Carretero presenta la candidatura “Units pel Futur”


Ahir al vespre es va fer pública la candidatura “Units pel futur” que Joan Carretero, com a president de la junta directiva de Reagupament, sotmet a l’aprovació a la 3a Assemblea perquè sigui la plataforma electoral a la qual doni suport l’associació independentista a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

D’entre els noms d’aquesta llista destaquen Rut Carandell, vicepresidenta de l’associació, com a número 1 per Barcelona, el mateix Joan Carretero encapçala la llista de Girona, i Ferran Pujol i Jaume Fernández, que van de primers a Tarragona i Lleida respectivament. Noms destacats de la candidatura són, entre d’altres, Carles Móra, Montserrat Tudela, Roger Granados o Imma Bellafont. Les quatre llistes (una per cada circumscripció electoral) són paritàries quant al gènere al 50% en tots els casos, cosa inaudita, fins ara, en el panorama electoral català. El coordinador de Reagrupament Ciutat Vella, Xavier Capmany, ocuparà el lloc 39 de la llista per Barcelona.
Aquesta llista —de fet l’única que es presenta— serà sotmesa a l’aprovació de la III Assemblea Nacional aquest dissabte 10 de juliol, de la mateixa manera que se sotmetrà a l’assemblea facultar la Junta Directiva per, si és el cas, procedir a acords electorals amb altres entitats associatives, partits polítics o coalició de partits, per tal de confeccionar una candidatura electoral unitària a les eleccions autonòmiques del Parlament de Catalunya 2010, cas en què entraria de ple la coalició amb la Democràcia Catalana de Joan Laporta.

Aquesta candidatura no és cap punt final. «És un punt de partida per a aconseguir la nostra llibertat com a nació. Per això, tal com hem expressat en moltes ocasions i d’acord amb la noció que recull el significat estricte de la paraula “reagrupament”, estem oberts que hi pugui haver coalicions amb altres forces polítiques que comparteixin amb nosaltres els mateixos objectius i funcionament democràtic».

Els Comentaris estan tancats