Brindis per aconseguir un Estat propi


La plaça de Sant Jaume de Barcelona va viure ahir la primera mobilització ciutadana després que dilluns es fes pública la sentència contra l’Estatut. L’entitat organitzadora, Acte de Sobirania, no va concebre, però, la concentració com una mostra de rebuig o de protesta. Al contrari, “és una festa”, va proclamar un dels portaveus de l’associació, Enric Fontanals, que va recordar que el procés estatutari està “mort” i ara comença el camí cap a la independència. És per aquest motiu que Acte de Sobirania va convidar el prop de mig miler de persones que van anar fins davant del Palau de la Generalitat a fer un brindis amb cava per celebrar la nova situació –la iniciativa es va repetir en altres municipis–, una clara mostra que els independentistes veuen la resolució del TC com una excel·lent oportunitat per intentar aconseguir el seu objectiu. “Hem de donar les gràcies als que ens han portat fins a aquesta cruïlla, on hi ha dos camins: ser una regió espanyola espoliada o un Estat propi”, va reblar Fontanals.


Crítiques a Montilla
Els organitzadors van criticar la decisió del president de la Generalitat, José Montilla, d’anar darrere d’una senyera en la manifestació del 10 de juliol i van assegurar que ells també hi assistiran, però encapçalant una pancarta amb el lema Independència. Segons Acte de Sobirania, “els polítics utilitzen la senyera per tapar les seves vergonyes”. Aquest anunci contrasta amb la posició d’altres sectors del sobiranisme que han fet una crida a no participar en la manifestació.

La coincidència del partit d’Espanya contra Portugal amb l’acte d’ahir va propiciar més d’una curiosa estampa quan algun aficionat guarnit amb els colors de la roja que creuava la plaça Sant Jaume es va colar sense voler enmig de les senyeres.

 

Notícia publicada el dimecres, 30 de juny del 2010, al diari Avui.

Els Comentaris estan tancats