hi ha Comentaris

Joan Carretero es reuneix amb l’executiva comarcal de Reagrupament del Baix Empordà

A la trobada també hi van ser presents Roger Granados i Esther Ponsa, de la junta nacional, i Carles Bonaventura, coordinador regional

El passat dia 10 de maig va tenir lloc a Regencós una reunió de l’executiva comarcal del Baix Empordà de RCat amb el president de Reagrupament, Joan Carretero. A la trobada, també hi van assistir els membres de la junta nacional Esther Ponsa i Roger Granados, i el coordinador regional de la demarcació, Carles Bonaventura.

A més de parlar de la manera com dinamitzar la nostra formació a la comarca del Baix Empordà, es va informar els membres de l’executiva comarcal de les últimes campanyes que està portant a terme Regrupament arreu del país, com per exemple la Iniciativa Ciutadana Europea que s’ha presentat recentment amb l’objectiu d’assegurar que, un cop Catalunya sigui independent, podrà continuar sent membre de la UE, si els seus ciutadans així ho desitgen, i que Espanya no hi podrà vetar la seva presència. Justament, Joan Carretero, acabava de fer poca estona abans una roda de premsa informativa sobre la ICE al Col·legi de Periodistes de Girona.

En la reunió, el coordinador comarcal i exregidor de Regencós, Pere Ametller, va informar de la situació de Reagrupament al Baix Empordà i es va decidir que la tasca prioritària de RCat en aquesta comarca serà la de portar-hi les campanyes que Reagrupament desenvolupa en l’àmbit nacional organitzant-hi actes, xerrades, campanyes, etc.; potenciar-hi el treball municipal en diverses poblacions per començar a preparar amb prou temps les eleccions municipals, i treballar en la millora de l’organització interna i en el contacte entre els associats per millorar la nostra eficàcia i eficiència al territori.

Cap al final de la reunió es va incorporar a la trobada l’alcalde de Regencós, Josep Fontanillas, que va voler saludar el president de Reagrupament, Joan Carretero.

No hi ha Comentaris

El no del PP al Senat que impedeix que el port de Palamós sigui espai Shengen torna a demostrar que formar part d’Espanya perjudica els interessos dels gironins i dels catalans

Carles Bonaventura, coordinador regional de Reagrupament a Girona, diu que lEstat espanyol sempre posa pals a les rodes quan es tracta de defensar la projecció internacional i el desenvolupament econòmic del nostre país

El també regidor de l’Ajuntament de Girona denuncia que, de moment, la influència en cercles madrilenys de la diputada popular a la demarcació, Concepció Veray, ha demostrat ser nul·la, almenys en aquest punt

El coordinador de Reagrupament Independentista a la regió de Girona, Carles Bonaventura, arran del rebuig del Senat espanyol a la possibilitat que el port de Palamós tingués la consideració d’espai Shengen per culpa dels vots en contra del Partit Popular, que té majoria absoluta en aquesta cambra, ha manifestat que “és del tot intolerable que Espanya sempre impedeixi amb les seves decisions el nostre desenvolupament econòmic i només faci que posar obstacles al nostre creixement i a la nostra competitivitat”.

Bonaventura hi afegeix que “per a Palamós, per al Baix Empordà i per al conjunt de les comarques gironines és vital que aquest port exploti al màxim la seva potencialitat com a destinació de vaixells de creuer, ja que això porta riquesa a les nostres contrades. Sabent això i sabent les problemàtiques burocràtiques que massa sovint suposa l’arribada de turistes de fora de la UE a aquest punt (per temes fronterers), és del tot inconcebible que l’administració espanyola, amb la seva desídia, la seva incompetència i els seus obstacles burocràtics, encara no hagi solucionat aquesta qüestió”.

