I Assemblea Nacional.


3-10-09_assemblea_rcat

La primera Assemblea Nacional de Reagrupament s’ha desenvolupat en un clima d’entusiasme i compromís amb el país. Els estatuts, el reglament d’organització i la ponència política han tingut un suport gairebé unànime. Enrere quedava la feina de creació del text i discussió d’esmenes, un procés participatiu que va permetre la inclusió de noves aportacions fins l’últim moment.

Durant el matí parlaments de companys, tots a un nivell molt alt. Informes de gestió, gestions brillantíssimes fetes en una associació que naixia des de zero i que al final del dia tenia un centenar d’associats més. Una filera de convidats de luxe, entre els que estava en Salvador Cardús “Catalunya es malfia de la política, per això espero que sigueu capaços de vèncer aquesta desconfiança”. La presència dels mitjans de comunicació, no prou nombrosos com la rellevància de l’acte demanava, però amb una llibertat de moviments i informació total (tota una novetat per aquesta mena d’actes). La presència dels blocaires, la presentació del vídeo de l’homenatge a Moragues, gairebé 300 persones seguint l’assemblea per Internet. El matí s’havia acabat i la sensació d’eufòria era prou evident.

La tarda s’encetava amb les converses dels associats amb els candidats prèvies a les votacions. Posteriorment l’escrutini, un procés llarg, no en va mil persones triaven entre 72 candidats per 18 llocs. Aquí encara vam poder gaudir de l’oratòria d’en Carles Móra “el poder de dipositar la nostra voluntat dins d’una urna és major que el de treure els tancs al carrer”. Finalment el resultat de la votació i la composició de la primera Junta; divuit patriotes amb un grau de compromís i de treball més que notable, entre ells el primer President: “Ens podrem equivocar moltes vegades, però ens hem de comprometre davant els ciutadans a que mai, sota cap circumstància, ningú ens pugui acusar de traïció a Catalunya”.

,

Els Comentaris estan tancats