L’Àrea Metropolitana vota sobre la independència de Catalunya aquest 20 de juny


La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència considera que la major participació de municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona refermen la ‘normalització’ del procés. Aquest diumenge 20 de juny, un total de 44 municipis participaran en aquesta quarta onada.

La capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, serà la central de dades i resultats nacionals. De fet, la comarca representa gairebé el 50% de la població convocada a participar. ‘Creiem que la nostra victòria està aconseguida, a partir d’aquí tot el que hi hagi són bones notícies’ ha assenyalat en roda de premsa Bernat Dausà, portaveu de Sant Feliu Decideix.

Bertran ha destacat el ‘caràcter metropolità’ i ‘baixllobregatí’ que tindrà la jornada d’aquest diumenge, en què hi poden participar 500.000 persones. Podran anar a una de les 315 urnes instal·lades en 140 col·legis electorals. Capitals de comarca com Mataró o Falset celebraran consulta per a la l’autodeterminació. També celebraran el 20J municipis més petits, el que més, Sobremunt (Osona), on hi ha censades 77 persones.

D’altra banda, uns 5.000 voluntaris col·laboraran per el correcte desenvolupament de la jornada, que comptarà, com en edicions anteriors, amb la presència d’observadors internacionals. Un d’ells és el lingüista nordamericà d’origen gal·lès Meic Dalger, que recorrerà bàsicament localitats de les Terres de l’Ebre, com Garcia o Móra la Nova. L’altre és l’actor gallec afincat a Madrid, Javier Gutiérrez, que ha intervingut a sèries de televisió com ‘Los Serrano’ o ‘Aguila Roja’ i a pel·lícules com ‘Días de Fítbol’ o ‘El otro lado de la cama’.

Tothom ja pensa en la consulta de Barcelona del 10 d’abril del 2011
Després del 20J, la Coordinadora no preveu cap altra gran ‘onada’, tot i que s’han mostrat favorables a què aquesta tardor, ciutats com Rubí, Tarragona o Terrassa facin les seves consultes, encara que sigui per separat. El procés acabarà el dia 10 d’abril de 2010 quan la consulta arribi a Barcelona.

 

Notícia publicada el divendres, 28 de juny del 2010, a www.cronica.cat.

Els Comentaris estan tancats