Resum de l’ideari de Reagrupament


reagrupament

Des que a l’any 2003 una força política clarament independentista va entrar al govern de la Generalitat de Catalunya va quedar clar que l’status quo de la transició s’havia acabat. Tanmateix però totes les esperances d’una part important del poble de Catalunya van quedar estroncades amb un Estatut que no s’apropa ni de bon tros a una Constitució i amb unes mans netes que es van tacar a la que van ser persones d’un sistema polític que no admet ni la netedat ni la honradesa.

Davant de tot això que ha passat al nostre país en els darrers sis anys, davant la desorientació d’una bona part dels nostres compatriotes, hem decidit Reagrupar-nos per a posar les bases per a solucionar aquests dos problemes: la independència de la nostra nació i la regeneració política de les institucions del nostre país.

Referent al primer dels punts, la independència de Catalunya, creiem que els mètodes emprats fins ara han deixat un resultat positiu, però massa magre. Ni un nou Estatut que un cop decidit pel poble de Catalunya hagi de ser fiscalitzat des dels tribunals espanyols, ni una pluja fina que ens porti a un referèndum que mai no ens deixaran fer, ens portarà a la independència. La nostra proposta és assolir una majoria absoluta al Parlament (amb les pròpies forces o pactant amb qui recolzi els nostres objectius) per tal de proclamar la República de Catalunya per majoria al Parlament i posteriorment ratificar-ho amb un referèndum, ratificació que ja serà organitzada pel govern independent de la República Catalana.

Per assolir aquest objectiu és evident que hem de ser una proposta transversal, on hi han de tenir cabuda tots els patriotes que aspirin a aquest objectiu. Abans de determinar quin model de país volem hem de tenir el país, altrament ens perdrem en discussions bizantines que ens allunyaran de l’objectiu final.

Respecte a la regeneració política Reagrupament proposa superar l’actual partitocràcia on molt pocs dirigents de cada partit decideixen qui són els integrants d’unes llistes on insereixen els més mediocres en comptes dels més capaços, ja que els més capaços poden generar discrepàncies que trenquin el monolitisme dels partits. Dient-ho d’una altra manera l’escàndol no és que un diputat voti circumstancialment diferent del seu grup parlamentari, sinó que l’escàndol és que tots els diputats de cada grup sempre i en tot lloc estiguin d’acord amb tot i votin igual. És un sistema en què els governants no estan al servei del país, ni tant sols dels seus votants, sinó que està al servei del partit que en definitiva és qui té el poder de mantenir o no a les persones a les llistes electorals i al lloc que ocupen.

Per a superar això, a Reagrupament proposem un sistema de districtes molt més petits, de manera que cada diputat tingui una vinculació i un compromís més ferm amb el territori. Així mateix és convenient fer un sistema de llistes obertes on qui domini els diputats escollits siguin els votants en comptes de ser els partits. Cal augmentar la vinculació entre votants i votats i no posar-hi un intermediar-hi que ho desvirtuï tot com són els actuals partits.

Dos eixos, per tant, per tal d’aconseguir un país que sigui nostre i que sigui governat pels habitants/votants dels país. Un país lliure i democràtic.

Salut i independència

, ,

Els Comentaris estan tancats