La comèdia de l’Editorial.


comediaAvui, 12 diaris catalans han acordat una editorial que duu per títol “La dignitat de Catalunya“. Què bonic (kà maku, que dirien alguns!). De l’emoció ja he gastat 30 paquets de mocadors i ara mateix estic escrivint amb una mà perquè amb l’altra encara m’estic mocant. Tots els partits auto-anomenats catalanistes (sí, fins i tot la federació catalana del PSOE se’n defineix, malmetent irremediablement el nom d’aquesta ideologia) i el govern s’han felicitat pel text. Asseguren, a més, que és “un reflex” del que pensa la societat catalana. Que potser han fet una enquesta? I és que el problema rau justament en això, en el text. Perquè, què estan defensant tots aquests mitjans? Doncs un text retallat i a sobre incomplert tant en matèria de finançament com en el traspàs de competències. És a dir, defensen el que en qualsevol altre Estat seria considerat com a anti-democràtic: l’incompliment sistemàtic d’una llei. A més, algú es creu que això ha estat una iniciativa sorgida del no-res? Cal tenir en compte que avui tota la premsa escrita és deficitària i que si sobreviuen és gràcies a les subvencions públiques. Per tant, això sembla més un favor als que manen que una altra cosa. Si fos així, no seria gens digne, sobretot pels que ho proposen. L’únic que parla clar és el Vicent Partal.

Altres ho han considerat “una demostració de força”. A veure, a Madrid els importa un rave el que digui el nostre Parlament, el que diguin els nostres mitjans i el que diguem en qualsevol manifestació al carrer. Ni que sortíssim tots els milions de catalans i catalanes al carrer, canalla inclosa, serviria de res. La legislació espanyola reserva a l’Estat la darrera paraula en TOTS els afers importants, inclòs l’Estatut. Per tant, a què vénen aquests esglais? Si ho saben perfectament! Senzillament, el que han fet és inventar-se una nova cortina de fum per a tenir-nos entretinguts una estona. Aquesta editorial, doncs, serà totalment inútil. Bé, inútil per a nosaltres. Qui en provaran de treure rèdit són els partits polítics, que mamaran una mica més de televisió i ràdio i faran veure que sí, que es preocupen molt per al país. I, com sempre, comptaran amb l’ajuda del PP i de tota la caverna, que han criticat ferotgement el text. Ens diran: “Veieu com és bo el que estem dient! Mireu com s’esveren els fatxes!“. La historieta de cada vegada. En fi, un servidor prefereix l’editorial conjunt blocaire. Com que no rebem subvencions de ningú, no ens hem de callar res.
 
 

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats