L’entorn de Reagrupament promou un manifest reclamant una ‘candidatura unitària’ de l’independentisme


60 personalitats de la societat catalana presenten un manifest que reclama una candidatura unitària de l’independentisme de cara a les eleccions.

Dilluns vinent, 60 personalitats de la societat catalana presentaran al Col·legi de Periodistes un manifest en favor d’una candidatura unitària de l’independentisme de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquesta tardor. D’aquesta manera volen aglutinar “tot l’independentisme emergent” en una llista “transversal i equilibrada que motivi als abstencionistes”.

Volen que es fixi com a prioritat la construcció d’un Estat català que és “l’única solució” per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. El text del manifest també exigeix la fi de l’espoli fiscal. A més, també aposten per crear al Parlament un grup de diputats que no hagin de “renunciar a les seves ideologies personals”, sinó que lluitin amb l’única intenció d’aconseguir “un Estat català”.

Els signants del manifest, que hauria estat promogut des de l’entorn de Reagrupament per convèncer a Joan Laporta que faci el salt definitiu a la política catalana, són personalitats catalanes que no tenen cap relació amb la política activa. Entre ells destaquen l’expresident del Parlament Heribert Barrera, l’exalcalde socialista de Badalona Joan Blanch, l’historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte, l’ex-president del F.C Barcelona Agustí Montal, l’actriu Montserrat Carulla, el filòsof Raimon Panikkar i l’arquitecte Oriol Bohigas.

 

Notícia publicada el divendres, 14 de maig del 2010, a www.cronica.cat.

Els Comentaris estan tancats