Els quatre caps de llista de la coalició ?


Reagrupament i Democràcia Catalana ja han consensuat els quatre caps de llista que presentaran a cadascuna de les quatre circumscripcions electorals en els propers comicis, segons ha pogut saber Som Notícia en exclusiva. Tot i que alguns mitjans han tingut interès en remarcar que Laporta havia fet un partit al marge de Reagrupament, el cert és que Laporta i Carretro sempre s’han posat d’acord i aquesta última setmana les dues parts han mantingut diverses cimeres per acordar les llistes. Reagrupament i Laporta aniran plegats, i en els propers dies Laporta farà una roda de premsa i a l’assemblea del proper dia 10 se segellarà l’acord si els reagrupats hi donen el vistiplau. El dia 10 també es votarà la marca electoral, i tot apunta que serà Democràcia Catalana, enregistrat per Joan Laporta.

Laporta i Carretero, per Barcelona i Girona
Com ja se sabia, Joan Laporta, el president del Barça que més títols ha donat al club, encapçalarà la llista per Barcelona, mentre que l’exconseller Joan Carretero, ho farà per Girona. Carretero va deixar la conselleria de Governació en el primer tripartit arran d’unes declaracions en les quals titllava el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, de demagog.

Ferran Pujol serà el cap de llista de Democràcia Catalana per Tarragona
El cap de llista per Tarragona serà Ferran Pujol i Benlloch, de 39 anys, casat i pare de 4 fills. Actualment viu a Almoster (Baix Camp) i també té lligams a Reus i a Valls. Es nodreix políticament a l’ Acció Catalana i també va militar a ERC abans d’associar-se a Reagrupament. En Ferran és vocal del grup Hayek. Professional liberal, Ferran Pujol ha treballat per a diversos ajuntaments com a consultor econòmic i promotor institucional. També ha fet plans de màrqueting per diverses empreses.

Jaume Fernàndez, alcalde de Rosselló, el candidat per Lleida
L’alcalde de Rosselló, Jaume Fernàndez, encapçalarà la llista de la coalició independentista a Lleida. Fernàndez és un dels quatre consellers comarcals del Segrià expulsats d’Esquerra i que van decidir associar-se en bloc a Reagrupament. Fernàndez va esdevenir així el primer alcalde associat a Reagrupament. Fernàndez va plegar de conseller assenyalant que el el format d’elecció dels consellers comarcals i dels diputats provincials és propi d’un “sistema feudal, en què els partits adjudiquen actes a canvi d’una lleialtat”.

Llistes paritàries, en cremallera
La coalició de l’independentisme transversal, Democràcia Catalana, farà públiques aquest dilluns les llistes definitives de la candidatura encapçalada per Joan Laporta a Barcelona i Joan Carretero a Girona. Destacarà la paritat total en l’elaboració de les llistes. No només hi haurà tants homes com dones a la llista sinó que estaran col·locats en forma de cremallera, és a dir, alternant els dos sexes. (home-dona-home-dona…). Format inèdit en la política nacional.

Som Notícia 05/07/2010

Els Comentaris estan tancats