Juny, 2010

Benvinguts / Benvingudes,

Els associats a REAGRUPAMENT som conscients que ens trobem en un moment històric, decisiu i apassionant. Intuïm la transcendència d’uns propers mesos que poden ser, per bé o per mal, decisius per al futur de la nostra nació. Tots plegats ens hi juguem molt. Per això hem d’estar convençuts que l’esforç de cadascú de nosaltres, tant a nivell individual com a nivell associatiu influirà, sens dubte, en uns resultats que a Catalunya, per primera vegada en molts anys, poden comportar un punt de no retorn cap a la independència. Catalunya ha perdut, al llarg de la seva història, molts trens. I no tots els hem perdut per factors externs i per una mena d’etern mal fat.  De trens, també n’hem perdut per la nostra inactivitat,  pel nostre victimisme, per les divisions internes, sovint – però no sempre – induïdes des de fora.

Per tot això, pensem que, ara més que mai, pot ser molt útil aquest espai; un punt  de trobada virtual que serveixi per comunicar-nos, per projectar i coordinar la nostra activitat i, sobretot, per donar a conèixer la nostra manera de pensar i les activitats que portem a terme  a la gent dels nostres barris.

Tots som conscients, perquè és evident, del boicot que es fa a REAGRUPAMENT als mitjans de comunicació mès importants d’aquest país. La consigna que tenen és, senzillament, no parlar de nosaltres; ignorar REAGRUPAMENT i igonar el sobiranisme en general o, en qualsevol cas, tractar-ho com quelcom anecdòtic i intrascendent.  I no cal dir que aquest boicot s’accentuarà encara més els propers mesos.  Per això, qualsevol projecció pública que fem del projecte, encara que ens pugui semblar modesta, és molt  important.

És indubtable que tots plegats estem associats a REAGRUPAMENT perquè, a nivell nacional, tenim una inquietud molt clara i definida. I és evident que aquesta inquietud s’ha de reflectir d’una forma predominant en els nostres mitjans.  Alhora, però, no podem oblidar que tots som veïns dels barris de Barcelona i que la tasca que portem a terme com a associats a REAGRUPAMENT serà més efectiva en la mesura que l’esmercem en cada racó del districte, aplicant-la també a la dinàmica quotidiana de cada barri. No podem oblidar, per exemple, que com a veïns dels barris del Guinardó, Montbau, Horta, i de tots els que configuren la nostra demarcació, hem patit i seguim patint a diari, una gestió municipal nefasta en molts aspectes.  A tall d’exemple, si qüestionem o ens plantegem la conveniència d’unes olimpiades espanyoles a Barcelona, no només estem fent crítica de la gestió municipal sinó que estem fent politica de país. Per aquest motiu, en aquest espai també hi voldríem veure reflectides aquelles noticies, imatges i opinions que, com a veïns de Barcelona, incideixen a diari en la nostra vida quotidiana.

La Catalunya que volem s’ha de construir debatent els grans temes de país, però també l’hem de construir en el dia a dia, implicant-nos amb la nostra gent, denunciant i posant en evidència totes les mancances i arbitrarietats que ens afecten cada cop que posem els peus al carrer.

Sigues, doncs, benvingut/benvinguda a aquest bloc. Esperem que t’agradi allò que hi trobaràs i et convidem a què hi participis activament. Ho pots fer escrivint comentaris als articles o bé dient-nos tot el que vulguis a l’adreça de correu electrònic rcathortaguinardo@gmail.com. També, si així ho vols i  fent ús d’aquest correu, tindràs ocasió de publicar la teva opinió o informació que afecti a qualsevol barri. T’animem especialment a aportar els teus coneixements sobre qüestions del districte que creguis que cal conèixer i/o denunciar.

Clicant les pestanyes que hi ha sobre aquestes línies podràs veure el contingut dels diferents apartats del bloc.

Endavant!

La Coordinadora.