Presentació de Reagrupament al Vendrell


ACTE DE PRESENTACIÓ DE “ASSOCIACIÓ REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA” A EL VENDRELL

 

El passat dia 30 de setembre va tindre lloc la presentació del moviment “Reagrupació” a la població del Vendrell. El lloc escollit fou el Centre Cívic L’Estació, que va omplir la sala d’actes, amb una audiència de 102 assistents.

 

La sessió, organitzada per la Coordinadora de Reagrupament al Baix Penedès, va tindre dues parts, la primera a càrrec d’Emili Valdero,  professor d’economia, el qual va desgranar el sistema econòmic actual de Catalunya que aporta a l’estat espanyol un 10% de la seva recaptació, fet insòlit en la resta de països del mon occidental en els que la norma de solidaritat es troba majorment en el 4%. Aquesta situació és causa d’un progressiu deteriorament de la nostra economia que tindrà solució assolint total sobirania. També va esposar amb total claredat les inexactituds amb les que els actuals polítics defensen el recent pacte autonòmic, detallant amb xifres i exemples la feblesa del sistema.

 

La segona part va correspondre al impulsor del moviment “Reagrupament”, el doctor Joan Carretero, que va insistir en la necessitat d’aconseguir la independència, separant-nos de l’actual Estat  per obtenir totes les avantatges que ara ens son negades, des de les polítiques a les econòmiques, passant per les relacions internacionals. “Estimem Catalunya i la volem lliure”. Aquesta frase pot resumir el conjunt del seu parlament patriòtic per, tot seguit, assenyalar el mecanisme polític que tindrà base en el propi elector, escollint el seu representant parlamentari, fent que aquest no depengui del partit i d’obediència a la cúpula d’aquest, que voti d’acord amb el pacte contret amb els seus electors i que el seu pas pel mon polític no sigui professional, més bé de servei a la ciutadania i per un temps determinat, sense possibilitat repetició, a l’estil de les democràcies consolidades.

 

Al final, va obrir-se un torn de preguntes fetes pels assistents, que va servir per estendres en punts no prou aclarits i resoldre dubtes dels  intervinents, entre les preguntes cal destacar-ne una referida a la posició de l’associació davant la possibilitat de la creació de vegueries, i més concretament a la tant desitja del Penedès, o Gran Penedès. El doctor Carretero va respondre que hi està d’acord, sempre que no sigui un ens comarcal més sinó que substitueixi les actuals diputacions.

 

L’acte finalitzar dues hores desprès del seu començament.

 

 

El  Vendrell, 30 de septembre de 2009

 

Els Comentaris estan tancats