aquesta carta el company Ricard l’ enviarà a la premsa, es una molt bona iniciativa per promocionar l’associació, per tant animo a tothom a fer cartes al director i articles , amb l’objectiu de ser presents a la premsa ” anar fent bullir l’olla”.que es diu.


Tinc 47 anys, em considero demòcrata, progressista i obert a tot allò que es pugui defensar amb paraules. Fins ara mai m’havia sentit atret per cap formació política concreta, en no tenir clar quin es el meu “color” (segons el tema em sento mes afí a un o d’altre partit). L’únic sentiment clar, que des de petit m’empeny amb força, es el de pertànyer a un país que per cultura, personalitat i capacitat ha d’esdevenir un Estat Lliure e Independent, Catalunya.

 

La política i els politics en general ,desprès de 30 anys de democràcia a l’estat espanyol, han superat la etapa de maduresa ideològica i s’han perdut en la fase en que les necessitats pròpies superen les idees comuns i on “l’estatus” personal es mes important que el col·lectiu. D’això n’és un clar exemple el Tripartit. Hem passat de politics com Pujol, Barrera o Raventós, als  Montilla, Durán o Puigcercós. Cal una Regeneració Democràtica que ens torni els politics que venen a servir, no a servir-se, i que ens faci recuperar la confiança en el Sistema.

 

Per això m’he associat a Reagrupament.cat, per poder col·laborar en assolir la Independència i la Democràcia en el meu país.

 

Per desprès del assoliment d’aquest dos objectius, que no es poc, quedarà decidir de quin “color”  volem Catalunya i sota quina òrbita. Si hi tenim un bon sistema democràtic, amb llistes obertes i amb limitació de mandats que eviti les “temptacions”, la resta ho decidirem els catalans i ho farem be.

 

No demano creure només en un líder, com es el cas d’en Joan Carretero (de moment es qui mes clar parla a favor d’aquest objectiu  i li hem de fer confiança), o de la persona que la direcció de Reagrupament designi, sinó que també creguem en nosaltres mateixos i en la nostra capacitat. I nosaltres no som només els nascuts aquí, sinó tots aquells que voldrem viure aquí. Amb llibertat i drets, però també amb deures, tots aquells que aspirem a viure sense ressentiments, amb respecte a la pluralitat i…el que es tant o mes important… amb calers, amb els calers que et dona la Independència, amb els calers que et permeten invertir-los en allò que ens fa falta i en benefici de les persones, les organitzacions, dels ajuntaments, etc. La independència tindrà l’efecte de apujar-se el sou en un 70% (us ho imagineu!), recuperarem 22.000.000.000 (si, si, vint-i-dos mil milions) d’euros al any (3.000 euros per Català cada any!!) , el que suposa mes inversió en sanitat, educació, infraestructures…evitar impostos tant injustos com el de Successions. Sense independència no hi han recursos i sense recursos no hi ha desenvolupament. En fi no hi ha elecció. Només hi ha un camí , Independència!

 

S’ha de ésser molt tancat ideològicament o estar molt poc informat per no ésser Independentista a Catalunya. Aquesta carta no va dirigida als primers, ja que segurament no els convenceria, res mes lluny, només dir-los que en la nostra Catalunya Independent no hi haurà lloc per el ressentiment de cap tipus i si be treballarem per enfortir el Català, mai no ho farem contra el Castellà ni d’altres llegües  i si be posarem la cultura i la historia Catalana al seu lloc, no serà a canvi de desvirtuar ni embrutir una cultura tan rica com la espanyola, ja que això no seria ni just ni intel·ligent. Volem ser nosaltres, no desmerèixer els demés, i d’aquesta manera conviure en Llibertat i Harmonia en el Món del futur.

Si et sents identificat, ajuda’m…ajuda’ns a aconseguir-ho. Associa’t a Reagrupament.Cat. Reagrupa’t!!! (www.reagrupament.cat)

 

Ricard Cabré i Rigat

Els Comentaris estan tancats