xerrada-col·loqui sobre la Constitució de Catalunya (13/04/2010)


Carandell: “L’Estatut ha mort. Visca la Constitució de Catalunya!”

Amb aquestes paraules, la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha finalitzat la seva intervenció aquest dimarts en l’acte de presentació de la Constitució de Catalunya, elaborada per un equip d’experts per encàrrec de Reagrupament entre els quals hi havia Ignasi Planas. Sota l’advocació de l’expressió Cada nació escull la seva pròpia llei (procedent d’un antic usatge medieval català), Planas ha fet la intervenció central d’aquest acte que ha tingut lloc a les Cotxeres de Sants davant d’un centenar de persones.

Planas: “Amb aquesta Constitució restablim els nostres drets, no els creem”
Ignasi Planas ha explicat el que representa aquest projecte de Constitució de Catalunya, per mitjà del qual es reconeix la restauració del dret a la sobirania que té Catalunya, una nació amb 1.000 anys d’història. Per això amb la Constitució “restablim els nostres drets no els creem”, ha afirmat.

Planas: “Per a què volem els diputats actuals del Parlament de Catalunya si no són capaços de votar que Catalunya és una nació?”
Planas també ha denunciat l’actitud dels partits del Parlament de Catalunya, que han rebutjat per unanimitat en dues ocasions sengles iniciatives legislatives propulars amb les quals es plantejava l’exercici efectiu del dret d’autodeterminació. Una d’aquestes iniciatives recollia l’expressió “Catalunya és una nació” que figurava al text de l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya. Paradoxalment, els mateixos partits que van aprovar l’Estatut el 30 de setembre de 2005 van ser incapaços de votar el mateix 3 anys després. Per a què volem els diputats actuals del Parlament de Catalunya si no són capaços de votar que Catalunya és una nació?”

Carandell: “La nostra sobirania és una necessitat: ens cal per a garantir els drets fonamentals dels ciutadans”
La vicepresidenta de Reagrupament, per la seva banda, ha defensat la necessitat de comptar amb la pròpia sobirania per tal de poder garantir els drets fonamentals dels ciutadans i assegurar l’adequada prestació de serveis públics que el país necessita. Així mateix, Carandell ha indicat que la Constitució recull els deures essencials que corresponen als ciutadans.

Finalment, Carandell ha destacat que el text constitucional projectat té la força de la senzillesa i constitueix la línia programàtica amb què Reagrupament vol dotar la nació catalana.

 

14/04/2010


Xerrada-col·loqui sobre la Constitució de Catalunya (fotos de la Claudia)

            

13/04/2010


RCAT les Corts, conjuntament amb RCAT Sants i RCAT l’Hospitalet, us convida a la xerrada-col·loqui sobre la Constitució de Catalunya, que tindrà lloc el proper dimarts, 13 d’abril de 2010, a les 20h, a les Cotxeres de Sants (sala de conferències, entrada pel carrer de Sants 79, 08014 Barcelona).

Ignasi Planas, un dels ‘pares’ de la constitució i membre la Direcció Nacional de RCAT, i Rut Carandell, vicepresidenta de RCAT, ens presentaran aquesta proposta per una Catalunya lliure i independent.

No us perdeu aquesta oportunitat de conèixer i debatre sobre la Constitució de Catalunya,
que us podeu descarregar prement sobre la portada.

L’acte és obert a tothom.

 
“Aquesta Constitució serà la primera llei que els diputats que representin
Reagrupament al Parlament de Catalunya presentaran perquè s’aprovi.”

Joan Carretero (Vic, 13 de març del 2010)

«CADA NACIÓ ESCULL LA SEVA PRÒPIA LLEI »
(usatge «Unaquaeque gens»)

 

09/04/2010