El dirigent de RCat conclou que “el que ja resulta del tot indignant és que quan aquest tema es porta al Senat per iniciativa catalana, no pas espanyola, a sobre el PP hi voti en contra. Això és un insult i una clara demostració que el Partit Popular i l’administració espanyola tracta Catalunya com una colònia”.

El també regidor de Reagrupamen al grup de la CUP+RCat a l’Ajuntament de Girona ironitza sobre la també regidora d’aquest consistori pel Partit Popular i recentment elegida diputada per aquest partit a la circumscripció de Girona, Concepció Veray: “Algú va dir en el seu moment que la presència de Veray a Madrid es notaria pel que fa als interessos de les comarques gironines en matèria de turisme, comunicacions, infraestructures, etc. De moment, però, i pel que sembla, la seva influència en relació amb el tema del port de Palamós ha estat nul·la, ja sabem que ella és diputada i no pas senadora, però els seus companys de partit al Senat ens han fet ben bé la guitza. De fet, el mateix que fa sempre el PP quan es tracta de defensar Catalunya i els catalans. Fa riure que l’ara diputada s’excusi en la manca d’informes i estudis previs, tot intentant donar la culpa al govern espanyol anterior, per justificar el no del PP a una qüestió que és importantíssima per a Palamós i per a Girona”, remarca Bonaventura.

Reagrupament Independentista. Regió de Girona.

Àrea de Premsa

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Premsa de Reagrupament Independentista o amb el responsable de comunicació de Reagrupament Independentista al Gironès i pla de l’Estany

premsa@reagrupament.cat

www.reagrupament.cat

Responsable de comunicació del Gironès i Pla de l’Estany

Jordi Casadevall

Telèfon de contacte: 654 542 872

Correu electrònic: girones@reagrupament.cat

No hi ha Comentaris

Reagrupament i Esquerra pacten a Palamós

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament han arribat a un acord després
de matenir converses per presentar-se junts a les properes eleccions municipals.
El 22 de maig les dues forces independentistes treballaran des d’una visió municipalista,
reclamanant també el reconeixement nacional, sota les sigles: Esquerra-Acord Municipal. El
pacte consisteix en cedir  una sèrie de números concrets dins la llista, una col·laboració
permanent i un vot ponderat en les decisions del grup municipal.
Així doncs, des d’avui mateix treballaran conjuntament per a millorar l’acció municipal en bé
dels serveis bàsics i del futur de la comunitat palamosina des d’una òptica democrática, social,
progresista i catalanista, amb l’objectiu final de la independència de Catalunya.
La formació Esquerra-Acord Municipal liderada pel seu candidat Dani Reixach, convida a tots
els palamosins i palamosines a sumar-se a l’acord assolit per tal sumar esforços i fer de
Palamós i Sant Joan un poble més just, més progressista i nacionalment lliure.

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament han arribat a un acord després de matenir converses per presentar-se junts a les properes eleccions municipals.El 22 de maig les dues forces independentistes treballaran des d’una visió municipalista,reclamanant també el reconeixement nacional, sota les sigles: Esquerra-Acord Municipal. El pacte consisteix en cedir  una sèrie de números concrets dins la llista, una col·laboració permanent i un vot ponderat en les decisions del grup municipal.  Així doncs, des d’avui mateix treballaran conjuntament per a millorar l’acció municipal en bé dels serveis bàsics i del futur de la comunitat palamosina des d’una òptica democrática, social, progresista i catalanista, amb l’objectiu final de la independència de Catalunya.La formació Esquerra-Acord Municipal liderada pel seu candidat Dani Reixach, convida a tots els palamosins i palamosines a sumar-se a l’acord assolit per tal sumar esforços i fer de Palamós i Sant Joan un poble més just, més progressista i nacionalment lliure.

El portaveu d’ERC,Dani Reixach i de Rcat, Pere Minobes signen el pacte a Palamós.


