Reagrupament es presenta a Nova York, primer pas per fer arribar el projecte a d’altres catalans de l’exterior.


Reagrupament s’ha presentat aquest dissabte a Nova York en un acte organitzat per dos militants de la formació, Jaume Soler i Salvador Garcia, que ha congregat una quarantena de persones. L’èxit de la convocatòria i el ressò que ha creat ha motivat d’altres simpatitzants de l’exterior a començar a mobilitzar-se per fer més actes de presentació en altres països.

L’acte ha comptat amb el catedràtic de ciència política de la Universitat de Princeton Carles Boix -col·laborador de l’AVUI- i el nord-americà Alexander Alland Jr., professor emèrit del departament d’antropologia de Columbia i autor del llibre Catalunya, one nation, two states.

Els dos militants de Reagrupament i impulsors de l’acte també han intervingut per explicar els objectius i el projecte de la formació que lidera Joan Carretero. Garcia ha qualificat l’esdeveniment de molt positiu i ha instat els catalans de l’exterior a col·laborar amb Rcat, “ja sigui apuntant-se, votant-nos o fent aportacions econòmiques”. De fet, Garcia ha explicat que, “com sempre”, han recollit diners en aquest acte que serviran per fer d’altres presentació en d’altres llocs de fora de Catalunya.

De les qüestions que s’han tractat durant l’acte, Garcia destaca la importància de buscar la projecció internacional de Catalunya, ja que considera que perquè “l’èxit nacional català tiri endavant és fonamental la projecció internacional i aquesta projecció s’ha de buscar a l’estranger”. En aquest sentit, ha destacat que Reagrupament té la intenció de crear un grup de catalans a l’exterior i ha recordat que, a més, dins l’executiva de la formació hi haurà un català de l’exterior, en representació de totes aquelles persones que viuen fora de Catalunya i que, preocupats pel que passa al país, busquen alternatives al panorama polític actual.

 

Publicat a l’Avui.cat

,

Els Comentaris estan tancats