Independència en castellà, amb Diego Arcos


Aquest dimarts 25 de setembre ha tingut lloc a la Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia el col·loqui Independència en castellà, amb la participació de Diego Arcos, argentí i català per decisió pròpia, un altre dels actes mensuals que organitza Reagrupament Gràcia sota el títol I si fòssim un Estat?

Després d’exposar el tracte cada cop més respectuós a l’Argentina en relació amb totes les llengües dels qui hi habiten, 4 d’elles prèvies al castellà, va explicar la seva visió de la fortalesa popular del català, que ha sobreviscut a una llarga persecució, i que ha de ser la llengua oficial del nou estat català, però on també  “la llibertat lingüística estarà garantida”, tal com per altra part diu l’article 5 de la proposta de Constitució de Catalunya que propugna Reagrupament.

En Diego Arcos, en la seva exposició, va assenyalar la importància estratègica de la incorporació i la participació en el període constituent del nou estat del milió de persones nascudes a altres indrets, fora de l’Estat espanyol, com ell mateix, amb tot l’enriquiment del  patrimoni cultural comú que comporta.


En el diàleg, que es va allargar més d’una hora, es va fer notar que els amics i familiars de les persones vingudes d’altres indrets són la millor ambaixada catalana als seus països d’origen, sense oblidar en aquesta tasca els 900.000 catalans que viuen fora de Catalunya.

[Fotografies: Josep-Lluís Gonzàlez / Text: Francesc Banchs.]

,

Els Comentaris estan tancats