Un grup al Facebook anima a no anar als cinemes que faran vaga contra la llei del cinema


Aplega gairebé dos mil seguidors

‘Si els cinemes fan vaga contra el català, els catalans fem vaga de cinemes’. Aquest és el lema d’un grup creat a la xarxa social Facebook que en menys de vint-i-quatre hores ha aplegat més de 1.900 seguidors. És la reacció a l’anunci d’aquest dimarts del Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya de tancar les seves setanta-quatre sales el dia 1 de febrer en protesta contra la llei del cinema de Catalunya (projecte de llei en pdf).

Els internautes adherits al grup volen mostrar el seu ‘rebuig’ a aquesta protesta no anant al cinema l’endemà de la protesta del gremi, el dia 2, i insten a organitzar protestes pels barris, viles, ciutats i pobles aquest mateix dia. Consideren que la iniciativa dels empresaris és ‘una mesura de colonització’.

Aquesta resposta sorgida a la xarxa arriba un dia després que el Gremi d’Empresaris del Cinema va anunciar el tancament de sales l’1 de febrer en protesta contra la nova Llei del Cinema. El gremi, dins el qual hi són representats exhibidors com Arenas, Bosque, Verdi, Comedia o Renoir, fa coincidir la protesta amb la gala del cinema català, els Premis Gaudí.

Més accions contra la llei del cinema de Catalunya
La protesta la va anunciar el representant del sector, Camilo Tarrazón, que va afirmar que la crisi al cinema es veurà agreujada si el projecte de llei del govern de Catalunya acaba veient la llum. A més, els agremiats també han anunciat dues accions de protesta més: una campanya de comunicació per ‘explicar’ la llei als ciutadans i un conjunt d’accions jurídiques contra la norma.

(article publicat el 27/01/2010 a Vilaweb)

Els Comentaris estan tancats