Tothom insisteix en la idea de la gran coalició independentista


Joan Laporta ha respost l’oferta de Joan Carretero de fer una reunió conjuntament amb Joan Puigcercós per analitzar la possibilitat de pactar una coalició independentista i li ha proposat una data: dijous que ve, 19 d’agost. Laporta va fer arribar ahir al vespre la proposta (carta, en pdf) al president de Reagrupament per correu electrònic. Avui Carretero havia declarat que veia difícil d’arribar a un pacte amb Solidaritat Catalana.

La negociació entre Solidaritat Catalana i Reagrupament per a una coalició independentista continuava fins ara encallada. Avui mateix, Carretero deia que no havia rebut cap oferiment formal de negociació dels responsables de Solidaritat Catalana ni tampoc cap resposta a la proposta que ell mateix va fer el 31 de juliol de reunió amb Laporta i amb Joan Puigcercós. Però des de Solidaritat Catalana asseguren que ahir es va enviar aquest correu electrònic i que, en tot cas, Carretero encara no l’hauria rebut o no l’hauria vist.

A la carta, Joan Laporta defensa el procés de primàries de Solidaritat Catalana. I afegeix. ‘Tinc la percepció que aquest procés d’elecció impedeix, per ara, que Reagrupament s’incorpori a la coalició. I confio que arran de la nostra propera conversa comparteixis l’esmentat procés de primàries, atès que reforça i legitima els candidats elegits’.

Finalment, proposa que la reunió es faci el 19 d’agost a les set del vespre al despatx de Laporta de Barcelona i que hi assisteixin també Alfons López Tena i Uriel Bertran.

Negociació difícil

Carretero havia dit avui que encara estava disposat a sumar, ‘a explorar la possibilitat d’una coalició independentista’. En declaracions a RAC1, ha admès que, tenint en compte la dificultat de la negociació, ‘és possible que surtin diferents opcions, perquè l’independentisme és una força emergent no prou organitzada. ‘Pretendre que en cinc minuts s’aclareixi tot és complicat. Cal ampliar l’independentisme, perquè ara per ara no és majoritari a la política catalana’.

Sobre la negociació amb Laporta perquè s’incorporés a Reagrupament, Carretero ha dit: ‘Estàvem convençuts que faríem un acord que seria fàcil, i ara és més difícil. No hi ha hagut cap lluita d’egos, fins a l’últim moment li vam oferir el cap de cartell. Ara ha decidit de fer un partit amb una altra gent, i és legítim’. Ara, també ha lamentat la ‘manca de discreció’ per part de Solidaritat. ‘Si es vol arribar a acords es fa de tu a tu. El demés és fer soroll, però sense avançar’, en referència a la proposta de composició de les llistes que van fer Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena mitjançant un comunicat fet públic enviat als mitjans de comunicació.

Els Comentaris estan tancats