Crònica de la presentació de Reagrupament


El passat 11 de novembre es va celebrar a la sala La Badalonense la presentació de Reagrupament Barcelonès Nord.

L’acte, que comptava amb una presència de 250 persones davant d’una estelada gegant cedida per l’Associació Patriòtica Germans Badia, començà amb un vídeo sobre els principis de R.Cat i fou presentat per la filòloga catalana Maria Tresa Casals.

DSC00233Francesc Lleal, ex-comandant de la marina mercant ens presentà la posició de Reagrupament al Barcelonès Nord i ens donà la seva “paraula de mariner que Reagrupament impedirà la reedició del tripartit”.

Seguidament, Emili Valdero, professor en economia, va exposà el robatori que fa dia sí dia també Espanya a Catalunya i que es podria aconseguir amb la independència de Catalunya econòmicament parlant, ha desgranat de forma argumentada les dades de l’espoli fiscal que pateix Catalunya i l’engany que constitueix el nou model de finançament que ha acceptat el tripartit.

Joan Carretero, metge de professió i president de Reagrupament, defensant com a mesura decisiva de regeneració democràtica, que els que s’hi dediquen no utilitzin la política per a servir-se’n sinó per a servir la ciutadania. En coherència, no pot ser que la política sigui una manera de millorar la posició econòmica d’una persona. El president de Reagrupament defensava la necessitat d’un Estat català per a qualsevol cosa, des de el dret a tenir una seleccions catalanes o que el català sigui oficial al parlament europeu fins a decidir les nostres pròpies lleis, ja que actualment la Generalitat només serveix per gestionar les lleis decidides a Madrid.

Així doncs tot i que les diferents plataformes sobiranistes serveixen per a fer consciència, només des de la Generalitat s’aconseguirà la independència i l’estat català.

L’acte va concloure amb tots els presents dempeus cantant l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Volem agrair la presència i suport de tots els presents.11-11-09_badalona_1

Els Comentaris estan tancats