No hi ha Comentaris

Acte del Cercle Català de Negocis i Reagrupament

No hi ha Comentaris

Crònica de la Presentació de la Constitució Catalana a La Bisbal

El divendres 2 de juliol ha estat presentada a La Bisbal d’Empordà la Constitució de Catalunya que Reagrupament vol proposar com a llei al proper Parlament, davant de prop de 150 persones, al teatre El Mundial.

Ignasi Planas començà fent l’explicació més històrica i jurídica. Tenim dret a una Constitució perquè som una nació i perquè històricament ja teníem les Constitucions. Si algú vol continuar parlant de  “dret a decidir” s’ha de referir a la sobirania i  no pas a les infraestructures, que només en són una derivada. De fet, l’autonomia només és una concessió, d’aquí la impossibilitat de ser reconeguts jurídicament com a nació mitjançant una llei orgànica d’una altra nació. Políticament cal canviar totalment de xip: són ells (Espanya) que s’han de preocupar de nosaltres i no pas nosaltres estar pendents d’ells, o del que ells ens deixin fer.


Roger Granados explicà com n’és de rar el nostre país que ja sigui mitjançant associacions com Reagrupament o moviments civils com les consultes populars  s’hagin de moure coses que correspondrien fer als partits polítics. Això és així perquè els nostres partits fins ara han intentat viure, i fer-nos viure, en una ficció que la sentència del tribunal constitucional espanyol finalment ha fet caure a terra. No hi ha tracte possible amb Espanya i l’única solució que ens queda és la via independentista, clara i rotunda, defensada per Reagrupament.


Joan Carretero explicà no només la importància del projecte de Constitució com a manera d’aclarir la necessitat de tenir estat propi, sinó que desenvolupà les 3 potes de la ideologia de Reagrupament: independència, democràcia i treball. D’acord amb el seu estil clar i directe, usà el bisturí per marcar on caldria tallar en el pas del vell estat espanyol al nou estat català (desaparició de nivells d’administració, que ara són fins a 7 nivells; regeneració democràtica a tots nivells; màxima austeritat pública; reforçament de l’esperit de treball i de servei públic, etc.) i contestà sense embuts totes les preguntes que li formularen durant més d’una hora.


El mes de setembre a Palafrugell dèiem que en acabar l’acte “els assistents van sortir inflats d’un aire poc corrent. L’aire de la llibertat. L’aire del somni que truca a la porta de la llibertat”. Aquest 2 de juliol l’hem tornat a sentir, en la versió atramuntanada característica de la plana de l’Empordà. L’aire de la tramuntana deixa un cel cristal.lí d’una llum clara i brillant, molt particular, i neteja i purifica l’ambient.  Doncs això mateix.

No hi ha Comentaris

Presentació de la Constitució Catalana

No hi ha Comentaris

Joan Carretero al Baix Empordà

AQUEST DIUMENGE 28 DE FEBRER ELS REAGRUPATS DEL BAIX EMPORDÀ ENS HEM REUNIT AMB EL NOSTRE PRESIDENT, EN JOAN CARRETERO, A L’HOTEL TRIAS DE PALAMÓS, ON HEM PARLAT SOBRE LES PERSPECTIVES ACTUALS DEL NOSTRE MOVIMENT POLÍTIC. TOTS ESPEREM QUE DE L’ASSEMBLEA DEL PROPER 21 DE MARÇ EN SORTIM REFORÇATS I RELLANÇATS. JOAN CARRETERO VA VISITAR ELS PRINCIPALS COL.LEGIS ELECTORALS DE LES CONSULTES POPULARS PER LA INDEPENDÈNCIA A PALAMÓS I PALAFRUGELL. AIXÍ MATEIX REAGRUPAMENT HA COL.LABORAT EN AQUESTES CONSULTES DEL 28 DE FEBRER A TRAVÉS DELS SEUS ASSOCIATS, A TÍTOL PERSONAL, I COM A ORGANITZACIÓ FENT CAMPANYA ACTIVA EN FAVOR DEL SI A LA CONSULTA, MITJANÇANT CARTELLS I PANCARTES.

