Ara fa 20 anys…


Sembla que CIU i ERC s’han oblidat que fa 20 anys, el 12 de desembre de 1989, van votar a favor de la resolució 98/III del Parlament de Catalunya. IC i el CDS també hi van votar a favor mentre que el PSC-PSOE hi va votar en contra i els diputats del PP novan assistir a la sessió.

RESOLUCIÓ 98/III DEL PARLAMENT DE CATALUNYA,
SOBRE EL DRET D’AUTODETERMINACIÓ DE LA NACIO CATALANA

El Parlament de Catalunya:
1. Declara, solemnement, que Catalunya forma part d’una realitat nacional diferenciada en el conjunt de l’Estat, fet que el poble català ha sostingut en tot moment, tant des de les seves forces polítiques, de les institucions culturals i civils del país, com des de la consciència de la majoria dels seus ciutadans i ciutadanes.

2. Manifesta que l’acatament del marc institucional vigent, resultat del procés de transició política des de la dictadura a la democràcia, no significa la renúncia del poble català al dret a l’autodeterminació, tal com estableixen els principis dels organismes internacionals i es dedueix del preàmbul de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1979.

3. Afirma, com a conseqüència, que en el moment que ho cregui oportú, i a través de les actuacions previstes en el mateix ordenament constitucional, podrà incrementar les cotes autogovern (sic) fins allà on cregui convenient i, en general, adequar la regulació dels drets nacionals a les circumstàncies de cada moment històric.

Els Comentaris estan tancats