CiU i Esquerra no volen proclamar la independència (sorpresa!)


La número dos d’Artur Mas a les eleccions al Parlament, la democratacristiana Joana Ortega, desmenteix rotundament que la federació nacionalista sigui independentista, com s’especula tot sovint i com el propi Artur Mas va mirar de fer veure aquesta setmana, dient que no s’han de posar límits al dret a decidir. En una entrevista a La Vanguardia, ahir va afirmar: ‘La sentència de l’Estatut marca un abans i un després, i s’ha d’avançar cap a formes en què Catalunya pugui decidir el seu futur. Això no significa anar cap a la independència. CiU no es independentista, en absolut. Jo no ho sóc, ni CiU com a força política. Una altra cosa és que hi hagi independentistes.’

Per altra banda, ERC es desmarca de formacions independentistes com Reagrupament o Solidaritat Catalana, que s’han mostrat partidaris de declarar la independència unilateralment com va fer Kosovo, per després sotmetre-la a votació.

“La prioritat d’ERC és arribar a una majoria parlamentària que aposti per convocar un referèndum abans que una majoria parlamentària que aposti per declarar la independència de manera unilateral”.

Mentrestant “nosaltres” emmerdats en discusions bizantines…

Els Comentaris estan tancats