La reivindicació del referèndum, al carrer


Milers de persones han marxat pel centre de Barcelona amb el lema ‘Autodeterminació és democràcia’

Representants d’Amer, d’Arenys de Munt, d’Argentona, del Baix Llobregat, de Cruïlles, de Lleida, dels Pirineus, de Reus, de Sabadell, de Sant Cugat del Vallès i de Terres de l’Ebre, en representació de totes les consultes de Catalunya han obert la marxa d’aquest dissabte que organitza la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), i que ha aplegat una milers de persones: 5.000, segons la policia, 50.000, segons els organitzadors.

La mobilització, a Barcelona, amb el lema Autodeterminació és democràcia, ha començat a les sis de la tarda a la plaça d’Urquinaona. Amb la marxa es volia donar suport a les consultes populars sobre la independència; mostrar el rebuig absolut a qualsevol tribunal que vulgui decidir el futur de Catalunya; reclamar “el dret a l’autodeterminació del poble català perquè és una nació i perquè autodeterminació és democràcia”, i fer palès que la via autonomista i estatutària està esgotada.

A la segona línia hi anaven representants d’entitats de la societat civil i persones conegudes del país. S’han adherit a la marxa Catalunya Lliure, CUP, ERC, Entesa pel Progrés Municipal, JERC, JNC, Maulets, PSAN, Reagrupament, algunes agrupacions locals de Convergència i Unitat nacional catalana.

Acte final a l’Arc del Triomf
La presentació de l’acte ha estat a càrrec de Gerard Sesé. Hi han intervingut la coral Poble que ha interpretat Cant del Poble i l’Estaca, i l’actriu Montserrat Carulla ha recitat La campana de Sant Honorat, entre d’altres intervencions.

La manifestació, preparada des de fa setmanes, ha coincidit amb la setmana en què el Parlament ha acceptat a tràmit la iniciativa popular per organitzar un referèndum d’independència oficial.

 

Notícia publicada el diumenge, 13 de juny del 2010, al diari Avui.

Els Comentaris estan tancats