Els exhibidors ataquen de nou amb un anunci apocalíptic sobre la llei catalana del cinema


517 pantalles de Catalunya mostraran les conseqüències que, segons ells, tindria la futura llei. Calculen que gairebé 2 milions d’espectadors poden veure l’espot cada mes

70 sales de cinema amb un total de 517 pantalles –de les 779 existents a Catalunya– projectaran a partir de demà un anunci després dels tràilers previs a cada sessió en què el Gremi d’Exhibidors diu als espectadors que “si s’aprova la llei tal com està redactada moltes pel·lícules s’hauran de deixar d’emetre”. L’anunci, de 22 segons i que porta per lema Pel futur del cinema, no explica res més: ni els motius del Gremi ni el contingut de la llei.

Malgrat el contingut buit de l’espot, el president del Gremi, Camilo Tarrazón, diu en un comunicat que és important que l’espectador tingui “tota la informació” abans de posicionar-se a favor o en contra de la futura llei. “És una qüestió que l’afecta directament no tan sols en l’idioma, sinó en la quantitat i qualitat de títols que podrà veure, i això el consumidor de cinema ho ha de saber”. Segons els càlculs dels exhibidors, el veuran 1,9 milions d’espectadors al mes.

Per fer l’anunci el Gremi ha rebut la col·laboració de les empreses de doblatge, i al final de l’espot remet a l’espectador al web www.pelfuturdelcinema.com, on s’amplia la informació i s’expliquen, per exemple, iniciatives com la Xarxa de Cinemes en Català –”l’única solució viable i de consens”– segons els exhibidors, que fins ara ha estat rebutjada per la conselleria de Cultura.

A la web, el Gremi esgrimeix des del seu punt de vista que “tot i que soni apocalíptic, no mentim quan diem que arribaran menys estrenes, que la oferta serà inferior, i que molt del cinema conegut com d’autor, independent, europeu i autòcton, tindrà una presència anecdòtica. Tot plegat, pot suposar un augment del preu de l’entrada i, en resum, la desaparició dels cines. El que està clar és que sense pel·lícules no hi haurà espectadors i sense espectadors no hi haurà cinemes”.

 

Notícia publicada el dijous, 29 d’abril del 2010, al diari Avui.

Els Comentaris estan tancats