La defensa del català, un altre motiu per la independència de Catalunya


Sabies que …

- la Constitució espanyola és l’única de la Unió Europea d’un estat amb una llengua amb tants milions de parlants com el català que no és oficial de l’estat, de fet ni tan sols apareix el nom?

- el Congrés dels diputats espanyol és l’únic parlament de la Unió Europea d’un estat amb una llengua amb tants milions de parlants com el català que en prohibeix el seu ús?

- el teu passaport ha d’estar en 23 llengües però no pas en català, i que això està estipulat per llei?

- si ets guarda de seguretat la llei t’obliga a saber el castellà per no pas català?

- els condoms han d’estar etiquetats necessàriament en castellà i no cal pas el català?

- hi ha 188 disposicions diferents que obliguen a etiquetar els productes en castellà a casa nostra?

- el govern espanyol determina per llei que els jutges tenen el deure de saber el castellà però no pas el català, que a més està estipulat per les lleis de l’estat que només pot ser un mèrit?

- el nom oficial del Govern d’Espanya i el logotip utilitzat en tots els documents és obligatori només en castellà, i que això és també un cas únic a la Unió Europea?

- l’Estat estableix que com a mínim els carnets de federacions esportives siguin en castellà i no ho fa igualment per qualsevol altra llengua?

Sabies que tot això està reglamentat i estipulat per centenars de lleis del govern espanyol?

Aquí trobaràs un document de la Plataforma de la Llengua amb una mostra de 500 lleis que imposen el castellà a les terres de parla catalana sota administració de l’Estat espanyol?

més informació:
http://www.plataforma-llengua.cat

Els Comentaris estan tancats