Exèrcit, serveis d’intel·ligència, mossos, policies locals…


Jaume Nogueroles i Joaquim Molas en el transcurs de la xerrada.

Jaume Nogueroles i Joaquim Molas en el transcurs de la xerrada.

Segint el cicle de xerrades organitzades per l’assemblea de Gràcia de Reagrupament Independentista, aquest dimecres 27 de juny, a la Biblioteca Jaume Fuster de la plaça de Lesseps, en Pol Molas, especialista en defensa i forces armades, va fer una exposició molt interessant sobre com hauria de ser el nostre exèrcit, serveis d’intel·ligència, policies locals, etc., i a quins riscos ens hauríem d’enfrontar, tan a l’interior com a l’exterior, en el moment que fóssim un Estat.

Molas va saber captar l’atenció del públic —entre el qual es trobava en Miquel Sellarès, primer director general dels Mossos d’Esquadra (1983-1984)—, poc avesat a escoltar parlar de conceptes militars i de defensa relacionats amb la independència de Catalunya. Encara que durant la xerrada i el posterior i viu debat no es va establir quin seria el nostre model quan siguem un estat independent, les possibles alternatives es movien entre els models britànic, nord-americà i israelià, però sense defugir el de països nòrdics com Dinamarca o la neutral Suïssa.

El nombrós públic assistent a la Biblioteca Jaume Fuster, a la plaça Lesseps de Gràcia, va seguir amb molt d'interès la xerrada de Pol Molas.

Els Comentaris estan tancats