L’escenari mòbil comença a caminar


Avui 8 de novembre l’escenari mòbil de Reagrupament ha començat a bellugar.

Ho ha fet a la plaça del Àngels de Barcelona en un acte en què Montserrat Tudela, candidata nº3 a la llista de Reagrupament per Barcelona ens ha explicat durant una hora i quart el programa electoral.

L’acte ha estat presentat per Ricardo Marsicano de l’agrupació de Ciutat Vella de Barcelona que ja ens ha anunciat que Reagrupament ens proposa una acció política centrada en dos eixos: La declaració unilateral d’independència per majoria absoluta al parlament de Catalunya, i la regeneració democràtica.

Tot seguit Montserrat Tudela ens ha fet quatre pinzellades de la història nacional des de la mort del general Franco. En la manifestació de l’11/9/1977 el poble de Catalunya va demanar “llibertat, amnistia i estatut d’autonomia”, i dos anys més tard Catalunya tenia estatut. Després de 23 anys de govern catalanista es va intentar posar al dia un nou estatut per tal de superar la situació d’espoli econòmic que patim, i rescabalar la dignitat al poble de Catalunya. El 30/9/2005 el parlament de Catalunya en va aprovar un que va ser retallat per ser referendat pel poble de Catalunya el 18/6/2006. El poble de Catalunya el va referendar i quatre anys més tard, al juny d’enguany, el tribunal constitucional ens ha mutilat l’autonomia a cotes molt anteriors de 1979, fent cas omís de la sobirania democràtica del poble de Catalunya, deixant l’autonomia actual en poc més que unes institucions que costen diners i no gestionen res d’important. El 10 de juliol el poble de Catalunya va tornar a sortir al carrer i el crit unànime era el d’independència. Reagrupament vol recollir aquest crit. Ha quedat clar que el nou estatut no ha resolt res, ho ha empitjorat, i ens ha deteriorat la nostra dignitat nacional.

Per a arribar a la independència Reagrupament ha elaborat un full de ruta que és el programa electoral: aconseguir una majoria absoluta al parlament de Catalunya i proclamar la independència unilateralment. Posteriorment caldrà elaborar una constitució i proposar-la en referèndum al poble de Catalunya. Aquesta via ve avalada pel tribunal internacional de la Haya amb la jurisprudència feta pel cas de Kosovo. Un cop es proclami la constitució de la República catalana Reagrupament es dissoldrà.

Un segon eix de la proposta de Reagrupament és la regeneració democràtica que s’ha d’iniciar amb una nova llei electoral, basada amb votar a la gent i no als partits i amb circumscripcions petites, amb una oficina del diputat al districte per tal d’atendre als electors. Igualment caldria controlar la despesa electoral amb la prohibició dels crèdits als partits i la prohibició absoluta de les condonacions del deute que actualment ja estan atorgats. Igualment cal crear mecanismes que assegurin la transparència dels governants. La constitució de Catalunya serà la garantia d’haver assolit aquest segon eix i per tant també per aquest eix serà pertinent la dissolució de Reagrupament un cop proclamada la constitució.

Finalment la senyora Tudela ha esgrimit un tercer eix que és el treball allunyat de la subvenció, el treball que ha de fer gran el país i que ha de superar la cultura de subvencions que espera que l’administració resolgui tots els problemes, que ha de ser una característica del poble català, depengui de l’empresa privada o de la administració.

Finalment Montserrat Tudela ens ha recomanat que llegíssim la sentència del tribunal constitucional, penjada a la web del tribunal, llegir-nos la sentència sobre Kosovo que és disponible a la web del tribunal internacional de la Haya, treure’n conclusions i votar amb llibertat.

Els Comentaris estan tancats