Jordi Portabella parlà de la Barcelona capital d’Estat amb Reagrupament


I si fóssim un Estat?

Jaume Nogueroles i Jordi Portabella durant l'acte a la BIblioteca Jaume Fuster.

Seguint amb el cicle de xerrades organitzat per Reagrupament Gràcia, “I si fóssim un estat?……En parlem”, aquest dimarts 30 d’octubre va tenir lloc a la Bibliteca Jaume Fuster una trobada amb en Jordi Portabella, cap de llista de la coalició Unitat per Barcelona (ERC-Rcat-Dcat), en què es va parlar de les actuacions de la coalició a l’Ajuntament de Barcelona i de les transformacions que per a Barcelona ha de comportar ser la capital d’un nou estat d’Europa.

L’acte, que va comptar amb una nombrosa participació, s’havia de fer dilluns 29 d’octubre, però va haver de ser traslladat a dimarts 31 d’octubre pel fet que aquell mateix dilluns, a darrera hora, l’Ajuntament de Barcelona va decidir fer l’acte institucional d’atorgament de la Medalla d’Or de la ciutat al molt honorable president Heribert Barrera, que va rebre la seva vídua de mans de l’acalde Xavier Trias.

En Portabella va enumerar els canvis de la ciutat de cara al nou Estat, que per a ell eren en positiu, si bé apuntava la necessitat de repartir les institucions de la República Catalana amb altres poblacions, que probablement estaran dins de la regió metroplitana de Barcelona. També, va assenyalar que, com a capital d’un estat, moltes multinacionals, que necesiten sempre estar a prop del poder polític —per això s’han desplaçat a Madrid—, s’intal·larien de nou a Barcelona com a capital d’un estat sobirà.

,

Els Comentaris estan tancats