No hi ha Comentaris

La impotència

Sembla evident que hi ha una enorme dificultat per a que una majoria de catalans facin el pas definitiu i apostin decididament per la independència. És molt difícil fer entendre que això no és més que un dels múltiples mecanismes inherents a una societat plenament democràtica. La democràcia permet aquesta possibilitat, i podem posar l’excusa que volguem, però no podem dir que no ho recolzem perquè “no hi hauria una majoria suficient” i, al mateix temps, renunciar a aconseguir-la, o almenys a lluitar per a assolir-la. Si ho recolzem, si ho creiem, ho hem de defensar fins a les últimes conseqüències. I, sobretot, sense aquesta por tan absurda que molts tenen a perdre. És més: no tenim res a perdre (perquè pitjor és difícil que arribem a estar-ho) però tenim molt a guanyar (com a mínim, tot el que es perd en els engranatges de la maquinària de l’estat espanyol).

Catalunya no té un govern propi. Actualment, som una comunitat autònoma que gestiona una sèrie de serveis d’acord amb la voluntat del govern central. El govern de la Generalitat de Catalunya no és res més que una delegació del govern central que es dedica a gestionar aquestes competències que se’ns han delegat. Creure que la Generalitat és el govern de Catalunya és absurd. Si no té competències de govern, com pot ser el nostre òrgan de govern?. Si no pot pendre decissions en matèries tan vitals com l’economia, la immigració, el mercat laboral, les pensions, etc… com es pot afirmar que la Generalitat és el nostre govern? El nostre govern és a Madrid. Allà es decideix tot el que es farà o no es farà en el nostre territori. I allà no tenim més veu que 48 diputats d’un total de 350 (un 13,71%). Si tenim en compte que sempre, a la gran majoria d’aquests diputats els hi importa una merda què es decideix a Madrid sobre Catalunya, perquè se’ls escapa el líquid pre-seminal només de poder-se passejar entre els lleons, entre militars casposos i diputats engominats, doncs ja podeu fer-vos una idea de la nostra situació real, de quina és la realitat pràctica del nostre país.

Podem, també, afirmar que tot i això, és millor que a la Generalitat hi hagi un govern que no ens deixi en ridícul, com aquest que tenim ara. Bé. És una opinió ben respectable, però que no té efectes pràctics en el cas que es produeixi. El que es pot canviar és la percepció d’una seriositat a l’hora d’organitzar-se, o fins i tot a l’hora de gastar-se els pressupostos disponibles. Però siguem francs: serà façana. Serà una il.lusió. Els que entrin continuaran sense poder decidir sobre cap dels aspectes importants del govern d’un país.

De tota manera, siguem positius: la gran sort del fet de que la Generalitat de Catalunya no tingui cap mena de poder real és que els inútils que la governen ara no hauran tingut la possibilitat de portar-la a la fallida tècnica i a perdre qualsevol credibilitat (tot i que si els deixen uns anyets més, potseeeer…..).

Josep Puigvert

Dimecres 17 de febrer

No hi ha Comentaris

Eleccions a Reagrupament Baix Empordà

En data 30 de Gener s’han realitzat les eleccions a la junta de Reagrupament al Baix Empordà amb una participació de 22 persones sobre un cens de 50. D’aquesta manera, la junta ha quedat constituida de la següent manera:

Pere Ametller 22 vots

Daniel Colomo 21 vots

Jesús Fornaguera 21 vots

Òscar González 20 vots

Josep Puigvert 20 vots

Jordi Serra 19 vots

De la Comissió Executiva resultant, s’han escollit els següents càrrecs:

Coordinador comarcal:

-Pere Ametller amb 5 vots a favor

Secretari:

-Daniel Colomo amb 5 vots a favor

Tresorer:

-Josep Puigvert amb 5 vots a favor

No hi ha Comentaris