Víctor Alexandre, al sopar de reagrupats: «Quan la legalitat no és justa, és de justícia transgredir la legalitat»


Emili Valdero durant el seu parlament.

Emili Valdero durant el seu parlament.

Amb la frase que encapçala aquest escrit —«Quan la legalitat no és justa, és de justícia transgredir la legalitat»—, que rememorava del seu discurs en l’homenatge a Lluís M. Xirinacs al Palau de la Música Catalana (13 d’octubre del 2008), l’escriptor Víctor Alexandre tancava, com a convidat d’honor, els parlaments del primer sopar de Reagrupament a Gràcia, que va comptar amb l’assistència de 67 persones, tant reagrupades com interessades en la nostra entitat i els seus objectius.

Aquest primer sopar de Reagrupament es va iniciar cap dos quarts de deu del vespre i es va allargassar fins ben bé dos quarts d’una de la matinada al resturant Alaska (Pare Claret xamfrà amb passeig de Sant Joan). Van precedir Alexandre en l’ús de la paraula els dos reagrupats graciencs que formen part de la Junta Executiva nacional: Roger Granados, que va apel·lar al moment històric que estem vivint, i Emili Valdero, que va insistir en les diverses propostes que sobre la regeneració democràtica està preparant l’associació, a més del recent anunci sobre la redacció d’una Constitució Catalana.

També, diversos comensals van fer preguntes i comentaris sobre les qüestions posades damunt la taula; entre d’altres, van participar-hi Xavier Messeguer, que va llençar la idea de fer consultes independentistes per districtes a Barcelona a través de plataformes de persones i entitats; Xavier Borràs, que afirmà que els patriotes ja no podem cremar-nos més en batalles que no podem guanyar si no som un Estat —i esmentà, com a exemple, el cas de la Comissió de la Dignitat, del Secretariat de la qual formà part—, amb què totes les nostres forces només han de servir a l’objectiu de la independència, i, David Valls, que mostra la seva preocupació pel retrocés en l’ús social del català.

L’acte fou molt ben animat i moderat per Núria Castells, la nostra coordinadora provisional, i tothom va animar-se a promoure més actes d’aquest caire per fer conèixer Reagrupament al nostre barri.

Els Comentaris estan tancats